5 REDENEN OM EEN MOEDERFIETS AAN TE SCHAFFEN

5 REDENEN OM EEN MOEDERFIETS AAN TE SCHAFFEN

Steeds vaker wordt de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer en ter vervanging van een tweede auto. Een milieubewuste keuze en –met de stijgende benzineprijzen –goed voor de portemonnee. Wanneer je kinderen hebt, heb je een druk leven. Je fiets moet je daarin ondersteunen.

Een moederfiets biedt dan de perfecte uitkomst. Niet alleen voor mama, maar voor het hele gezin. Wat zijn de voordelen van een moederfiets en waarom zou je een moederfiets aanschaffen? Fietsonline.com legt het uit. 

1. Dubbel standaard en stuurslot

Wanneer je je kind in het fietszitje wilt plaatsen, is het belangrijk dat de fiets goed stabiel blijft staan. Om deze reden is een moederfiets uitgerust met een dubbel fietsstandaard. Het dubbele standaard ondersteunt de fiets aan beide zijden en houdt de fiets rechtop. 

Ook is een moederfiets voorzien van een stuurslot. Het stuurslot zet je het stuur op slot en voorkomt dat je stuur kan omklappen en dat de fiets daardoor uit evenwicht wordt gebracht. Een stuurslot en een dubbel standaard zijn een essentiële combinatie. 

2. Meer ruimte voor kinderzitjes

Een moederfiets is volledig ingericht op het vervoer met kinderen, daarom is er meer ruimte gecreëerd voor het plaatsen van en het fietsen met fietszitjes. Een moederfiets heeft bijvoorbeeld meer ruimte tussen het zadel en het stuur dan dat een gewone fiets heeft. Dit is voornamelijk handig als je een kinderzitje voorop de fiets wilt plaatsen.

De extra ruimte voorkomt dat je met je knieën tegen het kinderzitje aankomt. Ook hebben moederfietsen vaak een breder stuur, zodat er meer ruimte is voor het voorzitje. Sommige moederfietsen hebben ook een extra verlengde bagagedrager. Hierdoor is het eenvoudiger om een kinderzitje achterop de fiets te plaatsen en zit het kind minder dicht op het zadel. Er bestaan ook bagagedragerverlengers die extra kunnen worden bevestigd om naast het achterzitje ook een fietstas te kunnen bevestigen. Handig! 

3. Sterk frame en lage instap

Wanneer je van je fiets een werkpaard maakt, moet je fiets natuurlijk veel kunnen dragen. Om deze reden hebben moederfietsen vaak een extra versterkt frame. Om gemakkelijk op en van je fiets te kunnen, zijn de meeste moederfietsen ook voorzien van een extra lage instap. Hierdoor kun je snel met je voeten bij de grond mocht het nodig zijn.

Het advies is overigens wel om altijd de juiste framemaat te kiezen en zeker geen te grote framemaat aan te schaffen.

4. Met versnellingen

De meeste moederfietsen zijn uitgerust met minimaal drie versnellingen. Een moederfiets met drie versnellingen is perfect voor het fietsen van korte afstanden en ritten in de stad. Een moederfiets met zeven versnellingen komt het meest voor.

Zeven versnellingen zijn zeker geen overbodige luxe: met meer versnellingen heb je meer mogelijkheden om de juiste ondersteuning te kiezen voor de meest comfortabele fietsrit.

5. Unieke details

Tot slot, maken veel fabrikanten de moederfiets nóg meer kindvriendelijk door een aantal unieke details toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan bescherming rondom de vering van het zadel om te voorkomen dat je kind, wanneer het achterop de fiets zit, daar met de vingertjes tussen kan komen.

Een ander voorbeeld van een uniek detail is een zachte foamlaag rondom het stuur. Deze details verschillen dus per fietsmerk en zijn het zeker waard om rekening mee te houden wanneer je een moederfiets wilt aanschaffen. 

Ben je enthousiast over het aanschaffen van een moederfiets? Fietsonline.com heeft een ruim assortiment met moederfietsen. Ook vind je bij Fietsonline.com alle benodigde fietsonderdelen en fietsaccessoires, zoals fietszitjes, kinderhelmpjes en windschermen. Je moederfiets wordt rijklaar afgemonteerd en bij je thuis afgeleverd. Ookkun je ervoor kiezen om een extra servicepakket aan te schaffen voor onderhoud aan huis of op je werk, super makkelijk!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.