DISNEYLAND PARIJS; EEN MAGISCH WEEKEND

citymom-nl-1 citymom-nl-3 citymom-nl-5 citymom-nl-6 citymom-nl-7 citymom-nl-8 citymom-nl-9 citymom-nl-10 citymom-nl-11 citymom-nl-12 citymom-nl-13 citymom-nl-14 citymom-nl-15

Disneyland… Mijn beste jeugdherinneringen liggen daar. Een magische wereld vol met al je Disneyhelden en ook nog met de mooiste attracties. Als kind kon je mij niet blijer maken dan met een dag Disneyland. Ik kon dan ook niet wachten tot Bobbi de leeftijd had om er heen te gaan. Twee weken geleden was het ‘my lucky day’. Ik kreeg een mailtje met de vraag of Bobbi en ik mee wilde op persreis naar Parijs, naar Disneyland. NATUURLIJK wilde wij dat! Bobbi ‘leest’ iedere ochtend de Donald Duck dus die kent alle Disneyfiguren. Ze is nu vier dus ook een leeftijd waarop ze wat meer kan en durft in zo’n park en het echt beleefd. Dus toen ik haar vertelde dat we Mickey gingen ontmoeten sprong ze een gat in de lucht. 

We vertrokken om 9.15 met de Thalys vanaf Amsterdam Centraal. Deze gaat ook vanaf Schiphol, Rotterdam en Breda. Dat is wel echt een aanrader. Er is wifi in de trein waardoor ik nog even wat werk kon doen en Bobbi vermaakte zich ook uitstekend. Omdat de treinreis ook best kort is, vanaf Amsterdam 3 uur en een kwartier en vanaf Rotterdam zelfs maar 2.5 uur is dat voor kinderen  prima te doen. Wil je echt chill zitten dan zou ik de eerste klas aanraden met veel ruimte en lekkere hapjes en drankjes die rond worden gebracht. Zo kom je nog eens ontspannen aan op bestemming!

LOGEREN IN HET DISNEYHOTEL

Zodra we het Disneyhotel in liepen was ik direct in een kerststemming. Het hele hotel was prachtig versierd en er stond een extreem grote kerstboom. Wow! De kamers zijn super groot en het fijne is dat je binnen 1 minuut lopen in het park bent. Omdat Bobbi s’middag nog slaapt was dit ook heel fijn, zo kan je tussendoor makkelijk even een middagdutje doen. Wat voor kinderen te gek is aan het hotel is dat er bij het ontbijt en avondeten Disneyfiguren rond lopen. Die kan je ook in het park zien, maar dan staat er vaak een hele lang rij van kinderen die met ze op de foto willen. Hier kan je met ze knuffelen, op de foto en zelfs even dansen zoals Bobbi deed, zonder dat je hoeft te wachten en met veel tegelijk. Dat is echt wel heel erg leuk!

S’morgens zaten we nog in de tram richting station en een paar uur later waren we ondergedompeld in de kerstsfeer en liepen we over Main Street U.S.A. waar het zelfs ‘sneeuwde’. Alles was mooi versierd, er schalde gezellige muziek door de speakers, iedereen was vrolijk. Wat een feest om hier te mogen zijn!

ATTRACTIES

Die middag gingen we in de eerste attracties. Voor de wat kleine kinderen is vooral Fantasyland het leukst. Dat begint al als je natuurlijk het iconische roze kasteel onderdoor loopt. Je hebt er voor de kleinere kinderen leuke attracties zoals vliegen in Dombo, de rond draaiende kop en schotels van Alice in Wonderland. Je kan mee in een treintje en in een bootje. Een rondje draaien in een hele grote carrousel. Maar ook binnen stappen in de wereld van Peter Pan, Pinokkio en Sneeuwwitje. Deze laatste attractie vond Bobbi nogal eng.. Dat had ik niet helemaal verwacht maar voor een 4 jarige waren daar nog net iets te veel enge heksen te zien. Verder heb je er een prinsessen paviljoen waar je een Disney prinses kan ontmoeten en kan je er Mickey ontmoeten in zijn kleedkamer. Voor deze laatste waren de wachtrijen langer dan een uur dus dat hebben we even overgeslagen.. We sloten de dag in het park af in mijn lievelingsattractie ‘it’s a small world’ waar je in een bootje door alle landen in de wereld vaart met hele mooie poppetjes die allemaal dansen. Magisch. En nog net zo mooi als in mijn jeugdherinnering. S’avonds ging we eten in het Disneyhotel. Bobbi was zo moe dat ze zelf vroeg of ze naar bed mocht. Iets wat nog nooit eerder is voorgekomen, maar een teken dat ze heeft genoten van de eerste dag!

LEES OOK: DISNEYLAND PARIJS BESTAAT 25 JAAR!

PARADES

De volgende dag zijn we weer naar het park gegaan. Als je in het hotel logeert mag je al vanaf 8.00 het park in i.p.v. 10.00! Wel fijn zo voor de drukte en met kleine kinderen die wat vroeger wakker zijn ook niet gek! Vandaag stonden ook de leuke parades op het programma. De Disney’s Christmas Parade is dit jaar extra lang met prachtig versierde paradewagens! Ook een aanrader, tijdens Mickey’s Magical Christmas Lights ontsteken de Kerstman, Mickey en Minnie de duizenden lampjes in de reusachtige 24 meter hoge kerstboom op Town Square.

ZWAAIEN NAAR ANNA & ELZA

We hebben Anna & Elza in een koets voorbij zien komen. Hun sing-a-long hebben we helaas gemist omdat Bobbi toen lag te slapen maar ook dit is natuurlijk leuk om te doen voor de prinsesjes onder ons. Er was zoveel te zien en te doen weer dat we niet eens zijn toegekomen aan het andere park; het Walt Disney Studio’s Park waar je een magische kijkje achter de film schermen krijgt. Maar vooral een reden om snel weer terug te gaan! Aan het einde van de dag hebben we in het kasteel gegeten aan mooi gedekte tafels waar Assepoester, de goede fee en haar muizen rond liepen. Ook dat is natuurlijk echt een belevenis! Het avondspektakel Disney Dreams of Christmas brengt de dag tot een perfect einde. Olaf, de sneeuwpop uit Frozen, leidt deze fantastische productie vol projecties, lichtshows, fonteinen, special effects en vuurwerk. Verschillende beroemde Disney figuren komen tot leven in de projecties op Kasteel van Doornroosje. Een perfecte afsluiting van een heerlijk weekend! De volgende morgen gingen we namelijk weer relaxed met de Thalys terug naar huis. Bobbi zei die avond tegen mij: “Mama dit was de leukste dag van de hele wereld”. En dat vond ik ook!

LEES OOK;

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.