WE GAAN NAAR DINAN – CAP FRÉHEL; DÉ TIPS VOOR EEN FIJNE FAMILIEVAKANTIE

Strand met talrijke watersportmogelijkheden én cultuur. Ik heb het over de streek Dinan – Cap Fréhel in Bretagne. Geen zin om te vliegen door Corona? Je rijdt hier heel makkelijk vanaf Nederland naar toe!

Door het milde zeeklimaat en een vrijgevige natuur kon hier een bijzonder landschap ontstaan, dat de achtergrond vormt voor een karakteristiek historisch erfgoed. Kijk goed om je heen en je zult vogels en dolfijnen zien soms letterlijk in een roze decor! WOW!

In deze blog zetten we alle tips voor de omgeving Dinan, Cap Fréhel op een rij want dat je hier een heerlijke familievakantie kan hebben weet ik wel zeker.

DINAN

Breng een bezoek aan het prachtige middeleeuwse stadje Dinan met haar oude stadsmuren en talrijke houten vakwerkhuizen. Omsingeld door bijna drie kilometer stadswallen torent Dinan met haar kasteel uit de 14e eeuw trots boven de Rance uit.

Beneden ligt het jachthaventje, boven zie je de huizen met erkers die aan deze stad haar Middeleeuwse touch geven. Wandel door de steile ‘Rue du Jerzual’; de vakwerkhuizen met puntgevels weerspiegelen het rijke verleden.

Vanaf de 14e tot en met de 18e eeuw was de stad een gekrioel van wevers, leerlooiers. Tegenwoordig moet je deze straat gezien hebben als je in Dinan bent. Heerlijk slenteren en wegdromen voor de boetiekateliers van de glasblazers en vergulders die zich hier hebben gevestigd!

FIETSEN

In de omgeving van het middeleeuwse stadje Dinan is het heerlijk fietsen. Maar liefst twee fietsroutes, de zogenaamde voies vertes, lopen langs het stadje en volgen het Canal Ille-et-Rance. Een perfecte manier om het idyllische binnenland van Bretagne te ontdekken.

Daarnaast zijn de routes alleen toegankelijk voor fietsers waardoor ze heel veilig zijn om met je kinderen te fietsen. Langs de kust zorgt de omgeving van Cap Fréhel gegarandeerd voor een fantastische fietstocht.


ZEESCHATTEN ZOEKEN OP DE BRETONSE STRANDEN

Bij eb legt de zee een wereld aan schatten bloot aan de Bretonse kust. Pak allemaal een emmer en netje en ga voetvissen! Samen ontdekken jullie tussen de rotsen krabbetjes, schelpen, algen en veel meer moois uit de zee. In de frisse Bretonse zeelucht leer je met je kind meer over het belang van het behoud van de natuur.

Informeer naar de tijden van eb en vloed bij het plaatselijke Bureau voor Toerisme. Het strand is dus een prachtige speeltuin! De Bretonse stranden hebben hun authentieke natuur weten te behouden, terwijl ze tegelijkertijd voldoende plekken bieden om onder het toeziend oog van de strandwacht te zwemmen. Aan de stranden van Bretagne geniet je van een heerlijke, ontspannen vakantie met het gezin.

CAP FRÉHEL EN FORT LA LATTE

Cap Frehel ligt op een schiereiland dat ver in zee steekt, zodat de zee nooit ver weg is. 70 meter boven de zee bieden de kliffen van leisteen en roze zandsteen van Cap Fréhel een van de mooiste uitzichten van Bretagne over de zee.

Een uitzonderlijke plek, gelegen tussen gaspeldoorn en heide, met een vogelreservaat en een wandelpad dat leidt naar het beroemde fort van La Latte. Als de zon schijnt biedt de natuur een schitterend kleurenpalet met gele gaspeldoorn, paarse heide, rotsen in grijze en rode tinten die afsteken tegen de felblauwe zee.

Het is een prachtig gebied om te wandelen. Van Cap Frehel tot Fort la Latte loopt een redelijk vlak pad. De wandeling is in ongeveer twee uur goed te doen.

VERKLEED FEEST OP DE STADSWALLEN VAN DINAN

Sinds 1983 wordt in de mooie stad Dinan om de twee jaar, gedurende een weekend, dit jaar 21 & 22 juli, uitbundig ‘La Fête des Remparts’ gevierd. Laat je met de familie meevoeren naar de tijd van de middeleeuwen!

Het bijzondere decor, de gezelligheid, de middeleeuwse kostuums van de inwoners van Dinan, riddertoernooien, een grote middeleeuwse markt, dansfeesten, een grote optocht en andere schouwspelen, het is sowieso een belevenis.

FRANSE LEKKERNIJEN

Bretagne is een feest voor de kleine en grote zoetekauw. Van crêpes en Bretonse koeken tot gezouten karamel en de Bretonse ‘boterkoek’ Kouign Amann… Geniet in Bretagne zeker van één van deze specialiteiten. Terwijl de kleintjes een lekker glas verse appelsap drinken, neem je zelf natuurlijk een ‘kom’ cider!

KLIMBOS

Het klimbos van Saint-Cast Aventure biedt klimplezier voor het hele gezin, met 11 boomparcoursen met verschillende moeilijkheidsgraad.
Wat voor type bent je: uil, haas, ree of libelle? Bij Saint-Cast Aventure zijn de verschillende parcoursen, afhankelijk van lengte en moeilijkheidsgraad, aangegeven met dierennamen.

Het park is geopend in 2014 en biedt 11 verschillende parcoursen en meer dan 140 hindernissen hoog in de bomen van het 3 ha grote terrein. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen hier veilig klimmen in de Jardin des P’tits Loustics, met zijn tokkelbaan op 80 cm hoogte. Ze zijn daarbij voortdurend gezekerd. En ter geruststelling: een team van bevoegde instructeurs houdt alles nauwlettend in de gaten.

BADPLAATS SAINT-CAST-LE-GUILDO

Als je voor een paar dagen op zoek bent naar een mooie badplaats moet je zeker bij Saint-Cast-le-Guildo stoppen. Het landschap bestaat hier uit kapen, eilanden, baaien en kilometers strand. Saint-Cast is met zijn zeven stranden en mooie wandelmogelijkheden langs de zee een hele populaire badplaats voor gezinnen.

Vanaf hotel Ar Vro leidt het toeristische pad naar de punt van La Garde. In deze wijk zijn schitterende villa’s gebouwd. Vanaf dit punt heb je bovendien een bijzonder uitzicht op de archipel van de Ebihen’s en op het schiereiland Saint-Jacut. Loop vervolgens naar de punt van Saint-Cast en naar de haven. Sommige schepen vissen nog op sint-jakobsschelpen.

WAAR SLAPEN?

Op zoek naar een originele overnachtingsplek? Slapen in een spectaculaire boomhut, sfeervolle woonwagen of een eigen huisje op het water… Alles is mogelijk! In Bretagne vind je steeds meer bijzondere accommodaties die jou en je kind doen dromen. Persoonlijk vind ik een aparthotel altijd fijn met een gezin. Jij ook? Check dan; bretagne-vakantie.bzh/verblijf

Wil je meer informatie over deze bestemming check dan dinan-capfrehel.com of de website Bretagne-vakantie.bzh waar je ook veel toeristische informatie kan vinden over Bretagne in het algemeen.

archipel des ébihens
archipel des ébihens

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.