15X TIPS ALS JE ZWANGER BENT EN MET VAKANTIE GAAT

tips voor als je zwanger met vakantie gaat

Toen ik zwanger was van Fitz ben ik naar Tenerife, Frankrijk en Dubai op vakantie geweest. Want zwanger of niet, vakantie heb je af en toe nodig! Los van dat je een gezellige cocktail op het strand moet missen, is zwanger zijn op vakantie echt geen probleem. Toen ik naar Dubai ging was ik bijna 8 maanden zwanger, ook dat ging prima. Er zijn wel wat dingen waar je even op moet letten! 15 TIPS.

VOORBEREIDING OP JE VAKANTIE

1. Check bij de vliegtuigmaatschappij tot wanneer ze zwangere vrouwen meenemen, dit verschilt namelijk per maatschappij.

2. Overleg altijd met je verloskundige voordat je met vakantie gaat. Neem ook alle gegevens van je verloskundige mee en je zwangerschapskaart waarop je medische gegevens staan. Laat je verloskundige een ‘fit-to-fly’ briefje meegeven als je gaat vliegen.

3. Kijk van te voren of je goed verzekert bent voor een bezoek aan het ziekenhuis mocht dat nodig zijn.

4. Zoek alvast uit waar je het snelst op je vakantiebestemming naar het ziekenhuis of privékliniek kan mocht dat nodig zijn

5. Kijk goed of er niet een virus zoals Zika heerst in het land waar je heen gaat. Of een ander virus dat schadelijk kan zijn als je zwanger bent.

6. Probeer landen waar malaria heerst te vermijden. Als zwanger vrouw ben je hier extra vatbaar voor. Paludrine en Nivaquine (antimalariamiddelen) mag je wel nemen als je zwanger bent, maar ze bieden niet 100% bescherming..

7. Check of je vaccinaties nodig hebt. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio), tyfus en hepatitis A (besmettelijke geelzucht), mag je wel krijgen als je zwanger bent. Inentingen tegen gele koorts en meningitis worden in de zwangerschap bij voorkeur niet gegeven. Het is dus af te raden naar landen te gaan waar je die vaccinatie nodig hebt.

TIJDENS HET REIZEN ZELF

8. Vraag bij het reserveren of het inchecken om een stoel aan het gangpad, zodat je makkelijk kunt plassen! Of kijk ze heel lief aan, steek je buik naar voren en vraag of er nog plek is in de businessclass… Ja heb je.. Nee kan je krijgen!

9. Loop regelmatig even een rondje door het vliegtuig. Te lang zitten remt namelijk de bloeddoorstroming.

10.Trek comfortabele kleding en schoenen aan die niet te strak zit omdat je lichaam (en dus ook je voeten) tijdens het vliegen iets uit zet.

OP DE BESTEMMING AANGEKOMEN

11. Neem iets meer de tijd voor alles… Je bent nu eenmaal sneller moe en kan misschien niet zo lang lopen of op je benen staan.

12. Ga niet met je hoofd in de volle zon zitten. Als je tijdens je zwangerschap in de zon zit kun je namelijk een zwangerschapsmasker krijgen. Deze bruine vlekken in je gezicht verdwijnen pas na de zwangerschap weer.

13. Bestel vegetarisch eten als je het allemaal niet vertrouwt. Eet geen ijs en rauwe producten. Zorg dat je van te voren wat praktische zinnen in de taal van je vakantieland leert. Speciale wensen qua eten is wel fijn als je dat goed kan over brengen!

14. Let op dat je groenten altijd gekookt en gewassen zijn en je fruit geschild. Ook kraanwater is vaak niet drinkbaar. Kies dus altijd voor mineraalwater uit een flesje, ook als je je tanden poetst.

15. Zorg dat je altijd wat te eten en drinken bij je hebt. Drink veel water!

Maar het belangrijkste is, GENIET vooral van je vakantie! Lekker veel slapen, relaxen en chillen nu het nog kan!

LEES OOK: 

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.