TO GO TIP; DAG NAAR KINDERDIJK (UNESCO WERELDERFGOED!) MET DE KINDEREN

Kinderdijk

Wij gingen zomaar op een doordeweekse dag met de waterbus naar Kinderdijk, het beroemde dorpje vol met molens (Unesco Werelderfgoed!). Zelfs toen we nog gewoon op de kade van onze eigen stad stonden, vonden we het al ontzettend leuk en voelden we ons een beetje een toerist. Dit kwam waarschijnlijk door een combinatie van het toch een beetje spannende van de eerste keer met de waterbus en de échte toeristen waar we tussen stonden.

Kinderdijk; Hollands dagje vlakbij Rotterdam

De waterbus vaart in dertig minuten van de Erasmusbrug (halte aan de Willemskade, naast de Spido) naar Kinderdijk. Een ticket kun je online kopen, maar je kunt ook gewoon met je OV chipkaart inloggen. Aan boord mochten we van de kapitein in de stuurhut kijken. Had de peuter met zijn lieve snoetje geregeld voor ons.

Eenmaal boven bij de kapitein vond mijn kleine jongen de magnetron en waterkoker van de bemanning nog het meest interessant, maar keken mijn vriendin en ik onze ogen uit. Wat leuk om Rotterdam vanaf het water te zien!

De boot meert vlakbij de molens aan. Helemaal afgeleid door het aanmeren en de molens in de verte, vergaten we bijna uit te checken met de OV chipkaart. Niet vergeten dus!

Vanaf de halte van de waterbus ben je binnen een paar minuten bij de eerste molens. Bij de grote souvenirwinkel kun je eventueel een fiets huren en bij het informatiecentrum kun je allerlei activiteiten boeken, zoals een audiotour, toegang tot een molen of een boottocht.

Wij gingen al kletsend aan de wandel. Sla zeker het wandelpad links in. Na het oversteken van een bruggetje kom je uit op een wandelpad omgeven door riet. Erg leuk en geen (echte) toerist te bekennen. Aan het einde van dit pad is een mooi uitkijk(/foto)punt. Alles is trouwens heel goed met buggy of kinderwagen te doen.

Lunchen met Pannenkoeken

Wij eindigden ons bezoek met een pannenkoekenlunch bij restaurant Buena Vista, vlakbij de halte van de waterbus. De pannenkoeken zijn heerlijk en ze zijn hier lekker vlot zodat je zeker je boot terug weer haalt.

 

Avonturenboerderij Molenwaard

Wij zijn fan van de waterbus omdat het makkelijk, leuk en “anders dan anders” is. Ga je toch met de auto en/of kom je van ver, dan kan ik je aanraden om Kinderdijk te combineren met de Avonturenboerderij Molenwaard van Fien en Teun. Met de auto rijd je hier vanaf Kinderdijk in 20 minuten naar toe.

Fien en Teun hebben een grote, spannende kinderboerderij waar je op educatieve ontdekkingstocht door het Hollandse landleven kunt. Dit sluit dus goed aan op de Hollandse molens van Kinderdijk. En Fien en Teun geven meerdere keren per dag een leuke, vrolijke show. De entreeprijzen liggen tussen de 10 en 13 euro per persoon. Echt heel leuk voor jonge, actieve kids!

LEES OOK:

Serena van IJselmuide  @swan_and_stork

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Vanuit deze bewustwording is zelfs onlangs mijn webshop Swan and Stork ontstaan. Een webshop met eerlijke kleding voor iedereen! Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.