DEELAUTO HUREN VOOR EEN STEDENTRIP MET DE KIDS

Tips voor in de auto: zo voorkom je wagenziekte bij je kinderen

Wil je op vakantie met de kids? Dan kan je kiezen om met het vliegtuig, de trein, boot of misschien wel de auto te gaan. De laatstgenoemde optie is wel zo makkelijk: op die manier kan je lekker al je bagage kwijt, want zoals je weet, met kinderen sjouw je vaak een hoop spullen mee. Heb je zelf geen auto, of reis je liever met een grotere auto dan je zelf hebt? Kijk dan eens naar deelvervoer. Wij leggen je uit wat dit is en hoe het werkt.

Wat is autodelen?

Autodelen is een systeem waarbij meerdere personen gezamenlijk (op verschillende momenten) van één auto gebruikmaken. Je kan een auto huren voor enkele dagen, maar ook voor een paar uur. Het idee hierachter is dat mensen niet zelf een auto hoeven aan te schaffen. Dat scheelt een hoop geld in aanschaf, onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen. Aangezien privé auto’s gemiddeld 23 uur per dag stilstaan, is het natuurlijk geen gek idee dat meerdere mensen hier gebruik van kunnen maken.

Je kan een auto huren wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld voor een citytrip naar Leiden, Breda of misschien wel een stad over de grens, maar ook voor een ritje naar het strand of een familiebezoek. Ben je terug van je reis? Dan parkeer je de auto weer op de plek waar je hem gevonden hebt (of als die plek bezet is zo dichtbij mogelijk) en dan kan de volgende hem huren.

Duurzame voordelen

Niet alleen scheelt deelvervoer vaak in de kosten, ook is het enorm duurzaam. Doordat minder mensen een eigen auto nodig hebben, hoeven er dus ook minder gefabriceerd te worden. Dat scheelt veel grondstoffen en uitstoot. Daarbij komt dat wanneer er minder auto’s zijn, er ook minder parkeerplekken nodig zijn. Deze ruimte kan gebruikt worden voor groenvoorzieningen, zoals parken of plantenbakken.

Ook rijden mensen bewuster in een deelauto dan dat ze in hun eigen auto zouden doen. Doordat je per kilometer betaalt, ga je niet snel onnodige meters maken. Een ritje naar de supermarkt of sportclub doe je daarom waarschijnlijk sneller op de fiets, terwijl je anders misschien uit gemak de auto zou pakken. Het autogebruik wordt hiermee fors verminderd, en daarmee ook de CO2-uitstoot!

Een deelauto huren voor je citytrip

Er zijn meerdere aanbieders van deelvervoer, zoals SnappCar. Hierbij huur je de deelauto niet van een bedrijf, maar van buurtgenoten die hem op dat moment niet zelf nodig hebben. 

Misschien verhuurt een buurtgenoot van twee straten verderop wel een grote gezinsauto met veel kofferbakruimte, wat ideaal is voor jouw stedentrip met de kids. Of misschien wil je nóg duurzamer reizen en kies je voor de elektrische deelauto van de buurman een aantal huizen verderop. Neem je de fietsen mee? Kies dan een auto met een trekhaak en fietsendrager, zodat ze makkelijk achterop de auto kunnen.

Op de website van SnappCar zie je precies hoe autodelen werkt. Staat er ook een deelauto bij jou in de buurt voor je volgende trip? 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.