NEW IN TOWN: PLAYHOOD; EEN EDUCATIEVE BINNENSPEELPLEK!

PLAYHOOD AMSTERDAM

Amsterdam is een smaakvolle en educatieve binnenspeelplek rijker. Playhood is anders dan alle andere binnenspeelconcepten. Bij deze eerste rollenspellocatie van Nederland draait alles om edutainment, een combinatie van educatie en entertainment. Tijdens de speelsessies worden kinderen op een speelse wijze gestimuleerd in hun ontwikkeling. 

Stel je een plein voor met allemaal winkeltjes op miniformaat, waar kinderen het dagelijkse leven kunnen naspelen. Bij het ontwerp van elk winkeltje op het buurtplein zijn educatieve elementen geïntegreerd, waardoor kinderen spelenderwijs leren. Of het nu gaat om sociale vaardigheden of de ontwikkeling van hun creativiteit.

Een vernieuwende manier van spelen

Playhood werkt met een in-house ‘Educatie Commité’. Samen met dit comité ontwikkelen ze extra verdiepende lagen. Dit doen ze door middel van het bedenken van leuke opdrachten en door verschillende communicatiemiddelen te creëren.

Bij alle opdrachten bekijken ze hoe ze het leerspectrum van hun doelgroep, namelijk 1 tot 7 jaar, kunnen prikkelen. Voor de kleinsten is dat werken met symbolen, vormen en kleuren. Voor de peuter plussers en 6 jarigen is dat werken met cijfers en woorden. Uitgangspunten als het gaat om edutainment zijn het implementeren van elementen als zoeken, verzamelen, puzzelen, rekenen, overleggen, samenwerken en oplossingen bedenken. Zo kun je aan de slag met:

– boodschappenlijstjes in de supermarkt

– een boevenboek bij het politiebureau uitpluizen

– opdrachten bij het huis van de burgemeester uitvoeren

– de instructiekaarten bij Dinky Kappers volgen en leren hoe je een vlechten

– de bouwinstructies bij de bouwplaats opvolgen en zelf bouwen

PLAYHOOD AMSTERDAM 1

Locatie & info

In de Houthavens wonen veel gezinnen en een is een dynamische hub voor theater, mode en cultuur, net buiten het historische centrum van Amsterdam. De (Oude) Houthaven werd gegraven in 1876 voor het overslaan en opslaan van hout. Het was de eerste gegraven haven van Amsterdam. Playhood weerspiegelt het industriële en houten verleden van de Houthavens, gevestigd in een voormalige houtfabriek en met materiaalkeuzes die dit verleden weerspiegelen.

Playhood bevindt zich aan de Danzigerbocht 15 in Amsterdam.

De in-door locatie is dagelijks geopend en is in speelsessies van 90 minuten te boeken. Het eerste tijdslot start om 9.30, het laatste tijdslot start om 16.00.

De prijs voor kinderen van 1 tot 7 jaar is 12 euro. Voor volwassenen en kinderen van 8 tot 17 jaar is de prijs 8 euro.

Kijk voor meer  informatie over Playhood, nieuws en samenwerkingen op www.playhood.nl

 

IF YOU LIKE IT, PIN IT

PLAYHOOD AMSTERDAM 1

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.