10 LEUKE DINGEN OM TE DOEN IN FRANKRIJK MET KINDEREN

In Frankrijk is er genoeg leuks voor kinderen te doen! Wij zetten onze top 10 op een rij!

1. SLAPEN IN EEN BOOMHUT

In Frankrijk kan slapen in een echte boomhut! Hoe gaaf is dat! Gewekt worden door de geur van bomen en het geluid van vogels! In een boomhut is het hoog boven de grond heerlijk ontspannen. Slaap veilig in stijl op grote hoogte in de unieke boomhutten. Iedere boomhut heeft een groot terras met houten tuinmeubels.

Lees ook: GETEST: EUROCAMP ASPECT STACARAVAN IN DE DORDOGNE MET KINDEREN

2. DISNEYLAND PARIJS

Welke kind droomt er niet van om naar Disneyland te gaan en alle Disney figuren in het echt te ontmoeten!

Lees ook: DISNEYLAND PARIJS; EEN MAGISCH WEEKEND

3. 2CV TOUR DOOR PARIJS

Een stadstoer is voor kinderen vaak niet heel interessant, maar als je dat doet in een oude Eend, krijgt sightseeing een hele andere dimensie. Ze vertellen de historie van Parijs in een notendop. Stap in een 2CV en laat je rondrijden door Parijs. Het duurt een uur en de tien euro is het meer dan waard. Ze hebben verscheidene arrangementen. www.4roues-sous-1parapluie.com

LEES OOK: 8 (CULINAIRE) HOTSPOTS IN PARIJS

4. TERRA ACENTURA

Dat is een avontuurlijke ontdekkingstochten door de Limousin met geocache! Met behulp van je gps ga je op zoek naar een schat die verstopt ligt op een plek in de natuur. Het gaat als volgt: je zoekt met je gps naar de “cache” en dat is een klein doosje waar de schat in verborgen ligt. In de doosjes zitten natuurlijk geen echt waardevolle zaken, maar wel kleine poppetjes die “Poï’z” worden genoemd. Ze zijn allemaal verschillen.

Maak een avontuurlijke ontdekkingstocht door de Limousin en ga met het hele gezin op zoek naar de schat. Door het beantwoorden van vragen en het oplossen van raadseltjes kom je steeds dichter bij de schat. Als je alle antwoorden hebt gevonden … is de “cache” niet ver weg! De speurtochten zijn in het Engels en in het Frans verkrijgbaar. Tèrra Aventura heeft 130 speurtochten met een gps uitgezet en ze hebben allemaal een eigen thema rond geschiedenis, legendes of nachtelijke wandelingen.

5. CITÉ DU CHOCOLAT 

Er zijn inmiddels al meer dan 200.000 mensen chocola komen proeven, sinds de opening van de Cité du Chocolat Valrhona eind 2013… Maar wees niet bang: in Tain-l’Hermitage is het bruine goud nooit op! Er zijn tal van evenementen en mini-workshops. Het bezoekerscentrum wordt zelfs bijna verdubbeld in oppervlak om het nobele vak van de banketbakkers en chocolatiers nog beter te belichten.

6. LE GRAND PARC DU PUY DU FOU 

Beoordeeld als nummer 1 van Frankrijk, behoudt Puy du Fou voor het tweede jaar op rij zijn titel van Europees kampioen en staat het park daarnaast ook in de top 5 van beste themaparken ter wereld. Het park Puy du Fou – een uur ten zuiden van Nantes – biedt op vijftig hectare topamusement voor het hele gezin, met als trefwoorden: authenticiteit, natuur en historie. T

al van dorpen, stadjes en gebouwen uit de geschiedenis zijn nagebouwd: een fort uit het jaar 1000, een middeleeuwse citadel, een stad uit de Renaissance. Meer dan 1400 dieren ’werken’ er, waaronder 175 paarden en tal van roofvogels. Er zijn spektakels te bekijken over bijvoorbeeld de Vikingen en de tijd van de musketiers onder Richelieu. Absolute topvoorstelling is de avondshow Cinéscénie, waaraan 1200 acteurs meewerken… Open van 1 april tot 25 september.

7. O’GLISS PARK

Een van Europa’s grootste waterparken op 20 minuten afstand van Les Sables d’Olonne. Het is een spectaculair geheel te worden met woest stromende rivieren en grote zeegolven! www.oglisspark.fr

8. PARC ASTERIX

Parc Astérix is geïnspireerd op de striphelden, Asterix en Obelix. Sinds 1989 komen de striphelden tot leven in hun eigen pretpark. In dit attractiepark, gelegen ten noorden van Parijs in Plailly, kunnen kinderen genieten van vele achtbanen en wildwaterbanen, een spookhuis en andere leuke attracties. Daarnaast worden er veel shows gegeven.

9. LA FORET DES SINGES

Houd je kind van de natuur? Bezoek dan la Forêt des Singes, gelegen bij Rocamadour, in het zuiden van Frankrijk. Dit bos is niet zomaar een bos. Naast een mooie plek om te wandelen is het namelijk ook het thuis van zo’n 150 berberapen. Voor je kinderen een bijzondere ervaring om de aapjes los te zien rondlopen en ze uit hun hand te laten eten. www.la-foret-des-singes.com

10. NAUSICAA

In de Noord-Franse stad Boulogne-sur-Mer ligt Nausicaa. In deze waterwereld leer je alles over de mysterieuze oceaan met zijn eindeloze dieptes en prachtige diersoorten. Nausicaa probeert zijn bezoeker bewust te maken van het belang van het behoud van de oceaan, en de rol die de mens hierin kan spelen. Maar natuurlijk wil Nausicaa je vooral verbluffen met de kleurrijke clownsvissen, zeepaardjes, haaien en vele andere zeebewoners in de enorme aquaria.

OPZOEK NAAR EEN HOTEL IN FRANKRIJK: CHECK BOOKING VOOR EEN HOTEL! 

LEES OOK: 

 

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.