9X KINDVRIENDELIJKE TIPS VOOR BORDEAUX IN FRANKRIJK

kindvriendelijke-b-o-r-d-e-a-u-x-tips

Phine en haar mijn man Kees woonde met hun zoontje Taeke en dochters Femke en Elsemiek jaren net buiten de stad Bordeaux in verband met het werk van Kees. Hierbij al haar kindvriendelijke tips! 

Bordeaux en omgeving is erg prettig om te wonen. Groen en erg mooi. Behalve de rijke geschiedenis van de lekkerste wijnen die hier vandaan komen heeft Bordeaux nog veel meer te bieden. Sinds 2007 staat een deel van de stad “porte de la lune” op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het hele stadsaangezicht werd schoongemaakt. Dit met enorm veel resultaat. Er werden speeltuinen, stadtuinen en buitenlucht sportgelegenheden aangelegd langs de waterkades “les quais”. 

1. De spiegel van Bordeaux 

Hier aan deze quais, recht tegenover Place de la Bourse, midden in de stad ligt een van onze favoriete plekken van de stad: MIROIR D’EAU. De spiegel van Bordeaux. Een plaat met een oppervlakte van 3450 m2 met een klein laagje water. Een enorm spektakel van water en mist die elkaar afwisselen. Mensen komen hier samen om te relaxen en het is een feest voor de kinderen om hier te spelen.

2. Skatepark + 3. zondagochtendmarkt 

Als je verder loopt langs het water kom je bij een skatepark. Voor elke leeftijd is er wel een skatebaan waar de kinderen (en volwassenen) kunnen skaten, boarden en bmx-en. Op zondag is het hier gezellig druk. Veel mensen lopen langs de zondagochtend markt en dan door naar de oude hangars die nu zijn omgebouwd tot winkels en restaurants.

4. Cap-Scienes

Ook op deze quais zit Cap-Scienes. Dit museum kan je vergelijken met Nemo in Amsterdam.Een interactief museum met veel activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

5. Grootste duinen Europa

Dune du Pyla is met 1 miljoen bezoekers een top attractie in de omgeving. Wij vinden het heerlijk om net iets buiten het toeristen seizoen er te komen en om de grootste duin van Europa te beklimmen. Eenmaal boven gekomen is het lastig de kinderen daar te houden. Ze hollen en rollen gillend van plezier naar beneden. Uren zouden ze het volhouden! Weer beneden aangekomen de kleintjes even ondersteboven uitschudden en dan doorrijden naar het strand in Arcachon voor een ijsje.

6. Dierentuin  

De dierentuin van Bordeaux ligt buiten de stad. Ongeveer 10 minuten rijden. Het is een kleine maar mooie dierentuin met veel dieren. Het is door de jaren heen aardig opgeknapt. In de zomer kan je er leuk picknicken en voor de kinderen zijn er veel luchtkussens en speeltuinen waar ze leuk kunnen spelen.
Zoals in alle steden en dorpjes in Frankrijk gaan ouders vaak uiteten met hun kinderen. S’avonds laat, ook op een schooldag zie je vaak kleine kinderen aan tafel zitten. Hier een lijstje van onze favoriete restaurants in Bordeaux die zeker kids-proof zijn.

7. Visrestaurant Le Petit commerce

Een gezellig visrestaurant is Le Petit commerce in een knus straatje in het centrum van de stad. Tussen de middag en s’avonds kan je hier heerlijke verse vis eten.
23 rue du parlement saint-Pierre Bordeaux

8. Lunchroom 

Café Karl: Leuke lunchroom waar je ook een heerlijk ontbijt kan krijgen. De tomatensoep is favoriet bij de kinderen. Er zitten kleine bakjes bij met croutons e.d. die ze er zelf in kunnen doen.
6 place du parlement

9. Orangerie in het park 

L’orangerie du Jardin Public: Een orangerie midden in het stadspark van Bordeaux. Een gezellige stop tijdens een wandeling door het park. Ijsjes, milkshakes, thee, wijn… Voor iedereen wel iets. Wij zitten op het terras en de kinderen spelen er voor in op het gasveld.
Jardin Public Cours de Verdun Bordeaux

 

Bordeaux is een grote maar overzichtelijke stad. Grote parkeergarages en weinig verkeer in de binnenstad. Deze is op wat taxi’s en de tram na bijna auto vrij. Dit is erg fijn als je in de stad loopt. Het oogt en is rustig en veilig.

LEES OOK OVER FRANKRIJK

3 Reacties

 1. Kirsten

  Beste Phine,

  Deze zomer willen wij graag richting Bordeaux op vakantie. Mijn zoontje zit in een rolstoel. Een elektrische of een licht duwrolstoeltje. Zou je me kunnen vertellen of Bordeaux en het gebied ten zuiden van Bordeaux rolstoelvriendelijk is? En heb je misschien nog tips?
  Groetjes, Kirsten

  Antwoord
 2. Sabine

  Hai Phine, ik ga komende zomervakantie een paar dagen met mijn gezin (twee jongens van 10 en 12 jaar) naar bordeaux en wil ergens logeren waar zij ook kunnen zwemmen/zich vermaken. Heb jij logeertips?

  Antwoord
  • Maaike

   Ik ben ook op zoek naar leuke logeertips in de omgeving van Bordeaux met een kindje van 16maanden. Alvast bedankt!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.