7X ONMISBARE ITEMS IN JE LUIERTAS

Je kent het wel. Elke keer dat je met je baby op stap gaat sleur je die zware luiertas vol met onnodige babyspullen weer met je mee. Het zou maar net van pas komen. Maar jeetje, wat is het zwaar. In dit artikel lees je welke zeven items écht onmisbaar zijn in je luiertas. Zo kun je de rest lekker thuis laten en toch met een gerust hart op pad.

1. Luiers, luiers en nog meer luiers

In een luiertas zitten luiers. En veel ook. Klinkt heel logisch, maar hoe vaak hoor ik wel niet dat een ouder alles bij zich had en precies de luiers was vergeten. Zorg daarom dat je luiers in elk vakje van je luiertas hebt zitten. Kies voor jezelf een wekelijks moment uit wanneer je deze weer aanvult, zo weet je zeker dat je aan luiers geen tekort hebt. Oh, extra tip, leg ze ook direct in elk vakje en bakje van de auto. 

LEES OOK: NIEUW – LITTLE BIG CHANGE; RAZENDSNELLE LUIERSERVICE

2. Spullen om te verschonen

Zeg je luiers, dan zeg je billendoekjes. Ook deze zijn onmisbaar in je luiertas. Gelukkig heb je aan een pakje genoeg. Controleer wel regelmatig even of ze aangevuld moeten worden. Mijn favoriete bollendoekjes zijn die van WaterWipes. Naast billendoekjes is een verschoningsmatje ook ideaal. Deze zit vaak al standaard in een luiertas maar als dat niet het geval is, is een verschoningsmatje met vakken een aanrader. In deze vakken kun je de luiers en alles wat je nodig denkt te hebben bij het verschonen (vergeet de wegwerpzakjes niet!) opbergen en hoef je alleen het verschoningsmatje mee te nemen als het tijd is om te verschonen. 

3. Schone kleertjes

Ongelukjes gebeuren vaker dan je denkt. Daarom is een extra setje babykleding een goede om standaard in je luiertas te hebben. Denk aan een extra rompertje, shirtje, broekje en wat sokjes. Van die rompertjes kun je er gerust een aantal van meenemen. De vuile kleertjes berg je op in een wegwerpzakje, zo wordt de tas niet vies en gaat het niet stinken. 

LEES OOK: TIPS VOOR HET KOPEN VAN BABYKLEDING

4. Babyvoeding

Melkpoeder, water, flesjes, fruithapjes of afgekolfde melk, babyvoeding is onmisbaar om bij je te hebben. Denk ook gelijk aan lepeltjes of een tuitbeker. Geef je borstvoeding? Vergeet dan geen borstvoedingsdoek in te pakken. Zo creëer je gemakkelijk wat privacy in het openbaar. Ook is het handig om zoogkompressen in te pakken. Deze zorgen ervoor dat lekkend moedermelk wordt opgevangen en jij geen last krijgt van natte plekken op je kleding. 

LEES OOK: WAAROM IK KIES VOOR BIOLOGISCHE BABYVOEDING VOOR MIJN KINDEREN

5. Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken bieden echt dé uitkomst. Deze zal je gedurende je uitstapje waarschijnlijk veel nodig hebben. Je hebt er nooit teveel van. Door de zachte stof nemen ze veel vocht op en maak je je baby snel schoon. Je kunt ze ook gebruiken als spuugdoek of als slabbetje. Heb je geen verschoningsmatje? Ook dan biedt een hydrofiele doek uitkomst. Kortom, ze zijn goed voor duizend-en-één dingen. 

LEES OOK: 10 BABY ESSENTIALS 0 – 6 MAANDEN

6. Baby zonnebrand

Zonnebrand is heel erg belangrijk. Ook als je denkt dat er geen zon gaat schijnen die dag, is het heel handig om een tube zonnebrand voor je baby in je luiertas te hebben. Er zijn tegenwoordig allemaal handige kleine flesjes die je eenvoudig in je tas kunt stoppen. Stop er ook direct eentje voor jezelf in. 

LEES OOK: NATUURLIJKE ZONNEBRAND VAN NAIF VOOR KIDS EN MOMS

7. Een baby zonnebril

Een goede zonnebril voor je baby levert niet alleen leuke foto’s op, het beschermt ook de ogen van je baby tegen UV-licht. Daarom is het een goede tip om standaard een zonnebril in je luiertas te hebben zitten. Het beste is om een baby zonnebril met een band tussen de pootjes te nemen. Zo blijft de zonnebril altijd goed zitten. En vergeet jezelf niet! Ook in je luiertas kan een goede zonnebril voor dames niet ontbreken. 

LEES OOK: 20X DE COOLSTE LUIERTASSEN

IF YOU LIKE IT? PIN IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.