BLOG BETTINA: MINDFULNESS

how about now VOOR

Ik vind dat ik meer in het NU moet leven. Dat klinkt een beetje zweverig. Ik kwam er laatst achter dat hier ook een woord voor is; Mindfulness. Dat klinkt nog zweveriger. Maar mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring; alle dingen met volle aandacht doen. Ook al  denk ik in het hier en het nu te leven, vaak ben ik in gedachten elders.

Ik ben namelijk nogal goed in denken aan dingen die gaan komen. Ben ik heerlijk met vakantie, dan ben ik alweer de volgende vakantie aan het plannen, of mij op de volgende vakantie aan het verheugen. Maar ik vind dat ik gewoon meer moet genieten van het moment zelf. Hallo ik ben met vakantie, hoe fijn is dat!?

Met mijn werk heb ik het ook. Misschien is dat wel de ondernemer in mij, maar ik ben altijd met de volgende stap bezig is. Ik wil altijd meer, altijd door naar het volgende. Waarom geniet ik niet van hoe het nu gaat?

Bij mijn kinderen hetzelfde. Bobbi gaat goed op haar loopfiets. Maar hoe zal het zijn als ze echt kan fietsen. Of ik denk aan Fitz, hoe chill het is als hij straks zijn eigen fles vast kan houden en kan zitten. Maar ik moet juist genieten van het feit dat hij nog lekker een kleine baby is die nog niks kan! Toch zonde van het moment. Want dat ene moment komt nooit meer terug.

Ons hele leven zijn we in ontwikkeling om de persoon te worden die we willen zijn en het leven te leiden dat we willen leiden. En zelfs als al onze wensen vervuld zijn, vinden we wel weer iets nieuws om onze aandacht op te richten. Het nu is ‘slechts’ een opstapje naar iets dat later mooier, beter en groter zal zijn. Maar HOOOO STOP! Dat gaan we dus allemaal niet meer doen. Want het NU is ook heel erg leuk en daar gaan we Poterverdorie maar eens gewoon van genieten. Want voor je het weet… zijn ze groot! En ik zelf ook!

1 Reactie

  1. Janneke

    Wat mij heel erg helpt is afleiding tegen te gaan. Af en toe gewoon op het bankje in onze tuin te zitten zonder magazine, zonder telefoon, ondanks dat het zo verleidelijk is om toch ‘iets’ te doen op zo’n rustig moment. Ik moet mezelf dan dwingen om alleen maar te zitten en te kijken naar mijn dochtertje. Maar het werkt heel rustgevend!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.