PAKLIJST MET JE BABY MET VAKANTIE

moodboard_paklijstVoor het eerst met je kindje met vakantie gaan kan wat stress veroorzaken. Light travelen is er niet meer bij. Kon je vroeger je bikini, een doek en je favo zomerjurkje in je tas doen, prima, wat je miste kon je vaak toch wel op locatie kopen. Maar met een baby met vakantie is toch anders. Ik wilde perse alles mee van uit Nederland. Want wat als ze het in het buitenland niet hadden? Of niet het juiste merk.. Dan zou de rust op vakantie toch aardig verstoord gaan worden als Baby B niet tevreden was.. Daarom heb ik een vakantie check list gemaakt. Wat neem je mee zodat je zeker bent dat de vakantie vlekkeloos verloopt.

Bescherming: verbranden is voor niemand goed maar al helemaal niet voor baby’s & kinderen. Zorg dus dat je voldoende bescherming bij je hebt om je kind hiervoor te behoeden. Wat ik een super uitvinding vind is het tentje van Deryan. Hierin kan je kind slapen op het strand en spelen in de schaduw.

Zonnebrand

Tentje Deryan

Zonnehoedje

Verzorging: in sommige landen kan je niet makkelijk aan de juiste luiers of het juiste eten komen, neem in dat geval voldoende mee van thuis. Ook is het fijn om de juiste medicatie vanuit Nederland mee te nemen, zo weet je iniedergeval dat het goed is en heb je het bij je mocht het niet verkrijgbaar zijn. Van hydrofiele doeken kan je er niet genoeg meenemen. Neem een paar grote mee, die komen altijd van pas, bijvoorbeeld ook als speelkleed of bescherming tegen de zon voor de kinderwagen.

Luiers & billendoekjes

Eten (potjes, melkpoeder, pap)

Toiletspullen & Medicijnen (kinderparacetamol, neusspray, muggenspul, anti-jeuk)

Flesje

Hydrofiele doeken

Zwemluiers

Slaapzakje

Vervoer / slapen: Heb je nog een kleine baby dan is het ook makkelijk de draagzak mee te nemen aangezien je misschien op plekken komt die niet handig zijn met een buggy. Slaapt je baby niet meer in de kinderwagen, neem dan alleen een buggy mee, die is lichter en makkelijker vervoerbaar. Check ook altijd of er een kinderbed is, zo niet neem dan een lichtgewicht camping bedje mee. Als er niet overal een kinderstoel is, is het handig om een stoel zitter mee te nemen zodat je kind wel overal kan zitten.

Draagzak

Kinderwagen of buggy

Stoel zitter Mini Monkey

Campingbedje

Overig: Iets wat je ook niet moet vergeten is zijn/haar favoriete knuffel en wat speelgoed. Wat luchtige kleding natuurlijk en een swimtrainer is ook erg handig! Vergeet ook niet de babyfoon app te downloaden, zo kan je een keer in de buurt van je huis/hotel/appartement een drankje s’avonds drinken als je kind ligt te slapen.

Luchtige kleding

Paspoort

Favoriete knuffel

Swimtrainer

Babyfoon app

Voorleesboek

Speeltjes voor op het strand

 

 

 

 

2 Reacties

 1. Annemarie

  En omdat dit bovenstaande nogal wat ruimte inneemt kunnen de vacuum zakken (blokker) ook niet ontbreken! Verklein de ruimte die kleding inneemt met 200% en je hebt opeens zeeen van ruimte! let op…het aantal kilo’s neemt niet af….

  Antwoord
  • BettinaNeseker

   Dank je wel voor de tip 🙂

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.