5 X TIPS OM ONLINE JE OPPAS GOED TE REGELEN

Online oppas

Veel diensten worden tegenwoordig online geregeld dus waarom ook niet een oppas! Zelf boek ik al jaren een oppas via een app. Dus zit er regelmatig een oppas in mijn online winkelmandje!

Je kostbaarste bezit achterlaten bij een onbekende is natuurlijk wel wat anders dan een taxi of huis boeken. Ik geef je 5 tips hoe je een goede oppas online regelt en vraag daarbij nog enkele experts waar je volgens hun op moet letten. 

1.     Kies een site waar de oppassers gescreend worden en zoek uit hóe de sites screenen.

Zijn de oppassers gescreend of gewoon online gezet? Wat is screenen? Bsit.nl en Oppassen.nl doen geen check voor de oppassers online komen. Bij Charly Cares worden alle oppassers persoonlijk beoordeeld, bij Nanny Nina worden kandidaten ook op veelvoorkomende oppas situaties getest.

 2.     Maak eerst kennis met de oppas.

Vaak kun je eerst even gratis kennismaken voor je je kinderen alleen achterlaat met de oppas. Sommige ouders doen dat door 30 min een kopje thee te drinken met de oppas een aantal dagen voor de echte oppas afspraak.  Ouders die al vaker online oppas boeken spreken 15 minuten voor de afspraak af.

 3.     Lees reviews van andere ouders op de oppas.

Wat vinden andere ouders van de oppas? Dit geeft goede informatie over de kwaliteit van de oppas. Kies alleen voor een website die met reviews van andere ouders werkt.

 4.     Vraag de oppas bij de kennismaking hoe ze zou reageren in lastige oppas situaties.

Het kennismakingsgesprek is een goed moment om de oppas aan de tand te voelen. De ouders kennen hun kinderen het beste en kunnen de lastigste situaties voorleggen aan de oppas. Wat doet hij of zij als het kind niet naar bed wil of geen groenten wil eten?

 5.    Kies 1 of 2 oppassers.

Boek niet steeds een andere oppas maar maak kennis met 1 of 2 oppassers. Heb je iemand gevonden waarmee het klikt? Blijf dan daarbij!  Op deze manier ziet je kind niet steeds andere gezichten, dit draagt bij aan een veilig gevoel van je kind.

Hoogleraar kinderopvang Fukkink aan de Hogeschool van Amsterdam benadrukt ten eerste het belang van structuur voor de kinderen. Hij adviseert om dezelfde oppas te boeken. “Last minute elke keer een ander gezicht is niet goed voor kinderen. Ongeacht of de oppas kwalitatief goed is of niet.”

Louis Tavecchio, emeritus hoogleraar pedagogiek bekijkt de nieuwe diensten ook vanuit het oogpunt van het kind. Hij adviseert ouders om niet steeds een andere oppas te boeken.  “Als een kind wakker schrikt en er staat steeds een ander meisje, is dat niet goed voor het veiligheidsgevoel van een kind.”

LEES OOK: EEN OPPAS REGELEN, ZO DOE JE DAT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.