DIERENVRIENDJES; MINDFULNESS TRAINING VOOR KINDEREN

Dierenvriendjes Mindfullness voor kids

‘Nu ben je dus net Bas de hond’, zegt mijn dochter van 5 tegen mijn zoontje van 4, die in een soort van driftbui is beland omdat het spelletje nét iets anders gaat dan hij had gewild. Hij is even stil, kijkt zijn zus aan en zegt: ‘ohhh, ja’. En ze spelen weer lekker verder.

Vier keer een uurtje zijn ze naar de Dierenvriendjes – een mindfulness training voor kids ontwikkeld en gegeven door Kim Oostendorp – geweest. Behalve blaffende Bas de hond, kennen we nu ook chille Pim de schildpad, helpende Malou de olifant en ijdele Sarah de kat. In totaal zijn er 9 dierenvriendjes met hun eigen specifieke gedragskenmerken. Pim en Bas zijn onze ‘favorieten’.

Kinderen leren gevoelens benoemen

Doordat we de dierenvriendjes nu kennen, kunnen mijn kinderen gevoelens veel makkelijker benoemen. Ze kunnen zien in wat voor gevoel ze zitten, bij welk dier dat past en daardoor kunnen ze het beter loslaten. Leren hoe je met emoties om kan gaan, hoe je ergens je aandacht bij kan houden of juist kan ontspannen, kan zoveel brengen. Het verbaast me eigenlijk dat er niet meer aandacht voor is. Toen ik klein was, was er zelfs helemaal geen ruimte voor.

Ik herinner me dat ik dertig was, toen een coach tijdens een moeilijke periode tegen me zei. ‘Je bent niet je gedachten.’ Dat was echt een mega-inzicht voor mij. Ik verdiepte me verder in meditatie. Las boeken, keek naar filmpjes zoals deze van de Tibetaanse Ripoche (echt even kijken!) en zag het leven een stuk luchtiger. Zo fijn!

Ik denk nu: waarom had iemand mij dat niet veel eerder geleerd? Dat had de eerste dertig jaar van mijn leven een stuk leuker en luchtiger gemaakt.

Fijn dat die kleintjes van mij nu al een eerste stap hebben gezet.  Dat we niet in een enorme ruzie belanden als Bas de hond op het toneel verschijnt en weten hoe we heerlijk kunnen chillen als Pim de schildpad.

Meer weten of de cursus? Check bbbhealthboutique.nl voor een cursus bij jou in  de buurt. 

 

LEES OOK; 

 

BLOG BY ESTHER DE BROUWER @bbbhealthboutique

Esther is een van de oprichters van bbb health boutique. bbb is een holistic gym voor mama’s (to be). Helemaal ingericht vanuit de beleving van de vrouw. Naast 30 minute hot cabin workouts, biedt bbb yoga, food- en lifestylecoaching. Esther is naast de eigenaar van bbb ook psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Ze is onlangs bevallen en heeft ook een tweeling van 8 jaar. Samen met haar gezin woont ze in Amsterdam.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.