BACK TO NATURE MET DE COLLECTIE VAN ‘BE KIND’

Dit is de nieuwe zomercollectie van Be Kind ‘A Simple Day in the Yard’. De nieuwe items zijn gemaakt van hoge kwaliteit materialen, in zachte tinten – volledig in het teken van de verbinding met de natuur. Alle stijlen zijn tijdloos en ontworpen om zo lang mogelijk gedragen en doorgegeven te worden.

 De zomercollectie ‘A Simple Day in the Yard’ bestaat uit eenvoudige maar elegante designs in natuurlijke en zachte tinten. De nieuwe lijn staat symbool voor de behoefte aan een langzamer leven, waarin er oog is voor wat er echt toe doet. Ieder ontwerp is gemaakt van duurzame materialen met verfijnde details. 

Oude en nieuwe stoffen

Net zoals in eerdere seizoenen wordt er in deze collectie gebruik gemaakt van geupcyclede materialen. Dat wil zeggen dat Be Kind overgebleven en afgeschreven stoffen van andere merken nieuw leven inblaast. 

“In de kledingindustrie zijn er vaak zoveel prachtige overgebleven stoffen te vinden, van hoge kwaliteit, die op het punt staan weggegooid te worden. Door te werken met die stoffen besparen we extra water, verf en energie in ons eigen productieproces,” zegt Hendrine Boer-Stelwagen, oprichter Be Kind. 

Be Kind vult de geupcyclede items vervolgens aan met zorgvuldig uitgezochte materialen waaronder prachtig Frans linnen en het zachtste biologische katoen. 

Transparantie

De nieuwe zomercollectie is een aanvulling op Be Kind’s basiscollectie vol minimalistische en duurzame items, waarin transparantie vooropstaat. 

Onder het motto ‘choose well’ laat het merk zien dat duurzame kinderkleding verder gaat dan vage termen. “Door echt open te zijn over het verhaal achter ieder kledingstuk zorgen wij ervoor dat ouders een goede geïnformeerde keuze kunnen maken,” zegt Hendrine. 

Ieder product heeft een eigen ID-kaart met daarin alle informatie over het materiaal, het proces en de impact. Be Kind gelooft in sterke, stijlvolle kinderkleding met voldoende ruimte om in te bewegen en te groeien. Alles in de collectie is fijn te combineren en weer gemakkelijk door te geven aan een volgend kind. 

De nieuwe collectie ‘A Simple Day in the Yard’ is nu verkrijgbaar via de website. 

Over Be Kind

Be Kind is in 2019 opgericht door Hendrine en haar compagnon. Het tegendraadse, optimistische en duurzaame kledingmerk is een tegengeluid in de oneerlijke mode-industrie. Met het merk willen ze bewustwording creëren en denken in mogelijkheden om te ontdekken hoe het wél kan, en een schonere wereld voor onze kinderen achter te laten. Naast het ontwerpen en produceren van kleding geeft het bedrijf workshops en trainingen voor volwassenen en kinderen over het belang van duurzame kleding. Hiermee hoopt het bedrijf anderen te inspireren de juiste keuzes te maken voor een betere wereld.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.