ZO WORD JE EEN MINDFULL MOM!

Zo word je een mindfull mom

 

Met twee kinderen ben ik vaak druk en gehaast en vaak bezig met ‘wat komen gaat’ in plaats van te genieten van de grapjes die mijn dochter ‘op dit moment’ maakt. Ik deed daarom bij bbb healthboutique een cursus Mindfullness. Dit leek mij een perfecte kans om wat meer zen te worden door middel van meditatie, en meer bewustzijn! Daarnaast heb ik ook de cursus Meer Mediteren gevolgd van Florine Duif via instagram. 

Als MOM ben je voortdurend bezig alle ballen hoog te houden, gezin, werk, sociaal leven, thuis, jezelf. Alles goed willen doen en deze levensstijl zorgt voor stress. We doen heel veel moeite om materiële en deze uiterlijke rijkdom/geluk te verkrijgen maar wat ik van de cursus heb geleerd is dat het ook goed is om innerlijk geluk te koesteren!

Kwaliteiten als zelfvertrouwen, geduld, eerlijkheid, emotioneel stabiel zijn, zijn – juist als MOM – eigenschappen die extreem belangrijk zijn. Door middel van meditatie bereik je innerlijke tevredenheid waardoor je veel rustiger en minder gestrest bent.

Het fijne is dat meditatie je tot rust brengt en stress los laat omdat meditatie de stresshormonen in je lichaam vermindert. Je bloeddruk verlaagt en je lichaam kalmeert en herstelt zich. Dat is dus precies wat we als busy MOM willen!

Wil jij ook een Mindfull Mom worden? Lees mee wat ik heb geleerd over mediteren 

  • Het fijnst is om iedere ochtend voordat iedereen wakker is 5 tot 10 minuten te mediteren. Als dat niet lukt i.v.m. kinderen die eerder / vroeg wakker zijn, probeer het dan tussendoor te doen als er geen kinderen in de buurt zijn. Of doe het voordat je gaat slapen. Al vanaf vijf minuten per dag heeft meditatie positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving dus maak er tijd voor!
  • Tijdens het mediteren kun je zitten of liggen. De basis is de lotushouding waarbij je je linker voet op je rechter been legt en andersom. Maar het belangrijkste is dat je comfortabel bent.
  • Zorg dat je mediteert in een stille, niet te lichte omgeving waarin je niet gestoord kan worden en zet je telefoon uit.
  • Als je een fijne houding hebt gevonden kun je je gaan concentreren op je ademhaling. Net als een wild paard is de mind gevoelig en reactief. Door geduldig, vriendelijk, open maar vastberaden te zijn kunnen we onze mind trainen en steeds weer opnieuw terug brengen naar het hier en nu. Je blijft je dus concentreren op je ademhaling en bent je bewust van het stromen van de lucht in je longen. Je merkt dat je buik naar voren komt. Adem zo in en uit en neem het waar.
  • Nu komt het moeilijkste; denk aan niets! Aan niet denken, hoor ik je denken! Hoe kan dat? In het begin is dat ook echt moeilijk maar hoe vaker je mediteert, hoe beter je wordt in het laten varen van al je gedachten. Laat je gedachten komen en gaan en concentreer je op je ademhaling. Leg je focus terug bij je ademhaling als je afgeleid raakt.
  • Je hoeft niet te oordelen, plannen of onthouden. Zie je gedachten als wolken aan een blauwe lucht. Bekijk de wolken en laat ze rustig voorbij drijven. Merk je dat je wordt meegenomen door je gedachten? Leg dan rustig de focus weer terug bij je ademhaling.
  • Een fijne app vind ik de app Insight Timer. Daar kan je een tijd instellen, maar ook luisteren naar (gratis) begeleide meditaties. 

Ik vind het inmiddels heerlijk om met 5 minuten meditatie de dag te beginnen of af te sluiten en merk echt dat ik er veel relaxter door ben. Doordat mijn mind ontspannen is, kan ik veel beter omgaan met de drukte in mijn dagelijks leven. Ik kan nu beter onderscheiden wat goed is en wat niet, waardoor ik meer happy bet! En je weet… happy mom, happy kids…

Proberen dus dat mediteren!

LEES OOK: NEW ME, NEW MOM! 10 TIPS VOOR MEER ME-TIME & ENERGIE

LEES OOK: 9 X MOM MUST DO TO GET HAPPY

 

 

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.