NAAR DE GILI EILANDEN MET KIND

NAAR DE GILI EILANDEN MET KIND 2

Ga jij met je kind(eren) naar Gili? Dan moet je deze tips lezen van Fiona! 

Bootreis erheen

Eerlijk toegegeven: ik heb er een tijdje over na moeten denken of ik de boottocht naar de Gili eilanden wel aandurfde met onze twee jarige Bojan. Toen we de boot nog moesten regelen, ging ik uiteraard uitzoeken welke het meest betrouwbaar was en na allerlei horrorverhalen gelezen te hebben op internet (nooit doen!), ben ik op zoek gegaan naar vliegtickets. Je kan namelijk van Bali naar Lombok vliegen en dan moet je nog wel een stuk met een auto of paard en wagen en een half uurtje met een bootje. Ja daar kom je dus niet onderuit! Dit duurt wel langer, wat ik weer zonde van de tijd vind. Dus uiteindelijk een dag voordat we naar Gili Trawangan zouden gaan, hebben we een boot gereserveerd.

We hebben bewust gekozen voor een wat grotere boot waar zo’n 100 à 120 man op kan in plaats van een zogenaamde fast boat waar slechts 30 man op kan. Transfer vanuit Ubud was inbegrepen. Ondanks dat het ’s nachts nog regende waardoor ik het ergste vreesde, hadden we de hele overtocht een strakblauwe lucht en haast geen golven te bekennen! De zee was hartstikke kalm! Die reisziektepilletjes waren dus niet nodig! Bojan heeft nergens last van gehad en vond het alleen maar heel erg leuk. Welgeteld 5 minuten lang, want hij viel lekker in slaap en werd wakker toen we er bijna waren.

NAAR DE GILI EILANDEN MET KIND

Primitiver dan Bali

Houd er rekening mee dat de Gili eilanden primitiever zijn dan Bali waar onze trip naar de Gili Eilanden mee combineerde. Alles wordt overgebracht vanuit Lombok of Bali, dus op Gili Meno hadden wij bijvoorbeeld een tank met beperkt water bij onze bungalow. Ook viel de elektriciteit wel eens uit, maar dat duurt hoogstens 5 minuten en dan is het weer opgestart. Het heeft ook weer een romantisch tintje, want er worden snel kaarsen aangestoken als die al niet aan zijn!

Gili Trawangan

Ons resort Wilson’s Retreat lag op de noordpunt van het eiland. Dus we moesten wel met paard en wagen daar heen, want om nou een paar kilometer te lopen in de hitte met alle bagage zagen we niet echt zitten. De paardjes zijn heel klein en mager maar enorm sterk. Toch vond ik het wel zielig! Je weet dat het paard het gewend is en het aan kan, maar we hebben er daarna geen gebruik meer van gemaakt. Op de Gili eilanden is geen motorverkeer, dus je kan fietsen huren of lopen want het zijn kleine eilanden.

NAAR DE GILI EILANDEN MET KIND

Resort Wilson’s Retreat

Het resort is rustig, kleinschalig en ruim opgezet. In onze kamer stond het campingbedje voor Bojan al klaar. We hadden een buiten badkamer, wat echt heel leuk was! Vooraan het terrein was het restaurant en zwembad. Als je dan een smal straatje oversteekt, stond je op het strand waar ook nog een groot terras was.

Wij hebben voornamelijk bij het zwembad gezeten, omdat Bojan het liefst achter elkaar door wil springen in het water. Hij ging steeds verder en harder springen en maakte op het laatst heuse bommetjes! Leuk om te zien hoe hij zich ontwikkelde en zich helemaal thuis voelde. Het strand is trouwens ook heerlijk hoor, maar hou wel rekening met stenen die in het water liggen. Je kunt op het strand ook mooie schelpen vinden.

NAAR DE GILI EILANDEN MET KIND

Fietsen huren

Om wat meer van het eiland te zien, hebben we fietsen gehuurd. Ook hebben we de mooiste zonsondergang gezien die ik me kan herinneren! Ik heb nog nooit zo’n roodgloeiende lucht gezien! Echt adembenemend! Om bij het levendigere gedeelte van Trawangan te komen (aan de oostkust) konden we lopen, maar dit was te ver met Bojan.

Dus wilden we fietsen, maar na een paar honderd meter hield de weg op en moest je door het zand. Dat is best zwaar met een kind op je fiets, maar je hoort mij niet klagen! We hebben ook geprobeerd door het bos te fietsen om dat stukje strand te vermijden, maar we konden het niet helemaal vinden en echt lekker fietsen ging daar ook niet. Bovendien is het ‘s avonds niet verlicht.

Iedereen houd van kinderen

Eén ochtend hebben we een paar uur gesnorkeld. Bojan bleef op het resort met het personeel en werd vermaakt, of was het andersom? Het was in ieder geval geen enkel probleem om even op te passen en geloof me, de mensen zijn zo gek op je kind. Toen we terug kwamen, had Bojan ons totaal niet gemist want hij was lekker met een kruiwagentje aan het rondbanjeren.

NAAR DE GILI EILANDEN MET KIND

Waar eten?

Eten kan op het strand of bij een van de hotels en er is ook een night market met allerlei lekkers! Gewoon alles uitproberen want goedkoper kan het niet. Als je een avondje op stap wilt met je vriend of man, dan ben je aan het juiste adres. Toen wij er waren, was er zelfs een full moon party. Die heb ik wel eens meegemaakt in Thailand, maar aangezien er nu de volgende ochtend al vroeg een klein mannetje enthousiast staat te springen in zijn bed om de dag te beginnen, hebben we dit maar niet gedaan.

Gili Meno

Gili Meno is veel rustiger en het minst toeristisch van de 3 Gili eilanden. Je kan er een schildpaddenopvang bezoeken, naar het zoutwatermeer wandelen of een yogales volgen. Ik heb dat laatste 1x gedaan aan het einde van de dag in een heus bamboe yoga house inclusief wellness centre achter het hotel. Een hele mooie ervaring! Ook hier hebben we van een zonsondergang genoten en hebben we een stuk over het eiland gelopen over het strand.

Vervoer naar Gili Meno

Om naar Gili Meno te gaan, moet je natuurlijk met een bootje. Wij hebben dit ter plekke geregeld met de manager van Wilson’s Retreat. De ochtend van vertrek heeft een kleine speedboot ons opgehaald voor het resort en ons gedropt voor het Seri Resort op Gili Meno. Wat een luxe! En je bent er zo!

Je betaalt wel wat meer, want je kan natuurlijk ook terug naar het haventje (met paard en wagen) en daar een lokale boot regelen die je dan weer afzet in de haven op Gili Meno. Ik had echter al gezien dat dit aan de andere kant van het eiland zat dan ons hotel. Dus daarom was dit gewoon handiger voor ons.

Seri Resort

We hadden gekozen voor een bungalow op het strand van het Seri Resort, met uitzicht op zee. De bungalow was niet heel groot vergeleken met onze vorige kamer, maar het feit dat hij op het strand stond vond ik echt heerlijk! ’s Ochtends werd je wakker van de golven die op het strand breken.

Snorkelen

Omdat we op Trawangan alleen prachtig koraal vissen hebben gezien, zijn we een ochtend met een vissersbootje gaan snorkelen op 3 verschillende plekken, waaronder bij een scheepswrak. Bojan namen we mee (met reddingsvestje aan) en mijn vriend en ik doken om en om het water in met een gids op zoek naar vooral grote zeeschildpadden. Ik heb er 3 gezien, echt heel bijzonder! Ik geloof zelfs een kleine haai, maar het kan ook een grote vis geweest zijn!

Bojan had intussen nog een slaapje gedaan op het bootje dat dobberde op het water waardoor hij in slaap werd gewiegd. Ook voor ons hotel kon je trouwens heel goed snorkelen maar dan moet je wel een stuk de zee in zwemmen.

Uiteten Gili Meno

We hebben heel erg lekker gegeten bij Warung Ana naast ons hotel. Je kon daar super romantisch op het strand in van die typische hoge houten ligbedhuisjes eten met een mooi uitzicht. Ook bij ons hotel kon je op het strand dineren.

Wij hadden dit jaar de Gili eilanden gecombineerd met Bali. Voor de Gili’s ga je echt voor zon, zee, strand en als je wilt: party! Je kan er zeker heerlijk tot rust komen en ook kleintjes hebben het er goed naar hun zin!

MEER TIPS VOOR INDONESIE? LEES OOK; 

 

Blog by Fiona Mirrer 

5 Reacties

 1. Ikse

  Wij gaan met onze 3 kids naar Indonesië, het was leuk dit te lezen!

  Antwoord
  • Bettina

   Dank je wel voor reactie! En wat te gek dat jullie naar Indonesie gaan! Heel erg veel plezier!!!

   Antwoord
 2. Steffanie van Brandwijk

  Mag ik vragen hoe oud je kindje was op het moment dat je daar heen ging? En hebben jullie iets ingenomen qua malaria pillen of iets dergelijks?

  Wij gaan ieder jaar naar Bali en nu ook met de jongste telg (5maanden) en we zouden dolgraag naar Gili willen. Maar is dat wel verstandig qua malaria gebied?

  Hoop snel vanje te horen.

  Groetjes, Steffanie

  Antwoord
 3. Susan

  Welk eiland raad je aan voor 2 jongens van 11 en 12 jaar en heb 3 nachten…

  Antwoord
  • Bettina

   Gili Trawant is heel relaxed!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.