4X ONTSPANNINGSTIPS VOOR DRUKKE MOMS

TIPS VOOR EEN ONTSPANNEN AVOND ME-TIME

Veel dingen regelen voor de kinderen, de huishouding en daarnaast werken is best een uitdaging. MOMS moeten veel tegelijkertijd en naast elkaar doen. Extra belangrijk om regelmatig te ontspannen! Hoe je dat doet? Met deze 4 tips kom jij vaker tot jezelf waardoor je erna weer tegenaan kunt!

1. Houd het simpel

Ontspannen hoeft niet groots te zijn. Juist door een druk schema is het prettig om kleine ontspanningsmomenten te creëren. Zo kun je wat vaker in bad gaan, zo nu en dan naar een schoonheidsspecialist gaan voor een uitgebreide behandeling, wat vaker uitslapen in het weekend en meer tijd inplannen voor een film- of familieavondje om meer te kunnen ontspannen.

Dit hoeft dus allemaal niet heel spectaculair te zijn maar niet minder effectief! Kies dus vooral voor wat mogelijk is binnen jouw planning en doe het zo vaak mogelijk!

LEES OOK: 10X TIPS HOE BLIJF JE EEN RELAXTE (CITY)MOM? 

2. Ga een nachtje weg

Samen erop uit gaan met jouw partner is een goede investering in jouw relatie en is een goede manier om tot rust te komen. Kies voor een nachtje in een fijn hotel en laat je lekker verwennen. Geniet van een heerlijk diner en onderneem leuke activiteiten om compleet opgeladen weer naar huis te kunnen.

Naast reguliere hotels kun je ook kiezen voor een wellnesshotel. Deze zullen gegarandeerd een super ontspannen verblijf faciliteren. Kies voor zo’n hotel om zeker te weten van een prettig verblijf waar je kunt genieten van sauna’s, stoombaden, zwembaden en eventuele massages. De perfecte manier om te ontspannen dus!

3. Shop till you drop

Ook shoppen met bijvoorbeeld vriendinnen of gewoon alleen, zorgt vaak voor veel geluk. Gezellig samen erop uit en een leuke outfit scoren is natuurlijk heel leuk. Kies voor een CITY waar je nog niet (zo vaak) bent geweest of maak er een dagje of weekendje weg van in het buitenland. Zo kun je met de trein naar Brussel of Antwerpen waar de omgeving compleet anders is.

 LEES OOK: ALLE (KINDER) SHOP TIPS VOOR ANTWERPEN

4. Thuisbezorgde maaltijd of boodschappen

Omdat het schema van de meeste MOMS heel vol zitten, is het ook belangrijk om te kijken naar manieren om dit te verminderen. Zo helpt het uitbesteden van taken bij het minder vol plannen van de agenda. Kies daarom bijvoorbeeld voor het laten bezorgen van boodschappen.

Ook zo nu en dan een maaltijd laten bezorgen kan voor extra comfort zorgen wanneer je minder tijd hebt. Dit geldt ook voor schoonmaken. Wanneer je altijd alles zelf doet, kan het prettig zijn om de hulp van iemand in te schakelen door een schoonmaker te vragen. Wanneer jouw kinderen wat ouder zijn, kunnen zij – wellicht tegen betaling – ook wel meer meehelpen. Dit bespaart jou weer tijd!

4X ONTSPANNINGSTIPS VOOR DRUKKE MOMS

LEES OOK: 4X HANDIGE APPS VOOR DRUKKE MOMS

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.