TOP 5 MEEST ZONZEKERE BESTEMMINGEN NAJAAR

top-5-meest-zonzekere-bestemmingen-najaar

De zomer is al weer bijna voorbij. We hebben niet heel veel van de zon kunnen genieten in Nederland deze zomer. In oktober is het herfstvakantie, ik kan begrijpen dat je dan zin hebt in een zonnige bestemming zonder meteen 10 uur in een vliegtuig te zitten met je kids. Berg alle slippers en badoutfits nog niet op en gooi de overgebleven zonnebrand nog niet weg want Interhome geeft je de top 5 van de beste zonbestemmingen voor dit najaar. Terwijl de rest van Nederland alweer middenin het herfstweer zit is er toch niets lekkerder dan nog even van de zon genieten?

1 – Cyprus

Op 4 uur vliegen van Amsterdam ligt Cyprus. Het Griekse deel is het bekends met Paphos als grootste toeristische plaats. In juli en augustus is het hier erg heet, maar juist in september, oktober of november is het hier goed toeven. Overdag wordt het al snel 27 graden en ’s nachts wordt het niet kouder dan 20 graden. De temperatuur van het zeewater is in oktober met 25 graden ook erg goed te noemen.

2 – Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn ook in de winter goed bereikbaar met diverse luchtvaartmaatschappijen, tevens ligt het prijsniveau van de accommodaties in het najaar een stuk lager. En met temperaturen tot 25 graden in oktober, is het najaar een goede reisperiode.

3 – Algarve

Met een gemiddelde van 3.000 zonuren per jaar, het hoogste aantal zonuren binnen Europa, en een gemiddelde jaartemperatuur van 21 graden, is de Algarve dé plek om te overwinteren. En hoewel de Algarve de populairste vakantiebestemming binnen Portugal is, wordt niet de gehele regio opgeslokt door het massatoerisme en zijn er zeker landinwaarts nog vele authentieke dorpen te vinden. Lees ook onze blog met veel kindvriendelijke plekken over de Algarve! Daarnaast zijn de stranden van de Algarve uitgeroepen tot de beste van heel Europa. Reden genoeg om hier te genieten van het zwoele najaar.

4 – Costa del Sol

De letterlijke vertaling van Costa del Sol is niets voor niets ‘zonnekust’. Dit is de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië. Welbekend is het mondaine Marbella, maar denk ook zeker aan Fuengirola dat is uitgegroeid van pittoresk vissersdorpje tot gezellige badplaats. Hier vind je een perfecte combinatie van strand, zee, restaurants en culturele bezienswaardigheden.

5 – Sicilië 


Misschien is Sicilië een bestemming die je niet zou verwachten in dit lijstje, maar met een gemiddelde temperatuur van 22 graden in oktober is dit een perfecte bestemming om nog even van het mooie weer te kunnen genieten. Sicilië heeft een lange historie en veel meer te bieden dan Godfather fans soms beseffen.

www.interhome.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.