HOLYMAMA; EEN BIJZONDERE YOGA RETRAITE VOOR MOMS ÉN KIDS!

VOOR HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 1 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 1.0 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 2 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 3 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 4 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 5 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 6. HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 7 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 9 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 11 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 18 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 12 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 13 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 14 HOLYMAMA RETREATS IBIZA | CITYMOM.nl 15

Mijn ogen zijn gesloten. Ik lig op mijn rug in ‘corps pose’ en ik voel de zon op mijn huid en de wind langs mijn haar. Mijn hele lichaam is ontspannen en het voelt alsof ik zo licht ben als een veer na deze yoga sessie. Ik open mijn ogen weer en tuur over de rode aarde, groene bomen en heuvels van Ibiza. Loom loop ik terug naar onze finca waar een heerlijke gezonde lunch klaar staat. Nog even relaxen in de hangmat en dan komt Bobbi terug van een ochtend spelen met alle kinderen en oppassers. Het is tijd voor quality time; samen in het zwembad spelen of het eiland verkennen. Welkom op HolyMama Retreats, een moeder en kind retraite waar ik wel weken zou kunnen blijven! 

Op mijn bucketlist

Een retraite op Ibiza stond al een tijdje op mijn ‘bucketlist’. Toen ik zwanger was van Fitz had ik al een keer eerder een retraite van een lang weekend speciaal voor zwangere gedaan. Dat was heerlijk en smaakte naar meer! Het leek mij te gek een week lang te relaxen, gezond te eten (en wat dan ook nog eens voor je klaar gemaakt wordt!), iedere dag yoga te doen en tijd te hebben om weer even stil te staan bij wat dingen. Ibiza is mijn favoriete eiland en leek mij een perfecte plek om dit te doen. Toen ik hoorde over HolyMama, een retraite die aan al bovengenoemde punten voldeed, maar waar je óók je kind mee kon nemen was ik verkocht! Hoe leuk is dat! Een keer samen met mijn dochter op reis. Nadat Fitz 1.5 jaar gelden is geboren zijn we eigenlijk nooit meer met z’n tweeën. HolyMama biedt een perfecte combinatie; in de ochtend van 9.00 – 12.30 tijd voor jezelf, daarna tijd met je kind.

HolyMama

HolyMama is opgericht door Claudia. Zelf moeder van drie kinderen en haar missie is om met HolyMama een fijne plek te creëren voor moeders en kinderen. Bij HolyMama retreats krijg je Yoga, meditatie, een mooie accommodatie, biologische gezonde maaltijden bereid door privé koks, snacks, kinderopvang en een beauty treatment zoals een facial of pedicure. Het is een ‘all inclusive’ vakantie voor moeder en kind. Eindelijk dus een yoga retraite waar je ook je kind kan meenemen!

Vervoer

Na een van de meest hectische weken ever ben ik zo blij als ik op het vliegveld van Ibiza land en de warmte voel als we de luchthaven uitlopen. Het is eind september maar de temperatuur is perfect, 25 graden! Het huis ligt een half uur rijden en aangezien ik ook van plan ben naar wat strandjes te gaan huur ik een auto via SunnyCars. Aangezien ik alleen met Bobbi reis en wachten niet de favoriete bezigheid van Bobbi is (in haar eigen woorden; ik haaaat wachten mama) boek ik een auto met express service. In Nederland vul je al je gegevens al in dus zodra je op bestemming bent, is het 2 minuten werk bij de balie. Rijbewijs laten zien en daar is de sleutel al. Ook is het fijn dat alles ‘inclusief’ is bij SunnyCars. Ik had een paaltje geraakt (oeps) en toen ik de auto terug kwam brengen met schade, zij de mevrouw waar ik de auto bij moest inleveren ‘aaahhh SunnyCars, no worries, you don’t have to pay anything!”. Ik hoefde niet eens schadeformulieren of iets in te vullen. Ik was expres al een half uur eerder naar de luchthaven gegaan hiervoor maar dat was dus onnodig. Je begrijpt, ik kan iedereen deze verhuur maatschappij aanraden!

Verblijf

Met google maps is alles tegenwoordig te vinden dus binnen een half uur rijd ik het terrein op waar we de komende week zullen verblijven. Er staan twee prachtige finca’s. Ik verblijf met Bobbi in het ‘hoofdhuis’. We hebben een super ruime kamer met prachtig uitzicht over de heuvels en een eigen badkamer. De kamer in de huizen verschillen in grote en prijs. In de tuin staan ook een paar te gekke cabanas. Bij het huis zit een groot zwembad met hek erom heen, kidsproof dus! In het hoofdhuis wordt ook de yoga gegeven en wordt het eten geserveerd. Ik vond het zelf heel fijn om in dit huis te zitten omdat je dan altijd alles bij de hand hebt. Het tweede huis was ook mooi, hier was iedere ochtend de opvang voor de kinderen in de beschutte tuin. Deze huizen liggen een paar minuten lopen van elkaar.

Opvang

De dagen verliepen iedere dag redelijk hetzelfde. Rond een uur of kwart over 8, half 9 gingen Bobbi en ik naar beneden waar het ontbijt klaar stond. Na het ontbijt bracht ik Bobbi naar het andere huis waar zij werd opgevangen door alle lieve oppassen. Bobbi is niet iemand die staat te springen als ik weg ga, maar op de een of andere manier kon ze iedere morgen niet wachten om naar het andere huis te gaan en daar te gaan spelen. De oppassen waren echt geweldig! Op 12 kinderen waren er 6 oppassers, allemaal te gekke meisjes. Drie ervan spraken Nederlands wat mij een fijn gevoel gaf, Bobbi kon dus gewoon communiceren. Iedere dag stond er iets anders leuks op het programma, brood bakken, schminken, kinderyoga, samen zingen. Bobbi vond het allemaal te gek en kwam iedere dag om 12.30 vol verhalen terug. De leeftijd van de kinderen varieerde van 3 maanden tot 6 jaar. Ook al spraken de meeste Engels, voor kinderen is dat geen probleem! Binnen een half uur had ze al nieuwe vriendjes gemaakt waar ze de hele week veel lol mee heeft gehad.

Mom Time, Yoga Time

Als de kinderen in de ochtend bij de oppassen waren was het MOM TIME! Van 9.15 tot ongeveer 11.15 was er yoga Suzanne onze yoga docent, was echt AMAZING! Ik denk dat ik deze week het meest van haar heb geleerd. Ze begon iedere les met een stukje filosofie achter de yoga, iets wat ik super interessant vond en ze gaf ons wijze lessen en woorden mee. Daarna volgende een stevige Hata les. Na iedere les voelde ik mij zo licht en ontspannen, heerlijk. De combinatie van yoga in de natuur, met de zon op je gezicht en een prachtig uitzicht maakte het extra bijzonder. Sinds een paar jaar probeer ik wekelijks een yoga les te volgen in Amsterdam, maar je hoeft geen ervaring te hebben aan een yoga retraite mee te doen. Ik denk dat er zelfs meer moeders waren die nooit eerder yoga hadden gedaan dan wel.

Gezond eten

Na de yoga stond er iedere dag de meest lekkere lunch klaar. Ik denk niet dat ik ooit een week zo lekker en gezond heb gegeten! Hoe heerlijk, een week niet hoeven nadenken over wat we moeten eten, geen boodschappen, niet koken en niet opruimen. Wat een luxe. Hier kan ik wel aan wennen! Als het eten was lokaal, biologisch en vegetarisch en dus echt vingerlikkend lekker! Na de yoga lunchten de moeders eerst. Ik vond het lekker om even lekker een moment voor mijzelf te hebben, en met een tijdschriftje in de hangmat mijn lunch te eten. Na de lunch, om 12.30 werden de kinderen naar het huis gebracht en stond de kinderlunch klaar. Bobbi heeft super goed gegeten deze week, ook zij vond alles lekker! De koks zorgde dat het eten voor de kinderen niet alleen gezond was, maar er ook heel leuk uitzag! Paddestoelen van ei, tomaat en doperwten, je moet het maar bedenken maar voor de kinderen een feest om te eten. Iedere avond werd om 17.30 het eten voor de kinderen geserveerd en om 18.00 het eten van de moeders. Dat vond ik zelf fijn, zo kon Bobbi na het eten lekker rond rennen en kon ik rustig eten en kletsen met de andere moeders.

MOMS

Vanaf 12.30 was ik weer gezellig met Bobbi. Het was heerlijk om s’middags met haar in het zwembad te spelen of we gingen naar een strandje. Ook vond ik het erg leuk om de andere moeders te leren kennen. Die kwamen echt uit heel de wereld, van Australie, Amerika, tot Oostenrijk en Engeland. Twee keer hadden we s’avonds een women circle, als de kinderen op bed lagen. Er was dan oppas in het huis. Ook dat vond ik erg fijn. De andere avonden ging ik lekker op tijd naar bed, even wat slaap inhalen! Ik kan alleen maar concluderen dat Bobbi en ik een een te gekke week hebben gehad. We hebben lekker gegeten, tijd samen doorgebracht, ik heb yoga kunnen doen, kunnen relaxen, kunnen reflecteren, nieuwe leuke mensen ontmoet en van Ibiza kunnen genieten. Tot en met oktober zijn er nog retraits waar nog enkele plekken zijn. Naast Ibiza worden deze retraites ook in Marokko en Andalusie gegeven. Mijn advies vooral GAAN! Je zult hier zeker geen spijt van krijgen! Ik ga zeker nog een keer terug want het was echt een week om nooit meer te vergeten!

www.holy-mama.com

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster van CITYMOM en hoofdredacteur is Bettina Neseker: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kids. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

2 Reacties

 1. Janneke Van Benthum

  Hallo, Graag zou ik weten wanneer er volgende mom&kid retraite is. Ik heb een dochter van nu 20 maanden en het lijkt me fantastisch om samen met haar op deze reis te gaan! Groeten, Janneke van Benthum

  Antwoord
  • Bettina

   Hi Janneke je stuurt nu een berichtje naar CITYMOM. Voor data kan je op de website van Holy Mama kijken https://holymama.info Groeten, Bettina

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.