DE 10 PLEKKEN OM MOOIE ETNISCHE POPPEN TE VINDEN VOOR JE KIND

Mijn meisje is prachtig zoals ze is, met haar donkere ogen, haar donkere krullen en haar licht getinte huidje. Voor haar eerste verjaardag ging ik op missie: haar eerste pop. Ik wilde eigenlijk het liefste een popje kopen wat gelijkenissen met haar heeft.

Een pop waarmee ze zichzelf kan identificeren. Ik denk dat poppen kunnen helpen een gezond zelfbeeld te ontwikkelen en een normaal wereldbeeld.Dus daar begon mijn zoektocht naar etnische poppen. 

Maar wat een domper was dat zeg. De éne na de andere speelgoedwinkel verkocht bijna alleen maar witte poppen met blonde haren (als ze al haren hadden) en blauwe ogen. Zeker 95% van de poppen had dezelfde kenmerken. In speelgoedwinkels kom je vrijwel alleen de bekende bruine Baby Bjorn pop tegen. Ook mijn zoektocht online was lang.

Ik kan hier een heel betoog houden over wat ik hier allemaal van vind, maar ik laat jullie liever zien waar je wel prachtige etnische poppen kan kopen!

1.Gifts with Colour

Deze winkel in Amsterdam is de eerste winkel in Europa en volgens mij ook nog steeds de enige winkel in Nederland waar ze zulk groot assortiment in etnische poppen verkopen: Ze blijven hun assortiment aanpassen en verkopen zelfs handgemaakte poppen met o.a. sproetjes, Albinisme en Vitiligo.

2.Tinka Toy Compagny

Dit is een website vol poppen, waaronder een sectie etnische poppen

3.Paola Reine

Het merk Paola Reine verkoopt veel verschillende prachtige poppen, met allemaal een heerlijke vanillegeur, die mijzelf soms de neus uitkomt kan ik met ervaring zeggen! Kids hoor je er niet over klagen hoor, integendeel.

4.Pop van Ver

De webshop oogt misschien niet super modern, maar het assortiment is groot en erg divers!

5.Homeland Dolls

heeft een iets kleiner assortiment multiculturele poppen dan sommige andere websites, maar ook zeker de moeite waard.

6.Skippy & Flo

Dit is weer een leuke webshop die zich in brede zin richt op multicultureel speelgoed. Met niet alleen etnische poppen, maar ook bijvoorbeeld diverse superheroes en boeken.

Omdat mijn meisje nog zo klein is, heb ik ook specifiek naar een zachte pop gezocht. Paola Reina verkoopt bijvoorbeeld diverse poppen met een zacht lijfje. Maar de volgende websites hebben ook een (klein) assortiment in stoffen etnische poppen:

7.Lilliputiens

Dit Belgische merk heeft mooie stoffen popjes in diverse tinten en haarkleuren. Check bijvoorbeeld Baby Zoe, Amélie of Lea.

8.Babylonia

ook zij verkopen een reeks stoffen poppen met divers uiterlijk.

9.Bigjigs

Het merk Bigjigs verkoop schattige stoffen popjes. Ook te koop bij diverse Nederlandse webshops.

10.Dille & Kamille

Bij Dille & Kamille verkopen ze ook 1 bruin stoffen popje in dezelfde stijl.

En waar ben ik uiteindelijk voor gegaan? Voor 1 stoffen pop van Lilliputiens en 1 pop van Paola Reina met bijpassende vanillegeur… En nu hopen dat zij (en anders 1 van de jongens) er graag mee gaat spelen!

LEES OOK;

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH @maartjeisblond

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik maakte een vreugdedans toen ik te horen kreeg dat ik mocht starten als blogger bij CITYMOM! Ik ben altijd een vlotte schrijver geweest, maar heb er te weinig leuks mee gedaan. Het is voor mij een uitdaging om onze kids centraal te stellen, zonder voorbij te gaan aan waar ik zelf van geniet. Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.