DÉ KINDVRIENDELIJKE CITY GUIDE VAN LEEUWARDEN 

DÉ KINDVRIENDELIJKE CITY GUIDE VAN LEEUWARDEN 

In Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is voor kinderen veel leuks te doen! Deze oude stad, ontstaan in de Romeinse tijd, heeft een rijk cultureel historisch centrum. Smalle straatjes, afgewisseld met deftige straten, en veel grachten. Winkels, lekkere eettentjes, streeetart, allemaal op loopafstand van elkaar. Wat er voor kinderen allemaal te doen is, lees je in deze kindvriendelijke city guide van Leeuwarden! 

LEUK OM MET KINDEREN TE DOEN IN LEEUWARDEN 

Natuurmuseum Fryslân

Dit museum biedt interactieve tentoonstellingen die kinderen van alle leeftijden op een leuke en educatieve manier kennis laten maken met de natuur. Je kan bijvoorbeeld een skelet van een potvis hier bewonderen! Of op onderwatersafari! Er zijn vaak speciale activiteiten en tentoonstellingen voor kinderen. 

Schoenmakersperk 2 

De Oldehove

Een scheve toren die symbool staat voor Leeuwarden. Hoewel het beklimmen van de toren misschien meer geschikt is voor oudere kinderen, is het een interessante plek om te bezoeken en biedt het een prachtig uitzicht over de stad.

Oldehoofsterkerkhof 

Wandelen door de historische binnenstad

Leeuwarden Kindvriendelijke City Guide | CITYMOM.nl

Een wandeling door de historische binnenstad van Leeuwarden is een leuke manier om de stad te verkennen. Je kunt de Prinsentuin, een mooi park, bezoeken of op zoek gaan naar de muurschilderingen die verspreid zijn door de stad. 

Fries Museum

Dit museum heeft vaak tentoonstellingen die ook interessant zijn voor kinderen, met activiteiten en speurtochten die zijn aangepast aan jonge bezoekers.

Wilhelminaplein 92 

Snoepjes halen bij De Grutterswinkel 

Niks zo leuk dan even terug in de tijd gaan. Dit kan bij De Grutterswinkel. Het is alsof je in een tijdmachine stapt! Je kan hier koffie drinken, maar ook ouderwetse snoepjes kopen. 

Nieuwesteeg 5 

AquaZoo Friesland

AquaZoo Leeuwarden is een dierentuin gelegen ten oosten van Leeuwarden in het recreatiegebied De Groene Ster. AquaZoo Leeuwarden is een dierentuin waar voornamelijk dieren te zien zijn die in en/of in de buurt van water leven. Kinderen kunnen hier allerlei waterdieren en andere diersoorten ontdekken. Er zijn speeltuinen, voederdemonstraties en mogelijkheden om zelf enkele dieren te voeren.

LEKKER SLIEPE MET KINDEREN IN LEEUWARDEN

Hotel Vie Via 

Hotel Via Via Leeuwarden

Hotel Vie Via is ‘Just a Room’ en geen traditioneel hotel. Het is ook de perfecte kamer van waaruit je Leeuwarden kunt ontdekken. Het hotel is erg leuk ingericht. Beneden in de lobby is er super veel ruimte om te chillen. Ook staat er een grote tv. Er zijn familiekamers aanwezig, dus vraag daar zeker even naar als je voor je familie boekt. 

Tweebaksmarkt 23

Post Plaza Hotel & Grand Cafe  

Een prachtig gebouw, dit voormalige bankgebouw en postkantoor. Ook hier hebben ze familiesuites. Overnacht je ergens anders, dan is het zeker een aanrader even een kijkje te nemen en hier te gaan eten, wat dat kan ook. 

Tweebaksmarkt 25 – 27 

UITETEN IN LEEUWARDEN MET KIDS

Sophias Leeuwarden

Sophias

Hier hebben wij zelf gegeten en het eten was echt heel erg goed! Je kan hier terecht van s’morgens vroeg tot s’avonds laat. Er is veel ruimte, mochten je kids wat behoefte hebben om rond te rennen. Ook is er een binnentuin waar je lekker kan zitten met goed weer. 

Lange Marktstraat 1

La Venezia

Na het eten nog even een ijsje halen; dan moet je bij La Venezia zijn! Een begrip in Leeuwarden. Sinds 1934 maken ze hier al ijs, volgens de recepten van Opa Talamini, een Italiaan die gek was van Friesland! 

Nieuweburen 137 

Blokhuispoort 

Blokhuispoort was vroeger een gevangenis. Dat is nog goed binnen te zien, maar waar vroeger cellen zaten, zitten nu bedrijfjes. Ook zit er hele leuk horeca, zoals Café de Bak, met een speelhoek en spelcomputer! 

Iets uitgebreider eten, dan dan naar restaurant Proefverlof. 

Blokhuispoortplein 40 

Blokhuispoort Leeuwarden

 

MEER FRIESLAND TIPS? LEES DAN: ALLE LEUKE TIPS VOOR EEN VAKANTIE OF STEDENTRIP IN FRIESLAND MET KINDEREN 

 

TIME TO MOMO FRIESLANDGa je naar Friesland? Vergeet dan niet de Time To Momo gids mee te nemen!  Time To Momo heeft de super leuke FRIESLAND reisgids! Locals Lotte van der Meij uit Joure en fotograaf Lydia Annema uit Burgum laten je graag het geluksgevoel van de Friezen ervaren in de reisgids van Time to Momo Friesland. De 43 trips in Time to Momo Friesland brengen je naar kleine dorpjes, de prachtige natuur en in beweging op het water.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.