MET EEN KLAP VAN DE HAMER

Met een klap van de hamer Met een klap van de hamer 2Mijn vriendinnetje Veerle – die journalist is – heeft een te gek kinderboek geschreven en Marjet – die verantwoordelijk is voor het maken van mijn website CITYMOM.nl en mijn logo – heeft de mooiste tekeningen in het boek gemaakt! Je zult begrijpen dat ik super trots ben op deze twee en aangezien het om een kinderboek gaat wil ik jullie allemaal kennis laten maken met hun boek: ‘Met een klap van de hamer’.

In dit boek wordt in een bloedstollend verhaal de Nederlandse rechtspraak helder uitgelegd aan kinderen vanaf 9 jaar. Een onderwerp waar je eigenlijk niks van leert op school maar wel heel interessant is om te weten! In het boek wordt de rechtspraak echt duidelijk uitgelegd. Maar het is zeker geen saai boek! Een spannend verhaal over een overval op een juwelier sleept je het verhaal in, terwijl intussen de kennis over de rechtspraak het hoofd van de lezertjes binnen sijpelt. Via “harde feiten” onder ieder hoofdstuk leer je wat een alibi is en hoe een officier van justitie te werk gaat. Je begrijpt ik heb het boek natuurlijk ook gelezen. Ik zal bekennen dat ik er zelf ook het een en ander van heb geleerd! Het is dus ook een leuk boek voor ouders om voor te lezen! Het boek is te bestellen via bol.com. 

Even kort het verhaal: Als de stoere Juun twee politieauto’s voor de juwelier ziet staan, gaat ze meteen op onderzoek uit. Daardoor raakt ze samen met vriendin Mila – verknocht aan haar koektrommel – en de nieuwsgierige hond Broccoli voor het eerst van haar leven betrokken bij een rechtszaak. Gaandeweg komt ze alles te weten over getuigen, alibi’s en hoger beroep. Juun denkt de zaak op te kunnen lossen, maar zit ze wel op het juiste spoor?

www.meteenklapvandehamer.nl

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.