JE KIND VERMAKEN IN HET VLIEGTUIG; 9X LEUKE VLIEGTUIGACTIVITEITEN

VLIEGEN MET KINDEREN; 5X HANDIGE TIPS

Er op uit met je gezin? Bezorgd om je kind te vermaken in het vliegtuig gedurende de uren dat ze op hun stoel zitten? Je bent niet alleen. Terwijl de meeste moeders uitkijken naar een vakantie met hun gezin, genieten maar weinigen van de gedachte om met (kleine) kinderen te vliegen. Oprechte ongerustheid over het vullen van die uren komt vaak voor, evenals zorgen over de mogelijke verstoring van de routines van kinderen, met name hoe een gemist dutje, een latere lunchtijd of niet optimaal gezonde tussendoortjes het gedrag kunnen beïnvloeden.

Het kan voor ieder van ons moeilijk zijn om lang stil te zitten, maar dit geldt vooral voor de meeste kinderen. Een lange vlucht hoeft echter niet saai, stressvol of onrustig te zijn. Je kan de beste tablet voor je kind aanschaffen en meenemen voor leuke films, spelletjes, luisterboeken en muziek. Maar er zijn nog veel meer activiteiten te bedenken! Houd kinderen in hun stoel met deze leuke vliegtuigactiviteiten die geschikt zijn voor hun leeftijd en die hen tijdens een vlucht bezig en blij houden.

9 vliegtuigactiviteiten om kinderen de hele vlucht bezig te houden

  1. Magnetische reisspellen

Neem wat magnetische reisspellen mee als een van je vliegtuigactiviteiten. Voor ongeveer 12 euro per spel kunnen kinderen bingo, boter kaas en eieren, schaken en dammen spelen. De speelstukken zijn magnetisch en blijven aan het bord kleven, zodat ze niet snel zoek raken. Ook is het spelbord zelf compact genoeg om gemakkelijk in je handbagage te schuiven.

  1. Kaartspellen

Neem een pak speelkaarten voor de lol mee in het vliegtuig en in het hotel. Je kunt niet fout gaan met klassiekers zoals gewone speelkaarten, UNO of Skip-Bo. Bovendien bevatten veel versies van speelkaarten je favoriete bordspellen in kaartspellen. Zoek naar Monopoly- en Yahtzee-decks om een ​​nieuwe draai te geven aan je oude favorieten.

LEES OOK: 30X TIPS VOOR LEUKE SPELLEN VOOR DE HELE FAM

  1. Films

Een draagbare dvd-speler of een vooraf geïnstalleerde laptop of tablet geeft je kinderen een kijkervaring op maat terwijl ze in hun stoel zitten. Je kunt een paar van hun favorieten meenemen of downloaden of een nieuwe film kopen die ze nog niet hebben gezien. Verras ze in het vliegtuig met nieuwe films die ze tijdens het vliegen kunnen bekijken. Pak wat popcorn in als tussendoortje om de bioscoopervaring echt mee te nemen.

  1. iPad spellen

Een laptop of iPad meenemen tijdens een vlucht is altijd een goed idee. Laad enkele van de favoriete games van je kinderen om mee te nemen. Tabletgames zijn een van die vliegtuigactiviteiten waardoor kinderen zich meteen thuis voelen en een welkome afwisseling bieden na urenlang tv-programma’s of films kijken. Kinderen kunnen zelf spelletjes spelen terwijl jij een boek leest of een dutje doet. Bekijk hier een lijst met de beste ipad voor je kind om mee te nemen.

  1. Speel spelletjes online

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden nu internettoegang tijdens de vlucht. De prijzen hiervoor zijn verschillend, maar wifi tijdens de vlucht kan een redder in nood zijn als je kind graag een spelletje speelt. Ze zullen gelukkig bezig zijn terwijl ze al hun favoriete websites bezoeken op 9.000 kilometer boven de grond.

  1. Miniatuurversies van groter speelgoed

Je kunt niet al het favoriete speelgoed van je kinderen inpakken , dus zoek naar miniatuurversies om mee te nemen. Je kunt klassiekers vinden zoals het compacte Pim Pam Pet reisspel, mini-knuffeldieren en zelfs een mini Memory, om er maar een paar te noemen.

  1. Kleurboeken en kleurpotloden

Deze oude klassieker is een no-fail om je kinderen te vermaken tijdens een vlucht. Kies kleurboeken met onderwerpen die je kinderen al leuk vinden, zoals boerderijtaferelen, zeemeerminnen, piraten of superhelden, om de kans te vergroten dat ze er voor een langere periode van zullen genieten. Voeg een nieuwe set stiften, kleurpotloden of kleurpotloden toe in een draagbare draagtas om de allure van kleuren te vergroten en de activiteit gemakkelijker te maken. 

  1. Audioboeken

Audioverhalenboeken zijn een andere manier om wat je kinderen een rustig moment te bieden terwijl je in het vliegtuig zit. Opgenomen verhalen voor peuters tot jonge volwassenen zijn te vinden in winkels of bij de plaatselijke bibliotheek. Podcasts of online luisterverhalen zijn een andere geweldige optie voor oudere kinderen, die van tevoren kunnen worden gedownload op een iPad of een andere mp3-speler.

  1. Nieuw speelgoed

Koop nieuw speelgoed om mee te nemen op je vlucht, maar laat het niet aan de kinderen zien voordat je vertrekt. Het speelgoed hoeft niet duur te zijn om leuk te zijn. De sleutel is om iets te kiezen waarvan je weet dat je kind zich vermaken kan in het vliegtuig, zoals een nieuw speelgoedvoertuig, een superheldenfiguur, een sieradenpakket, of een Lego set.

LEES OOK: 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.