VLIEGEN MET JE KIND? CHECK DE REGELS PER VLIEGMAATSCHAPPIJ!

vliegen-met-je-kind-vliegveld

Vliegen met je kind betekent flinke kortingen, extra service en (als het goed is) een gezellig begin van die gedroomde vakantie! Maar met je kind een vliegreis plannen roept ook veel vragen op. Want wat mag je aan handbagage meenemen? Tot wanneer mag je kind meereizen op schoot? Zoover.nl heeft die regels heel makkelijk de regels van de verschillende maatschappijen op een rij gezet voor ons. 

Waar je bij de ene luchtvaartmaatschappij zonder problemen jarenlang gebruik kunt maken van aantrekkelijke tarieven en kortingen, betaal je bij de ander al eerder de volle prijs. En waar je bij de een altijd je kind moet vergezellen, mag je bij de andere maatschappij (British Airways) je kind in een andere cabin boeken. Benieuwd hoe je de weg vindt in dit doolhof van regels en tarieven? Hoewel je natuurlijk bij elke reis zelf even de meest recente regels zal moeten checken, helpt de onderstaande tabel je alvast een beetje op weg!

Vliegen met je kind! de regels per maatschappij

Alle Europese luchtvaartmaatschappijen lijken het erover eens: een kind mag tot twee jaar meereizen op schoot. Wil je toch een stoel boeken voor je kind? Dan betaal je het kindertarief, dat de meeste luchtvaartmaatschappijen rekenen voor kinderen tot twaalf jaar. Die tarieven kunnen overigens erg verschillen per luchtvaartmaatschappij. Waar KLM, Lufthansa en British Airways je een fikse korting geven voor kinderen (en je voor baby’s bijna niets hoeft bij te betalen), is dit bij Transavia en Easyjet wel wat anders. Luchtvaartmaatschappijen bepalen zelf welk tarief en welke service ze bieden. Het is echter niet de luchtvaartmaatschappij die bepaalt of je jouw babyprakjes en melkflessen meekrijgt langs de security. Dit ligt aan de regels die gelden op het vliegveld. Check dit dus altijd even voor vertrek! Ook de regels rondom identiteitsbewijzen verschillen niet per luchtvaartmaatschappij. Overal in Europa geldt dat je kind, hoe jong of oud het ook is, in het bezit moet zijn van een geldige identiteitskaart of paspoort om te kunnen vliegen. Heb je een tweeling? Check ook dan de regels! Bij sommige luchtvaartmaatschappijen (waaronder Transavia en Turkish Airlines) mag je slechts met één per volwassene (op schoot) reizen.

 

www.zoover.nl

Volgende artikel

IJSPRET - AMSTERDAM

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.