5X ONMISBARE APPARATEN & TIPS ALS JE ZELF HET HAAR VAN JE KIND WILT KNIPPEN

5X ONMISBARE APPARATEN ALS JE ZELF HET HAAR VAN JE KIND WIL KNIPPEN

Vinden jullie de kapper voor je kids ook zo duur? De laatste keer was ik €34 kwijt voor een paar dode puntjes eraf. Dus ik dacht, ik ga het gewoon zelf proberen. Wat vooral belangrijk is als je zelf het haar van je kind gaat knippen; zorg dat je de juiste kappersbenodigdheden hebt!  Je kunt niet zonder een aantal apparaten. Lees daarom vooral verder, want in deze blog hebben wij 5 onmisbare apparaten op een rijtje gezet én geven wij de beste tips hoe je je kind moet knippen!

1) Tondeuse

Heb je een zoon thuis? Dan wil je een tondeuse kopen. Dit apparaat is voorzien van een krachtige motor, waardoor je er makkelijk lang en dik haar mee afscheert. Een tondeuse wordt vaak geleverd met meerdere opzetstukken, waardoor je het haar makkelijk op de gewenste lengte afscheert.

2) Trimmer

Als je een tondeuse naast een trimmer legt, denk je misschien dat het om hetzelfde apparaat gaat. Ze lijken qua uitstraling op elkaar, maar het zijn verschillende apparaten. Waar een tondeuse bedoeld is om hoofdhaar op de juiste lengte te scheren, wordt een trimmer vaak gebruikt om de contouren van het haar bij te werken. Dit kun je weliswaar ook met een tondeuse doen, maar een trimmer zorgt vaak voor een strakker eindresultaat.

3) Föhn

Het lijkt misschien een open deur, maar je kan niet zonder een goede föhn. Voordat je de schaar in het haar van je kind zet, was je het immers eerst. Met behulp van dit apparaat droog je het haar aan het einde van de knipbeurt en breng je het in model. De luchtstroom zorgt er bovendien voor dat losse haartjes uit het haar worden geblazen.

4) Krultang of stijltang 

Leuk voor een feestje; het haar van je kind krullen of stijl maken. Dit kan met behulp van krulspelden en een föhn, maar deze aanpak kost je relatief veel tijd. Met een krultang gaat het een stuk sneller. In plaats van een krultang kun je ook een warmte borstel gebruiken. Hiermee maak je in een handomdraai krullen in iemands haar. Andersom voor krullend haar gebruik je een stijltang.

5) Goede kappersschaar 

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je een kappersschaar gaat kopen, is wat je ermee wil doen. Als je wil knippen, inknippen en/of contouren langs bijvoorbeeld de oren wil bijwerken, dan heb je een knipschaar nodig mét microvertanding. Microvertanding zorgt ervoor dat haar niet wegglijdt tijdens het knippen, waardoor je dus meer grip hebt. Dit maakt de knipschaar met microvertanding ook meer geschikt voor beginners!

TIPS VOOR HET KNIPPEN VAN HET HAAR VAN JE KIND 

Het knippen van het haar van je kind kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk om dit thuis te doen met wat geduld en voorbereiding. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

  • Bereid je voor: Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen hebt, zoals een goede kappersschaar, een kam, een waterfles om het haar vochtig te houden, en misschien zelfs een kapperscape of een oude handdoek om de kleding van je kind te beschermen.
  • Kies het juiste moment: Plan de knipbeurt op een moment dat je kind rustig en tevreden is. Vermijd tijdstippen vlak voor slaapjes of maaltijden wanneer ze hongerig of moe kunnen zijn.
  • Maak het leuk: Zet een favoriete film of tekenfilm op of geef je kind een speeltje om mee te spelen tijdens het knippen. Dit kan helpen om ze afgeleid en stil te houden.
  • Begin met nat haar: Het is vaak makkelijker om nat haar te knippen dan droog haar, omdat het haar dan gelijkmatiger valt. Gebruik een sprayfles om het haar vochtig te maken zonder het doorweekt te maken.
  • Wees voorzichtig met de lengte: Als je onzeker bent, begin dan met kleine stukjes te knippen. Je kunt altijd meer knippen, maar als je te veel afknipt, moet je wachten tot het weer aangroeit.
  • Werk in secties: Verdeel het haar in secties en werk stuk voor stuk. Gebruik klemmen of elastiekjes om de secties te scheiden waar je niet aan werkt. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en zorgt voor een gelijkmatiger resultaat.
  • Gebruik technieken voor texturering: Als je kind dik of golvend haar heeft, overweeg dan om kniptechnieken te gebruiken die textuur aan het haar toevoegen. Dit kan helpen om het haar er natuurlijker uit te laten zien na de knipbeurt.
  • Rond de randen af: Gebruik een trimmer of een scherpe schaar om de randen rond de oren, de nek en de bakkebaarden netjes te maken. Wees extra voorzichtig in deze gebieden.
  • Beloon je kind: Geef na afloop een kleine beloning of complimentjes voor hun geduld en medewerking. Dit kan toekomstige knipbeurten gemakkelijker maken.
  • Oefening baart kunst: Wees niet te streng voor jezelf als het resultaat niet perfect is de eerste keer. Haar knippen is een vaardigheid die beter wordt met oefening.

Door deze stappen te volgen, kun je thuis een succesvolle haarknipervaring voor je kind creëren. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en te onthouden dat kleine imperfecties vaak alleen door jou worden opgemerkt.

 

LEES OOK: DIT HELPT TEGEN KLITTEN IN HET HAAR VAN JE KIND

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.