BLOG BETTINA: TO DO LIJSTEN

FB + IN - TO DO

Al zo lang ik mij kan herinneren werk ik met to-do-lijsten. Ik hou nogal van orde en overzicht. Een to-do-lijst is dan de enige manier om overzicht te krijgen en houden. Plannen, gaat er ook goed mee. Het is fijn om dingen die je moet doen op te schrijven, anders vergeet ik het gewoon. Ik heb lijstjes voor alles! Van welke boeken ik nog wil lezen, welke landen ik nog wil bezoeken, tips voor in die landen. Mijn financiën houd ik zelfs bij in lijstjes, wat komt er nog binnen. Een verlanglijst van dingen die ik ooit nog wil hebben. Welke series ik nog moet zien. Welke dingen ik in mijn huis nog wil klussen/veranderen/kopen. Ik heb een verlanglijst wat ik voor de kinderen nog wil hebben en wat ik nog moet doen: fotoboek maken jaar 1. Fotoboek maken jaar 2. Fotoboek maken jaar 3… Lijstjes Lijstjes Lijstjes.

Maar de laatste tijd ben ik een beetje lijstjes moe. Voor mijn eigen werk heb ik natuurlijk ook een hele to-do-lijst en planningen, ideeën, doelen, die ik weer in lijstjes heb gezet. Waar ik dus nogal gek van wordt is dat er dus ALTIJD iets om mijn to do lijst staat. Er is altijd iets te doen. Ik maak per dag to-do-lijsten en de lat leg ik altijd te hoog, waardoor ik nooit mijn to-do-lijst op een dag af heb en er altijd iets door schuift naar de volgende dag. Waardoor ik ook altijd het gevoel heb dat mijn werk niet af is. Nou is je werk met een eigen bedrijf nooit af, maar toch het zou wel eens fijn zijn een keer mijn to do lijst af te hebben en te denken om 4 uur, ik klap mijn laptop dicht. Het is klaar. Maar A. dat gebeurt nooit en als het gebeurt, ga ik verder met de to do lijst voor de volgende dag…

Zelfs als ik met vakantie ben maak ik nog lijstjes. Ik wil daar, daar en daar heen. Door al die boeken-films-series-tentoonstelling lijstjes die ik heb, heb ik ook het gevoel dat er nog zo veel te zien en te doen is waar ik niet aan toe kom.. Afgelopen zomer had ik ook een to-do-lijst gemaakt, van alle dingen die ik nog wil doen die zomer. Dat was puur uit zelfbescherming. Omdat er alleen maar leuke dingen op staan en ik vond dat ik ook moest genieten van het lekkere weer en leuke dingen doen. Voor je het weet ben ik anders weer al mijn werk-to-do-lijstjes aan het afwerken en is de zomer om. Eigen baas zijn is fantastisch want je kan je eigen tijd indelen, dus er voor kiezen een keer met lekker weer naar het strand te gaan, i.p.v. een to-do-lijst af te werken. Dus daarom had ik mijn zomerse-fin-to-do-lijst bedacht.’Bringing the fun back in the to-do-list’ laten we maar zeggen..

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.