ZO ORGANISEER JE EEN WINTERFEEST VOOR JONG & OUD

 

Buiten feesten in de winter. Klinkt misschien een beetje raar, maar het is toch echt een aanrader. Als het niet vriest, dan is het echt goed te doen buiten bij het vuur. Helemaal met een warme winterse maaltijd erbij. Dus wacht niet tot de zomer met een buitenfeestje, maar doe ’s gek en regel een winterfeest!

Warmte

Het is koud buiten, dus warmte is echt nodig! Het is erg lekker en gezellig om bij een knapperend vuurtje te staan. Kan iedereen zich lekker opwarmen. En het is meteen sfeervol in je tuin met vuurkorven. Nadeel is wel dat de rook van de vuurkorven in je jas trekt. Dus vraag iedereen een oude jas aan te trekken!

Wij hadden niet alleen vuurkorven in de tuin, maar ook fleecedekens klaargelegd op de banken. Dus als iemand het koud begon te krijgen, kon die een deken om zich heenslaan. Degenen die eventjes wilden opwarmen binnen, kwamen in de keuken helpen met koken. Heel fijn als je voor bijna 30 man kookt!

Winterkost

Echte winterkost natuurlijk, dat hoort bij een winterfeest! De hele dag stonden manlief en ik dan ook in de keuken om voor iedereen te koken. We maakten twee grote pannen soep; tomatensoep en snert. Plus drie verschillende stamppotten: boerenkool met worst, hete bliksem en prei met ei en spek. 

Niet alleen de kids, maar ook de ouders, smulden van het ‘toetje’. Voor iedereen hadden we spiesen, marshmallows en biscuitjes. Dus stonden we gezellig met z’n allen rond de vuurkorven om marshmallows te roosteren. Zorg dat de vuurkorven een beetje uit de wind staan. Dan voorkom je dat er rookwolken in de gezichten van de kids komen (en dus huilpartijen)!

 

Kids

Op een feestje is het wel zo fijn dat de kids zichzelf kunnen vermaken. Alle ouders stonden buiten, dus de kids hadden alle ruimte voor zichzelf binnen. Mijn dochtertjes hadden een filmhoek gemaakt. Dus matrassen en kussens op de grond waar iedereen op kon chillen en film kijken. Na de film werd de filmhoek omgetoverd in een spelletjeshoek.

LEES OOK: 30X TIPS VOOR LEUKE SPELLEN VOOR DE HELE FAM

Heel fanatiek speelden ze weerwolven en koehandel. Just Dance op groot scherm was ook een groot succes. Met z’n allen dansen op de meest gekke muziek. 

Succes

Afgelopen weekend gaven we al voor de tweede keer een winterfeest. Dit keer niet met echte winterkost, maar met verschillende hartige taarten, zoals spinazietaart. Helaas was het dit keer wel heel koud; het vroor! Dus al snel stond iedereen in de keuken. Ondanks dat, toch weer een succes, dus op naar het volgende feestje!

LEES OOK;

 

VAN KAAT / JESSICA

Blog by Jessica Lauret @vankaat

Mijn naam is Jessica, moeder van Julie (10) en Evie (8), getrouwd met Martijn. Een echt Zeeuws meisje, maar voor mijn studie verhuisd naar Tilburg. Leuke CITY waar we nog steeds wonen (ondanks het gemis van strand en bolussen). Met twee nieuwsgierige, creatieve en sportieve kids zit ik nooit stil. Kids die met hun vrienden en vriendinnen ook regelmatig nieuwe kinderfeestjes uit proberen. Ik ben namelijk eigenaar van de kinderfeestjes webshop www.vanKaat.nl. Superleuk om kids en ouders blij te maken met een thuisfeestje! Elke dag is dus feest voor mij!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.