DEZE 10 SPELLETJES ZIJN LEUK OM TE DOEN OF MEE TE NEMEN OP VAKANTIE

DEZE 10 SPELLETJES ZIJN LEUK OM TE DOEN OF MEE TE NEMEN OP VAKANTIE

Spelletjes die overal gespeeld kunnen worden

1. Ik zie, ik zie – wat jij niet ziet!

Iedereen kent deze wel een dus een leuk spel om je kinderen bezig te houden tijdens het reizen. De regels zijn simpel: de een kiest een object in het zicht en benoemd alleen de eerste letter van het object wat de ander moet raden.

2. Alfabetspel

Dit is een educatief spel voor kleine kinderen. Om het spel te kunnen spelen moet er een categorie worden bedacht, bijvoorbeeld landen. Dan ga je om de beurt het alfabet af met het benoemen van landen die met de letter die jij krijgt bij je beurt. Bijvoorbeeld Alegria, België, Cuba en zo verder.

Spelletjes waarbij pen en papier nodig is

3. Galgje

Speler 1 bedenkt een woord of een zin en tekent streepjes voor het aantal letters in het woord of in de zin. Iedereen raadt vervolgens een letter en voor ieder fout antwoord wordt de galg deel voor deel getekend. Dit houdt je kinderen lang genoeg zoet!

4. Boter, kaas en eieren

Ook een leuk spelletje om te spelen in het vliegtuig!

5. Zoek de 10 verschillen

Je kunt van het internet honderden afbeeldingen printen om de 10 verschillen te vinden. Super leuk voor de kids!

Spelletjes die allemaal in je handbagage passen

6. Pim Pam Pet

Wie houdt er nu niet van een gezellig potje Pim Pam Pet! Voor als je het nooit gespeeld hebt: het is een vraag-antwoordspel waarbij je zoveel mogelijk kaartjes moet winnen door het snelst de vragen te beantwoorden en met de draaischijf geef je aan met welke letter het antwoord moet beginnen. Spannend en vermakelijk! Onder tijdsdruk worden natuurlijk de gekste antwoorden geroepen.

7. Uno

Misschien is UNO niet het beste spel om de goede sfeer erin te houden, want met een potje pesten kan je je tegenspelers flink narren en dan moet je maar net een speler hebben die niet tegen z’n verlies kan..

8. Kwartet

Tegenwoordig in tientallen edities te vinden. Zijn je kleintjes fan van Winnie de Poeh? Haal dan de editie met de vriendjes van het Honderd Bunderbos in huis. Kwartetten lijkt misschien een spel voor de kleinsten onder ons, maar zelfs wij kunnen nog genieten van een ouderwets potje kwartetten!

9. Hali Gali

Wie tot 5 kan tellen, kan meedoen! Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meer vruchten. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart zichtbaar. Als van een bepaalde vrucht precies 5 exemplaren zichtbaar zijn, proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. Wie dat als eerste doet, krijgt alle open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld.

10. Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Beverbende is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook te combineren met Beverclan.

LEES OOK: 5X TIPS VOOR DE BESTE VOORBEREIDING VOOR EEN AUTOVAKANTIE MET KINDEREN  

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.