WAAROM IK KIES VOOR BIOLOGISCHE BABYVOEDING VOOR MIJN KINDEREN

Net als met alle andere producten, is er ook een ruime keuze aan verschillende merken opvolgmelk. Maar hoe maak je de juiste keuze voor een merk als ‘just MOM’? Laat je je beïnvloeden door je vriendinnen, je ouders, of misschien wel door de kraamverzorgster of het consultatiebureau?

Toen ik eenmaal MOM was geworden en me ging verdiepen in de verschillen tussen wel en niet biologisch, vond ik het nog belangrijker dat mijn kind biologische voeding zou krijgen. Na eerst borstvoeding te hebben gegeven, stapte ik langzaam over op opvolgmelk en hapjes met daarin opvolgmelk verwerkt. Voor mijn kinderen ben ik heel streng als het gaat om suiker, toevoegingen en onnatuurlijke kleur- en geurstoffen. Dat wat je in je lichaam stopt, heeft een effect op het functioneren van het geheel, daar ben ik heilig van overtuigd.

Lekker grazen

Vandaar mijn voorkeur voor biologisch. Biologische groenten en fruit, biologisch vlees, biologisch brood, en dus ook biologische babyvoeding. Maar waarom zou je voor biologische babyvoeding kiezen? Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar het effect van koeien die in de wei mogen grazen. Daaruit kwam naar voren dat melk van koeien die veel in de wei grazen, meer vetzuren, vitamine E, omega-3 en bètacaroteen bevat. Onderdelen die heel goed zijn voor de gezondheid van je kindje.

Zo hebben wetenschappers van de Universiteit van California ontdekt dat met name DHA (één van de omega-3 vetzuren) een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel (hersenen en zenuwen) van je baby.

Strenge regelgeving

Voedsel mag niet zomaar het label biologisch hebben, biologische voeding en dus ook biologische babyvoeding moet aan een strenge wet- en regelgeving voldoen. Om een biologisch keurmerk te krijgen moeten de koeien dagelijks 6 uur of meer in de wei grazen, minimaal 120 dagen per jaar.

Biologische babyvoeding en de melk waar deze van gemaakt is, moet voor 95% uit biologische ingrediënten bestaan en het moet daarnaast ook duidelijk zijn waar de ingrediënten vandaan komen. En dan zijn er nog regels ten aanzien van het niet mogen gebruiken van chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. En natuurlijk wordt er goed gelet op dierenwelzijn. Happy cows geven gezondere melk!

Neolac biologische babyvoeding

Van de producten van Neolac word ik dus erg blij! Niet alleen omdat nijntje gezellig op de verpakking staat, maar omdat Neolac Organic gemaakt is van 100% Nederlandse biologische melk. Neolac Organic wordt gemaakt op basis van Verla, hun eigen merk biologische melkpoeder afkomstig uit een fabriek in Ommen. Dit melkpoeder wordt geproduceerd van biologische melk, volledig afkomstig van Nederlandse boeren. Hoe leuk is dat! Daarnaast bevat Neolac de belangrijke DHA (omega 3) en GOS (voedingsvezel) om onze kinderen een goede start te geven.

Neolac is er o.a. als opvolgmelk voor baby’s van 6 – 12 maanden en als Peutermelk voor 12 – 36 maanden, te koop bij EkoPlaza winkels, via de webshop van Bio Bebo bij de Etos of op de webshop van Neolac zelf. Er zijn verschillende varianten die bij de leeftijd van je kindje passen. En mocht je kindje toe zijn aan de eerste fruit en groente hapjes, dan kun je deze vinden in het receptenboekje van de eerste babyhapjes.

Hier thuis ben ik in ieder geval erg blij met Neolac en Fitz is vooral blij als ik de verpakking tevoorschijn haal en hij nijntje weer ziet! Bobbi is inmiddels al lang van de babyvoeding af. Ik weet niet of het door mijn passie voor biologisch is gekomen, maar ze is haar hele leven al kerngezond en happy.

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

This is a sponsored post in partnership with Procter & Gamble and all words and opinions are our own. Thank you for supporting the brands that help keep CITYMOM going with fresh content every day.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.