5X IDEEËN OM DIT JAAR IN JE HUIS AAN TE PAKKEN

Als huiseigenaar is het natuurlijk mooi om je huis netjes bij te houden. Knap de woning stukje bij beetje op, en onderhoud de boel. Door dit goed verspreid te doen, is het haalbaar. Op zoek naar ideeën om dit jaar aan te pakken? Of je dit nu helemaal zelf doet of een bouw- of installatieprofessional laat langskomen: we delen vijf verschillende tips.

Badkamer

Het is een klus die in veel huizen blijft liggen, terwijl er vaak wel de wens is om het aan te pakken: de badkamer. Ga aan de slag met een verbouwing, of deze nu klein of groot is. Zo is de badkamer niet langer een ondergeschoven kindje in huis, maar kun je juist helemaal trots zijn op de ruimte. Je kunt veel onderdelen aanpassen, zoals het bad en de douche.

Of plaats een nieuw badkamermeubel wit in de ruimte, in een modern design. Het is een feest om daar je tanden aan te poetsen! Let meteen op een stukje luxe en comfort. Heb je nu bijvoorbeeld een vrij kleine wastafel? Dan ga je voor een wereld van verschil met een ruimer design. Of denk zelfs aan een badkamermeubel met twee wasbakken, wat al helemaal praktisch is. Nu kun je zelfs tegelijkertijd de tanden poetsen! Ga op die manier na wat jouw wensen zijn bij de badkamerinrichting.

Keuken

De keuken is een belangrijke plek in huis – al helemaal als je van koken houdt. Daarom is het zo leuk om de keuken te verbeteren. Ga hier vooral voor praktische oplossingen, die de keuken functioneler maken. Van een nieuw fornuis tot een moderne koelkast: je weet zelf het beste wat er nodig is. Ook een complete keukenverbouwing is een optie, bijvoorbeeld om een oude keuken op te knappen.

Tuin

We gaan ook even naar buiten toe: is je tuin toe aan een opknapbeurt? Denk allereerst aan het reguliere onderhoud, zoals het schoonmaken van de paden en het meubilair, in aanloop naar de lente en zomer toe. Het is niet de leukste klus, maar wel belangrijk om weer van je tuin te genieten. Ook de tuin kun je volledig aanpassen of opknappen.

Plaats nieuwe planten en bloemen, zoek eens ander tuinmeubilair uit, of kies voor betere verlichting in de tuin. Het is allemaal mogelijk. Of misschien wil je wel de hele tuin op de schop gooien, en een andere indeling realiseren. Maar je kunt net zo goed aan een kleine aanpassing of toevoeging denken, zoals een kleine moestuin in de tuin om wat groenten of kruiden te verbouwen.

Klein onderhoud

Deze tip kun je eigenlijk ieder jaar weer toepassen: voer klein onderhoud uit aan je woning. Zo houd je alles netjes bij. Je hebt er nu eenmaal mee te maken dat bepaalde dingen kapot gaan in huis – daar kun je niet omheen. Maar blijf er niet te lang tegenaan kijken, pak het liever aan. Repareer een lekkende kraan, vervang een kapotte tegel, repareer de plint die loszit. Zo ben je er maar weer vanaf! Een bijkomend voordeel is dat dit zo nooit gaat opstapelen. Als je het netjes bijhoudt, liggen er straks niet ineens tien(tallen) klein onderhoud klusjes op je te wachten. Een extra motivatie dus om dit gewoon te regelen.

Zonnepanelen

Denk tot slot aan de plaatsing van zonnepanelen op het dak van je woning. Veel mensen stappen hierop over, en dat is niet zonder reden. Zo is zonne-energie groene energie. Het is altijd aanwezig en gratis: de zon schijnt immers toch al. Natuurlijk duurt het een aantal jaar totdat je de investering terugverdient, maar vervolgens kun je nog jarenlang gebruik maken van de panelen. Moderne zonnepanelen gaan namelijk lang mee, doorgaans zeker twintig jaar. Daar kun je dus wel even mee vooruit. Gebruik de zonnepanelen voor verschillende apparaten in huis, maar bijvoorbeeld ook voor het opladen van een elektrische auto.

Het is heerlijk om je woning bij te houden en up te graden. Pak het stapje voor stapje aan: begin met het onderdeel dat je het belangrijkst vindt. Het draagt ook meteen bij aan de waarde en aantrekkelijkheid van je woning!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.