DIT HELPT TEGEN KLITTEN IN HET HAAR VAN JE KIND

Wist je dat er mensen zijn die NOOIT klitten in hun haar hebben!? Ik dacht dat iedereen daar last van had, maar er zijn ook mensen gezegend zonder klitten. Daar behoort jouw kind dan helaas niet toe, aangezien je deze blog aan het lezen bent..!

Klitten in het haar van je kind. Wat is dat een drama. Vroeger werd ik wel eens ‘het meisje met die klitten’ genoemd, puur om het feit dat ik gewoon geen zin meer had om mijn haar te kammen met al die vervelende klitten erin.

Nu heeft mijn dochter dus precies hetzelfde haar als ik.. Om er toch zelf en haar ook wat verzorgd bij te laten lopen heb ik nu gelukkig manieren gevonden om klitten tegen te gaan. Ik zou deze tips dus maar aannemen, van zo’n klitten-expert als ik!

1. HAAR VOORBEREIDEN OP DE NACHT

Als je kind lekker ligt te slapen heeft het niet door dat gedurende de nacht het hoofd beweegt en draait. ‘Gevolg, je kind wordt s’morgens wakker met een ‘coupe klit’. Dit kan je voorkomen door het haar van je kind s’avonds goed te borstelen.

Gedurende de dag zijn er wat klitten in het haar ontstaan en die moeten eruit. Anders worden ze door het liggen in bed alleen maar groter. Het beste is om daarna een vlecht in het haar te maken en deze vast te maken met een elastiek zonder ijzer erin.

Om het geheel nog even af te toppen kun je dan het beste je kind ten ruste leggen op een satijnen kussensloop, daar glijd het haar lekker op! Maar ik begrijp dat je dat misschien net een beetje to much vindt, je kind onder een satijnen dekbed!

Zorg iniedergeval dat het haar droog is voordat je kind gaat slapen.

2. HAAR VERZORGEN VOOR EN TIJDENS HET DOUCHEN

Dat kammen ‘key’ is begrijp je denk ik wel. Maar dat is nou juist iets waar kids niet zo dol op zijn…. Deze tips helpen klitten voorkomen, dus die heb je straks niet meer en dan is je haar kammen echt veel minder erg! Kam dus s’morgens voordat je kind gaat douchen nog een keer het haar.

Je hebt mijn eerste tip opgevolgd dus je haalt het haar eerst uit de vlecht en dan valt het klittengehalte mee. Masseer shampoo voorzicht in. Een goede anti-klit conditioner daarna mag natuurlijk niet ontbreken. Deze ontklit en ontwart het haar waardoor het klitten voorkomt en waardoor jij soepel door het haar kan kammen (YAY).

3. HAAR VERZORGEN NA HET DOUCHEN / BAD

Knijp na het douchen het overtollige water uit het haar en wikkel het haar in een handdoek maar wrijf niet.
Wrijf niet!

Ik zeg het nog maar een keer want dat is dus écht belangrijk.
Wikkel de handdoek tot een tulband en laat die even op het hoofd zitten. Spray nog even goed met antiklit haarspray over het haar voordat je gaat kammen, zodat je haar nog makkelijker doorkambaar wordt.

TOCH KLITTEN? ZO HAAL JE ZE ERUIT:

Nu kan het gebeuren dat je dus super goed aan de slag bent gegaan met bovengenoemde tips en zeg ‘er opeens een goed windje op kwam zetten’ die zorgt dat het zorgvuldig gekamde haar van je kind weer helemaal flink in de war wordt gebracht. Ook dan heb ik hier het recept om de klitten uit je haar te halen:

Men neme een goede borstel. Onlangs kocht ik een anti-klit haar borstel voor kinderen bij Bol.com voor maar €11 maar na heel veel andere borstels te hebben gehad, vind ik deze een verademing want hij werkt echt extreem goed! Zo blij mee! 

Maak het haar een beetje vochtig en borstel het haar nu vaak en goed door. Masseer een beetje anti-klit conditioner op de klit maar spoel het niet uit.

Met het puntje van de borstel, borstel je nu over de klit en trek je er steeds een klein plukje uit. Ieder plukje borstel je tot het glad is en dat doe je met ieder plukje tot de klit helemaal verdwenen is. Doe het voorzichtig, anders gaat je kind gillen… Begin ook altijd aan de onderkant met de klitten verwijderen en werk naar boven toe.

TIP: Wat ik zelf een super fijn spulletje vind om te gebruiken is de Easy Styling Haarlotion van NAIF.

Kom je er zelf toch niet uit? Check dan even onze CITY GUIDE met alle kinderkappers bij jou in de buurt!

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA 

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.