INCLUSIEF OPVOEDEN; 10X ITEMS

Ik vind het belangrijk om onze kids een zo veelzijdig mogelijk wereldbeeld mee te geven. Helaas moet je daar af en toe echt moeite voor doen, omdat er nog steeds veel eenzijdig speel- en ontwikkelmateriaal wordt aangeboden.

Gelukkig is de diversiteit al veel meer dan één of meer generaties geleden. In deze eerdere blogs heb ik daar ook al aandacht aan besteed:

10 KINDERBOEKEN MET THEMA;S VAN NU

DE 10 PLEKKEN OM MOOIE ETNISCHE POPPEN TE VINDEN

Waarom is het belangrijk om kinderen hiermee om te laten groeien? Pas al diversiteit en inclusief zichtbaar is voor iedereen en terug te vinden is in je eigen speel- en leefomgeving, raken kinderen vertrouwd met de vanzelfsprekendheid ervan. Zo is het zichtbaar, zonder dat het centraal staat.

En…je hoeft geen ouder te zijn om op een positieve manier bij te dragen aan deze ontwikkeling. Je kunt het ook cadeau geven aan iemand in je omgeving.

Ik heb weer een aantal mooie spullen gevonden, die hieraan bijdragen.

Boek; Hé, wie ben jij?  

Dit is boek is net uitgebracht en van Nederlandse bodem! Het prentenboek dat je kind laat kennis maken met de verschillende diversiteit en culturen van de wereld. Leuk: bij het boek ontvang je een QR-code toegang geeft tot veel extra informatie die bij het boek past.

New classic toys – Sushi

Leg eens wat anders neer in het speelkeukentje dan een ei, brood en taart.

Barbie kaphoofd

Het kost helaas wat moeite om te vinden, maar Barbie heeft een kaphoofd ontwikkeld wat een keer niet wit is met blonde haren.

Barbie – Fashionista’s

Deze heb je vast ooit gezien en ik ben er zelf dol op. De Fashionista’s serie van Barbie. Met daarin volop diversiteit in kleuren en maten Barbies. Ze zijn daarnaast ook nog eens super betaalbaar!

Colour me Crayons 

Deze wasco’s maken het mogelijk voor alle kinderen om iedereen in de juiste kleur te tekenen. Het is ontstaan in Zuid-Afrika waar een kleuterleidster het niet oké vond dat de kinderen zichzelf niet met de juiste huidskleur konden kleuren. Een deel van de winst doneert de producent daarnaast aan minder bevoorrechte kinderen in Zuid-Afrika, waar deze krijtjes zijn ontwikkeld.

Muziekdoosjes van Djeco

Djeco heeft een grote collectie muziekdoosjes. En niet alleen met de bekende ballerina erin, maar ook met bijv. een astronaut. 

Creatable world van Mattel

Een serie met genderneutrale poppen, waarbij kinderen zelf de vrijheid hebben om de poppen verder te creëren. Je kunt kiezen uit diverse haarstijlen en kleding.

Kind Rebel Shirts

Bij Kind Rebel kies je geen shirt op basis van design, maar op basis van een liefdevol verhaal wat jij wilt doorgeven. Het eerste shirt is geïnspireerd op Frida Kahlo, met als thema jezelf mogen zijn. Het tweede shirt is geïnspireerd op Martin Luther King met als thema respect. Het derde shirt is geïnspireerd op Gandhi met als thema vriendelijkheid. De drie verhalen achter het shirt zijn te lezen in het bijbehorende Kind Rebel boek. 

Thinking Kits, Dream professions

Zoek je droomwerk waarbij alle kinderen kunnen zijn wie ze willen zijn. Denk buiten de bekende box.

Thimble and Time popjes

Deze supermooie popjes zijn verkrijgbaar bij de gelijknamige webshop op Etsy. 

Boek; Samen Hier – Oliver Jeffers

De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn. Dat is de boodschap van het boek dat Oliver voor zijn pasgeboren zoon maakte. “De mensen moet je goed verzorgen. Ze zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Maar het zijn allemaal mensen” Het is een van de vele prachtige boodschappen die in het boek staan. Dit is bijv. een heel mooi kraamcadeau. 

My Family builders

Een hele serie speelgoed die bijv. bestaat uit kaarten, magnetische blokken. Met alle vrijheid om je eigen familie na te bootsen. Of deze nu bestaan uit 2 mama’s, 1 ouder of waarin verschillende culturen zijn gemengd. 

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.