VAKANTIE THAILAND MET KINDEREN; HEEL VEEL TIPS!

THAILAND WITH KIDS - 3

Karlien was in januari 2017 met haar man en hun twee jonge kinderen (4 en 2.5) in Thailand! In deze blog deelt zij de hoogtepunten van hun reis door Thailand. Een uitgebreid reisverslag over de reis door Thailand met kleine kinderen lees je op haar eigen blog reistipsmetkids!

Al jaren kwam Thailand voorbij in de gesprekken over onze vakantie. Halverwege 2016 besloot ik dat we naar Thailand gingen: de mooie stranden moest ik een keer zien. Omdat onze oudste nog niet leerplichtig is, konden we bijna vier weken op vakantie gaan buiten de schoolvakanties. Ideaal, want zo konden we rekening houden met het klimaat in Thailand en onze reisdata daarop afstemmen!

Bangkok met Kinderen 

Onze reis door Thailand begon en eindigde in Bangkok. Omdat we vlogen met een tussenstop (Taiwan) waren we al zolang onderweg van Nederland naar Bangkok, dat we niet direct wilden doorvliegen naar het zuiden. Achteraf twijfelen we over deze beslissing. Bangkok is een fantastische stad maar je moet er wel aan wennen. Onze ervaring is, en ik lees dit ook vaak op fora, dat je Bangkok met kinderen beter aan het einde van je reis plant. Jullie zijn dan al gewend aan de hitte en Thailand, waardoor de stad wat minder indrukwekkend is.

Toch zien we Bangkok als een van de hoogtepunten van onze reis! De stad is fantastisch en er is heel veel te doen. Wij zijn op de eerste dag in Bangkok in een TukTuk gestapt met de kids. De chauffeur wachtte steeds op ons, waardoor we niet veel hoefden te lopen of wachten met de kinderen. Zo gingen we van tempel naar tempel en we eindigden in de dierentuin. Als je met je kinderen in een TukTuk zit ervaar je de stad volop, dus ik raad je dit zeker aan.

Wij verbleven in Bangkok in het Prince Palace hotel. Dit hotel raad ik  aan vanwege de familiekamers met meerdere slaapkamers. Ook ligt het vlakbij het oude centrum en er zijn twee zwembaden. Heel fijn was het pierenbadje dat naast het restaurant zit. Onze tafel stond letterlijk naast het pierenbadje, dus de kinderen konden voor en na het eten zo het zwembad in.

THAILAND WITH KIDS

Koh Lanta met kinderen 

Koh Lanta was onze bestemming na Bangkok. We vlogen naar Krabi en huurden daar een auto. Koh Lanta is een mooi eiland en er is best wat te doen met kinderen. Onze accommodatie, guesthouse Pakgasri, stond op het strand en dat is echt top. Onze kinderen konden de hele dag over het strand rennen! Als we “niets” aan het doen waren, hadden de kinderen meer dan genoeg vermaak.

De zee is bij Koh Lanta iets wilder dan bij Koh Phangan, wel wordt het heel langzaam dieper. De kinderen hebben heel veel in de branding gespeeld. Leuk op Koh Lanta is het nationaal park: er staat een vuurtoren, het strand is prachtig en je kan een mooie kleine route lopen. Daarnaast zijn er op het eiland veel cafés en stranden te ontdekken.

Khanom met kinderen 

Khanom was als tussenbestemming bedoeld. Van Koh Lanta naar Koh Phangan reizen duurt best lang en daarom kozen wij voor een tussenstop bij Khanom. Je komt hier om de roze dolfijnen te bekijken! Daarnaast is Khanom heel erg leuk omdat het nog niet echt is ontdekt door de toeristen. Wij hadden een strand voor onszelf. Daarnaast hadden de medewerkers van LeeLoo Cabana alle tijd voor onze kinderen. Het haar van onze dochter werd een aantal keer per dag gevlochten en ze namen alle tijd om met de kids te spelen.

Het hoogtepunt in Khanom is wel de tocht naar de roze dolfijnen. Ook de omgeving is zo mooi! Daarnaast is het fantastisch om zo’n rustig en mooi strand te vinden.

Koh Phangan met kinderen 

De laatste stop van onze reis was op het eiland Koh Phangan. Wij verbleven bij Coco Garden resort in een familiebungalow. Koh Phangan staat vooral bekend als het eiland met de full moon parties: daar komen 30.000 feestganger op af. Als je naar dit eiland wilt gaan, zou ik deze periode vermijden.

De rest van de maand is het een ontzettend leuke plek. Er zijn hele mooie stranden. Haad Salad heeft wit zand en prachtig blauw water en het water is erg kalm. Daarnaast zijn er heel veel leuke restaurantjes. Wij hebben een dag een auto gehuurd en zijn toen onder andere naar de waterval geweest. Een korte wandeling maar met de kinderen leuk om te doen!

De hoogtepunten van Koh Phangan waren het kayakken met zonsondergang. Haast ieder resort heeft kayaks liggen, die huur je voor een paar euro. Ook zijn we op een dagtrip gegaan naar het Ang Thong National Marine Park gegaan. Duur maar wel de moeite waard! Je gaat naar hele mooie eilandjes, je kan snorkelen, kanovaren en zwemmen. Ook zijn er een aantal korte wandelingen.

En wat ik mij het meest herinner? De lange avonden in de hangmat op ons eigen balkon. Dochter zat stil naast me met een tablet voor haar neus en om half twaalf schrok ik op: ze moest toch echt eens naar bed. Dat voelde als vakantie!

LEES OOK: THAILAND MET KINDEREN; TIPS & TRICKS

IF YOU LIKE IT, PIN IT

Thailand with kids

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.