BLOG LIESBETH: STREETWISE

Streetwise

We fietsen naar school. Noortje, Annabel en ik. Ze doen het hartstikke goed. Met hun rugzakje op hun rug fietsen ze voor me uit. Twee kleuters, naast elkaar, een sjaal om hun nek en hun blonde haren die wapperen in de wind. Het is een aandoenlijk beeld. Mijn moederhart gloeit van trots. “Stoppen” roep ik naar ze. En dat doen ze. Ik maak de meiden streetwise. Het gaat best relaxed.

We staan voor een oversteekplaats met van die haaientanden, je kent ze wel. En op dat punt blijven we zo ongeveer een minuut staan. Oke een beetje overdreven maar het duurt me veel te lang. Ik heb namelijk een irritant onderonsje met een automobilist die vindt dat we over mogen steken. Ken je dat?

Sta je daar. In gebarentaal met een vriendelijke glimlach uit te leggen dat die auto door kan rijden. Ik leer m’n kinderen hoe het werkt. Ik zeg net dat ze moeten stoppen omdat er een auto aan komt. Dan moet die auto niet gaan stoppen. De bestuurder kijkt ons aan, lacht en gebaart dat wij mogen oversteken. Ik begin heel geforceerd vriendelijk te lachen en te gebaren dat die beste man even lekker door moet rijden. “Nee rijdt u maar door” roep ik en wijs naar de haaientanden. Of hij me hoort weet ik niet, maar mijn gezicht spreekt boekdelen. Gaat die kerel toch weeeeer door met wijzen en vindt dat wij voor mogen. “Hup schiet op man” roep ik iets te fanatiek tegen de automobilist. In de echo hoor ik m’n meiden zeggen ” Ja hup”. En Annabel vervolgens “Kijk Noortje een vogel”. Na serieus nog twee keer ombeurten heen en weer gebaren rijd de automobilist door. Eindelijk.

Noortje, Annabel en ik steken over vervolgen onze weg. Vogels passeren, ze kletsen over de tanden van een haai en vragen zich af of die tanden net zo scherp zijn als die van een dolfijn. Wat is het toch leuk om samen met m’n meiden te fietsen! Ze gaan supergoed en zetten een tandje bij. Terwijl ze bijna tegen een auto aanfietsen hoor ik ze gillen “Hup schiet op mama!”

BLOG BY LIESBETH STERRENBURG

Liesbeth is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al 4 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.