EEN UPDATE; ZOVEEL LEUKS TE DOEN IN FRANKRIJK VOOR GEZINNEN

Wat er echt toe doet, is samen met je gezin een onvergetelijke tijd hebben. Of we het afgelopen jaar nu veel of weinig momenten met elkaar hebben doorgebracht, het is tijd voor een verandering van omgeving. En waarom ga je dan niet naar Frankrijk? De toeristische sector is uitstekend aangepast op het verwelkomen van families!

“Famille Plus”-label

Als jouw vakantiebestemming dit Franse toeristische keurmerk draagt, dan kun je ervan op aan dat die plek uiterst geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het label wordt toegekend op basis van verschillende criteria, zoals de ontvangst, de activiteiten, de accommodatie en tarieven.

Momenteel beschikken niet minder dan 118 bestemmingen over het label, waarvan 37 aan de kust, 44 in de bergen, 26 in de natuur en 11 steden. Benieuwd welke plekken hieronder vallen? Kijk dan hier op de kaart.

De hort op!

Wel eens van “geocaching” gehoord? Dit is het schatzoeken van de 21e eeuw met een app die je al wandelend meeneemt op een ludiek avontuur. Hier vind je 7 parcoursen die je absoluut eens moet proberen!

Krijg je er maar geen genoeg van? Dan heeft Bretagne ook nog verschillende pareltjes voor je in petto: van geheime baaien tot verborgen kapellen.

Ook om prachtige natuur zit Frankrijk niet verlegen, denk aan het Juragebergte waar je kunt zwemmen in kristalhelder water of het nationale park van de Pyreneeën waar je wellicht oog in oog komt te staan met gemzen, steenbokken of marmotten.

De rivieren in de Dordognevallei lenen zich juist weer uitstekend voor een gezellige kanotocht. Picknickmand mee voor onderweg en hup, peddelen maar!

Van kastelen tot raketten

Ieder kind wil zich wel eens een prins of prinses voelen en Frankrijk brengt deze wens in vervulling! In het Loiredal wachten allerlei kastelen om spelenderwijs ontdekt te worden, bijvoorbeeld via workshops over historische ambachten of een escapegame.

Om in oude sferen te blijven, kun je een stedentrip maken naar de bisschopsstad Albi of het middeleeuwse Carcassonne die allebei op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. 

Toulouse heeft weer wat anders te bieden, zoals het Cité de l’Espace waar kleine kinderen met grote dromen astronaut kunnen zijn voor een dag.

  • De abdij van Fontevraud, het grootste abdijcomplex dat we nog hebben uit de middeleeuwen, heeft op 19 mei zijn nieuwe museum voor moderne kunst geopend. Hierin wordt de privécollectie van het echtpaar Martine en Léon Cligman tentoongesteld met kunstwerken van onder meer Toulouse-Lautrec, Degas, Delaunay en Richier.
  • Het Juno Beach Centre (Normandië) is een museum over en eerbetoon aan de Canadezen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten; soldaten die ook een belangrijke rol speelden in de bevrijding van Nederland. Wil je hier meer over weten? Goed nieuws: het interactieve parcours “Explore Juno” is nu ook in het Nederlands beschikbaar! Een educatief en boeiend bezoek voor het hele gezin.

Pretparken

Attractie- en themaparken blijven altijd leuk: kinderen kunnen er hun fantasie de vrije loop laten en volwassenen kunnen zich juist weer even kind voelen.

Naast Disneyland Paris kent Frankrijk nog een aantal andere pretparken waar het hele gezin een heerlijke tijd zal beleven. Bijzonder feestelijk dit jaar is het Parc du Petit Prince, omdat de Kleine Prins wel 75 kaarsjes mag uitblazen. En dat moet gevierd worden!

Ook uniek: de “Machines de l’île” in Nantes, gigantische mechanische structuren die zijn geïnspireerd op de schrijver Jules Vernes en de uitvinder Leonardo Da Vinci. Klim op de rug van een olifant of een heuse reuzenspin! Sinds kort is de beestenboel verrijkt met een kameleon.

Voor een duik in de onderwaterwereld raden we een bezoek aan Nausicaá aan: het grootste aquarium van Europa waar je duizenden diersoorten kunt bekijken.

Bijzondere accommodatie

Na een dag vol activiteiten wil je heerlijk kunnen neerploffen in een zacht bed. En wat als deze nou eens stond in een authentieke Mongoolse yurt, een Indiaanse tipi of safaritent midden in het massief van Bavella op Corsica?

Of juist op grote hoogte in een boomhut?

Daarnaast zijn er tal van andere opties om meer verbinding met de natuur te krijgen, zoals in La Belle Folie: geloof het of niet, maar hier kun je slapen in een caravan boven op een menhir of in een zogenaamde cactus! Dat belooft onvergetelijke nachten.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor een gezinsvakantie in Frankrijk? Ga dan daar de website.

MEER BLOGS OVER FRANKRIJK:

10 LEUKE DINGEN OM TE DOEN IN FRANKRIJK MET KINDEREN

DE GEHEIME KINDVRIENDELIJKE PLEKKEN VAN OMGEVING DE LOT IN FRANKRIJK

METZ IN FRANKRIJK, LEUK OM TE BEZOEKEN MET KINDEREN!

FAMILIE VAKANTIEHUIS IN FRANKRIJK

NORMANDIË; PERFECT VOOR EEN ROADTRIP MET DE KINDEREN

PHOTOCREDITS: ©Atout France @Gang of Mothers

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.