THE LITTLE GYM; PERFECT ALS UITLAATKLEP VOOR JE KIDDO!

The Little Gym The Little Gym The Little Gym

Nu Fitz net twee is vond ik het tijd eens wat dingen uit te gaan proberen waarin hij zijn energie kwijt kan. Mij leek iets met sport / gym wel een goed idee en zo kwam ik uit bij The Little Gym in Amsterdam. 
Ze hebben overigens ook vestigingen in Den Haag & Haarlem mocht je daar in de buurt wonen. The Little Gym biedt gymlessen, en daarnaast turnlessen, verjaardagsfeestjes en vakantieprogramma’s voor kinderen vanaf 4 maanden tot 12 jaar. Ongeacht het stadium van de ontwikkeling, voor elk kind staan beweging, muziek, leren en lachen centraal. Dit klonk goed, dus ik boekte een proefles ‘Mini Mensjes’, gym voor kids van 19 – 30 maanden.

Bij The Little Gym werken ze volgens de filosofie ‘Driedimensionaal Leren’. Fysieke inspanning speelt hierin een leidende rol. De aanpak van Driedimensionaal Leren houdt in dat tijdens elke les gezorgd wordt voor ontwikkeling op de drie holistische vlakken;
* Goed in je vel; Het ontwikkelen van lenigheid, kracht, evenwicht en coördinatie door gevarieerde fysieke inspanning.
* Goed in je hoofd; Het ontwikkelen van luistervaardigheid, concentratievermogen en beslissingsvaardigheid waar uw kind ook buiten de gym veel aan zal hebben.
* Goed in het leven! Het aanmoedigen van delen, teamwork, samenwerking en leiderschap in een sociale omgeving van vriendjes en leeftijdgenoten.
Ik moet zeggen dat ik dit een erg interessant uitgangspunt vind en was er benieuwd hoe dit zich in de les zou uiten!

Onze les bij The Little Gym

Het was de eerste keer dat ik met Fitz naar een les zoals dit ging dus ik was vooral erg benieuwd wat hij ervan zou vinden! Bij binnenkomst viel de enorme grote van de zaal op en alle geweldige kidsproof klimtoestellen, matten en apparaten. Fitz begon meteen de hele zaal door te rennen en overal op en af te klimmen.

De les begon in de kring met zingen o.a. Nu ben ik zelf niet echt het type die in een kring met zijn kind gaat zingen en dansen. Fitz wilde dat ook niet, die wilde lekker op de apparaten spelen. Wat ik natuurlijk helemaal niet erg vond. Daarnaast was het zijn les, dus mocht hij van mij ook doen wat hij wilde. Nadat de juf een kwartiertje in de kring bezig was – en Fitz dus in de zaal – ging ze oefeningen uitleggen op de apparaten. Alles ging op een hele speelse manier. Alle matten en materialen geven helemaal een veilig gevoel. Ik denk niet dat een kind zich hier kan bezeren! Fitz was nog steeds zijn eigen ding aan het doen, ook in de oefeningen van de juf had hij geen zin maar dat betekende niet dat hij geen plezier had. Wel honderd keer de mat op en neer klimmen en eraf rennen. Hij genoot intens.

Het laatste kwartier ging we weer op de grote rode mat spelen waar ook de les begon. Dit keer deed Fitz wel mee en kwam hij ook de rode mat op. Ja er werd met een bal gespeeld, daar wilde hij wel bij zijn natuurlijk. De bellenblaas aan het einde van de les was toch wel de ‘grande finale’ voor alle kids. Rennend achter de bellen aan. Na driekwartier was de les afgelopen en moest ik Fitz de zaal uit krijgen. Hij wilde met geen mogelijkheid weg, dus dat was nog een kleine uitdaging… Maar vooral een goed teken dat hij een top tijd heeft gehad bij The Little Gym en gymles echt iets voor hem is! We komen hier zeker weer terug!

Wat voor een gymlessen zijn er allemaal?

Peutergym (4 maanden – 3 jaar)
De peutergymlessen stimuleren vroegtijdige ontwikkeling van baby’s en peuters. Hiermee biedt de Little Gym deze lessen een sterke basis voor de eerste drie belangrijke jaren van je kind. Verdeeld over lessen voor hummeltjes (4 – 10 maanden), dreumesen (10-18 maanden), mini mensjes (19 – 30 maanden) en boefjes (30 – 36 maanden).

Kleutergym (3 – 6 jaar)
De gymnastiekprogramma’s zijn speciaal ontwikkeld om de tomeloze energie van kleuters te gebruiken bij het behalen van mijlpalen in hun ontwikkeling en het versterken van zelfvertrouwen.

Gymnastiek (6 – 12 jaar)
Je kind krijgt de kans om op eigen niveau nieuwe uitdagingen aan te gaan met de turn – en gymnastieklessen voor oudere kinderen.

Al 40 jaar!

Als innovatieve leerkracht, muzikant en bewegingsspecialist had Robin Wes een plek voor ogen waarin kinderen hun fysieke ontwikkeling kunnen ontdekken terwijl zij ook groeien op sociaal, emotioneel en intellectueel vlak. Hij opende zijn eerste The Little Gym in 1976 in Bellevue, Washington en verzorgde de lessen destijds met dezelfde positieve, niet competitieve instelling zoals ze vandaag de dag bij The Little Gym nog steeds doen. Veertig jaar later ervaren kinderen in meer dan 300 locaties wereldwijd de fun die The Little Gym biedt.

Ook gymmen bij de Little Gym?

Check voor het rooster in Amsterdam; hamsterdam.thelittlegym.eu/lesrooster

Henkenshage 4
1083 BX Amsterdam
020 4040798
amsterdam@thelittlegym.nl

The Little Gym zit in Nederland ook in Den Haag & Haarlem.

Kijk voor meer informatie op; www.thelittlegym.eu

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.