NAAR INDONESIË MET KINDEREN; DIT ZIJN 3 PLEKKEN DIE JE MOET BEZOEKEN

VOOR Indonesie met kinderen | CITYMOM.nl 6 Indonesie met kinderen | CITYMOM.nl 1 Indonesie met kinderen | CITYMOM.nl 2 Indonesie met kinderen | CITYMOM.nl 3 Indonesie met kinderen | CITYMOM.nl 4 Indonesie met kinderen | CITYMOM.nl 5 Indonesie met kinderen | CITYMOM.nl 7 Indonesie met kinderen | CITYMOM.nl 8

Ilse reist met haar man en kids van 5,3 en 1 door Indonesië. Aan CITYMOM vertelt ze over haar reis! Wil je meer van Ilse lezen, check dan www.avonturensparen.com

Voordat wij kids hadden vonden we het geweldig om samen de wereld te ontdekken. Toen kwam kindje 1 en ontdekten we, dat met een kindje erbij eropuit gaan net zo leuk is. Met onze oudste en zwanger van onze tweede reisden we 6 weken met een camper door Australië. Samen met kindje 1 en 2 gingen we naar Cuba. We mogen ons nu gelukkig prijzen met drie kindjes en ik schrijf deze blog vanaf mijn ligstoel aan het zwembad in Indonesië. De jongste is 13 maanden en ligt te slapen, de oudste twee (bijna 5 en 3 jaar) spelen dat er een krokodil in het zwembad zwemt. We zijn nu 1.5 week onderweg en hebben er nog 2 te gaan. Het eerste deel wat we van Bali hebben gezien is erg kindvriendelijk. Ontzettend toeristisch (misschien net iets te veel naar onze zin) maar dat maakt het ook makkelijk in verband met de kids. Restaurants hebben kinderstoelen, er zijn gerechten die onze kids lusten, de mensen zijn ontzettend vriendelijk voor kinderen en overal rijden taxi’s die je van A naar B willen brengen.

LEGIAN

We startten onze reis in Legian. Een stadje aan het strand, maar rustiger dan het drukke Kuta. Een heerlijke bungalow met restaurant is ons thuis voor een paar dagen. Een goed en relaxed begin van onze reis. We zwemmen in ons zwembad, we spelen aan het strand, we bezoeken de Uluwatu tempel en we zien daar de eerste aapjes. De kids vinden het fantastisch want ze mogen een ‘jurk’ aan. De klif waar de tempel op staat is indrukwekkend.

UBUD

Na Legian rijden we door naar Ubud, ook wel het centrum van Bali genoemd. Door de centrale ligging van Ubud kun je een hoop trips in de omgeving maken. Wederom hebben we een heerlijk slaapplekje gevonden met een zwembadje. We bezoeken het Monkeyforest, waar we kennis maken met brutale eigenwijze apen. We wandelen door Ubud naar het paleis, en nemen een taxi om de omgeving te verkennen. We bezoeken de Elephant Cave, gaan naar de Tegenungan waterfalls en bezoeken de rijstvelden. We zien een indrukwekkende kant van Bali. Hoewel alles erg toeristisch blijft is de natuur prachtig. De waterval maakt veel indruk en de rijstvelden maken ons helemaal relaxed.

MUNDUK

Na Ubud reden we door naar Munduk. Munduk is een stuk rustiger. Wij genieten ervan om het echte Balinese leven te zien. Mensen badderen in beekjes, boeren planten rijstplantjes, kinderen spelen en gaan naar school. We wandelen over een berg, op zoek naar een waterval. Halverwege de tocht wordt het ontzettend donker en breken de wolken open. Een tropische regenbui inclusief onweer. We schuilen bij Indonesische kindjes onder een schuurtje. De waterval vinden we niet, maar wat vonden de kids de terug weg (weggetjes waren riviertjes geworden, rijstvelden werden watervallen) indrukwekkend.

LEES OOK DEEL 2 VAN DE REIS VAN ILSE DOOR INDONESIE. 

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

4 Reacties

 1. Nicole

  Gaaf Bali!

  Antwoord
 2. Melanie

  Leuk om te zien. Ik heb meerdere rondreizen door Indonesië gemaakt. En is voor mij de beste plek om met je kinderen naar toe te gaan.

  Antwoord
 3. Rikst

  Gaaf!
  Vind je er ook luiers en opvolgmelkpoeder?

  Antwoord
 4. Martine

  Wat een leuk geschreven stuk! En mooie foto’s! Jullie zijn overduidelijk aan het genieten!
  Indonesië mag op ons lijstje!

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.