4X DE HIPSTE KINDVRIENDELIJKSTE HOTELS IN UTRECHT

Kindvriendelijke hotels in Utrecht? Wij zochten voor je uit wat de stijlvolste slaapplekjes van het moment zijn om te overnachten en die als fijne bijkomstigheid hebben dat je er ook met kinderen in de watten wordt gelegd. 

We kennen het allemaal wel, je komt een hotelkamer binnen en denkt ‘o jee, hoe ga ik dit allemaal doen met een baby/dreumes/peuter’. Want zeg nou zelf, niet alle hotels zijn uitgerust op een comfortabel verblijf van de mini’s.

Campingbedjes die doorzakken, keiharde muziek uit alle speakers en hoe verschoon je in vredesnaam een baby op een postzegel van 2 bij 2? Daarom hebben wij alvast wat voorwerk gedaan voor je.

In onderstaande hotels vertoef je alsof je de Koninklijke Familie bent. En laten ze ook nog eens recent geopend zijn dus hipper dan hip. 

The Anthony 

Een meer Instagram-waardig hotel dan The Anthony zal je niet vinden in Utrecht. Je vindt het hotel in Lombok, in het voormalige parochiehuis en het klooster van St. Antonius.

De Antoniuskerk ligt er nog steeds tegenover dus je hoort gezellig de kerkklokken luiden. Maar je bent met het gezin dus dan zit je allang aan het ontbijt in de beeldschone ontbijtzaal. Waar we overigens meerdere andere peuters tegenkwamen dus dat bewijst maar dat gezinnen hier graag komen.

Dit komt waarschijnlijk door de lofts. Het personeel zet graag een babybedje in een van de standaardkamers voor je neer maar voor grotere kids of gewoon meer comfort hebben ze een ruimte keuze aan lofts.

Wat meteen een extra tip is want die hebben niet alleen een volledig uitgeruste keuken, eettafel en zithoek maar zijn ook nauwelijks duurder dan de gewone kamers.

Hier logeren? Doe dat dan bij voorkeur als de zon schijnt want dan kun je meteen genieten van de kloostertuin, één van Utrechts verborgen binnentuinen. Daar zit jij lekker met de snoet in de zon nippend aan een drankje die de mixologist voor je heeft gemaakt terwijl je kind veilig in het rond rent.

Cozy Pillow 

Cozy Pillow is een kledingwinkel én hotel in één. Win-win dus, want zeg nou zelf, online shoppen is hartstikke praktisch voor moeders maar als je lobby gelijkstaat aan een snoepwinkel dan zou je gek zijn als je daar geen gebruik van zou maken.

Maar goed, we waren hier om andere redenen.

Mocht je dat even vergeten zijn helpt het personeel je daar wel aan herinneren. We maakten niet vaak zulke lieve enthousiasmerende mensen mee. We kregen niet alleen een plaatje van een moderne kamer maar daarbij ook de leukste tips voor een fijne middag/avond in de buurt.

Leuke bijkomstigheid is dat je om de hoek bij Bar Cava bij je borrelplateautje de eerste drankjes van het Cozy Pillow-huis krijgt. En wij zeggen natuurlijk geen nee tegen een goed glas bubbels!

En de mini dan, hoor ik je denken. Nou, die dartelde over de nabijgelegen grachten, nam een kijkje bij de buren van het speelklokkenmuseum (waar onze kamer ook nog eens op uitkeek) en shopte haar zomergarderobe bij elkaar bij Little Wannahaves, wat ons betreft sowieso dé kinderwinkel in het Utrechtse Centrum en slechts op een paar minuten lopen van Cozy Pillow.

Ga je in het voorjaar/zomer? Vraag dan om kamer 1.2, voor een kleine patio aan je kamer. Stoepkrijt en een bal mee en gaan. En tijdens dat middagslaapje kun jij mooi even, juist ja shoppen in de ‘lobby’! 

Eye Hotel 

Het enige hotel waarmee we een beetje valsspelen want hij is al een tijdje open. Maar we kunnen ‘m simpelweg niet missen in dit rijtje, want het Eye Hotel is misschien wel het meest kindvriendelijke hotel in town.

Bovenin dit prachtige monumentale pand ligt de familiekamer der familiekamers. Denk aan een ruime zolder waar eigenlijk alles staat wat je nodig hebt. Een echt ledikant (halleluja), een commode met verschoonkussen, een babybadje, een krukje om bij de wasbak te komen en zelfs een toiletverkleiner voor wie middenin een potjestraining zit (*steekt haar hand op*).

Het hotel ligt in een zijstraatje van de fijne Voorstraat waardoor je bovendien alles binnen handbereik hebt. Koffietentjes voor je dagelijkse koffie-inname (tip: babycinnos bij locals fave The Village), low-key eetplekjes (tip: Vietnamese streetfood bij Anan Saigon) maar ook een paar supermarkten voor extra luiers of toetenpoetsers. 

The Hunfeld 

Een ander hotel – en meteen de laatste aanwinst – van horecagroep Utrecht City Concepts is The Hunfeld. Aan de Mariaplaats ligt wederom een hotel in een pand met echte Utrechtse historie (het pand van het Eye Hotel was ooit een oogziekenhuis, vandaar de naam).

Hier opende in 1895 namelijk Utrechts eerste mannenkledingwinkel. Meneer Hunfeld was één van de eigenaren. Het hotel heeft iets stoers maar is tegelijkertijd heel praktisch, wel zo fijn met kinderen. Ze hebben er kleine appartementen waardoor je kinderen lekker naar bed kunnen en jij in het woongedeelte een boek kunt lezen.

Of stiekem een drankje doen in ’t Taphuys dat onder het hotel huist, wij vermoeden namelijk dat de babyfoon dat best haalt.

Daarnaast zit er een keukentje in waardoor een potje of flesje snel is opgewarmd of voor de grotere kids een pizzaatje kan worden afgebakken.

Ga je zonder kids? Neem dan een kamer met daybed, een soort erkertje waarin je je kunt nestelen terwijl je uitkijkt over de Mariaplaats. Of je gaat in bed liggen en bingt je favoriete Netflix-serie, want ze waren bij The Hunfeld zo slim om overal Smart-TV’s te installeren. Wedden dat je na een weekend hier als herboren terugkomt?  

 

 

BLOG BY MALINI FAASEN @Malinif

Malini woont sinds kort in Utrecht met haar gezin. Ze is TV-eindredacteur en freelance reisjournalist. Ze schreef het boek: New York, Londen, Milaan en Parijs: a stylisch city guide. Ze weet wie waar komt en waarom. In deze compacte gids (hij past in je clutch!) tipt zij upcoming plekken die er straks toe doen en plekken die de tand des tijds hebben doorstaan.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.