5X TIPS VOOR DE BESTE VOORBEREIDING VOOR EEN AUTOVAKANTIE MET KINDEREN  

5x TIPS VOOR DE BESTE VOORBEREIDING VOOR EEN AUTOVAKANTIE MET KINDEREN  

De grote vakantie is bijna aangebroken. Ga jij ook met de auto + kids naar een zonnig oord? Je verheugt je vast vooral op de eindbestemming en niet zo zeer op de reis… Belangrijk voor je eigen rust is om goed voorbereid in de auto te stappen. Want meid, je kan maar beter op een lange auto rit met kinderen zijn voorbereid!

 

Hierbij de 5 beste tips waardoor je vakantie begint zodra je de auto instapt!  

 

1. REGEL EEN GOEDE AUTOVERZEKERING

Zorg er voor dat je auto helemaal vakantieklaar is. Check voordat je met vakantie vertrekt of je autoverzekering ook pechhulp en vervangend vervoer dekt. Zo kom je niet voor onverwachte kosten en vervelende gebeurtenissen te staan midden in Frankrijk. Ik heb wel eens met pech langs de ‘Rue de Periferique’ gestaan, dat is geen pretje.
Zo niet? Een autoverzekering afsluiten is dan het eerste wat je moet doen. De goedkoopste autoverzekering regel je van tevoren heel easy, gewoon online.

2. DOWNLOAD VAN TEVOREN LEUKE APPS MET SPELLETJES OP DE IPAD

Hoge roamingkosten in het buitenland zijn verleden tijd. Dat betekent voor je kinderen dat internetten op de achterbank een stuk toegankelijker is. Dus lang leve Netflix. Voor kinderen met een iets kortere spanningsboog kun je met een tablet ook gemakkelijk afleveringen opzetten van hun favoriete serie.
Even klaar met film kijken? Dan kun je de tablet natuurlijk ook gebruiken voor leerzame spelletjes, zet die van tevoren er allemaal al op, dan hoef je je daar niet meer druk om te maken.

3. SLA GENOEG SNACKS IN

Neem genoeg te eten mee voor onderweg. Er zijn tegenwoordig zoveel snackjes voor onderweg die gezond én lekker zijn. Knijpfruit, fruitrepen, pakjes drinken, rozijntjes, soepstengels, broodjes. Eten kan onderweg zorgen voor de juiste afleiding op een moment van verveling.

4. ZORG DAT JE GENOEG VERMAAK HEBT

Maak van de trip richting je vakantiebestemming een zoektocht. Print een aantal foto’s van herkenningspunten op de weg naar je bestemming van tevoren uit en laat je kinderen onderweg speuren naar deze punten. Wie als eerste drie herkenningspunten ziet, wint! Of maak thuis al een bingokaart met een aantal steden en objecten die je op je rit zeker tegenkomt. Wie het eerste de kaart vol heeft, wint! Een aantal kleine prijsjes kopen en meenemen voor de winnaars is wel aan te raden!
Sla ook lekker veel knutselspullen voor onderweg in. Denk aan raamstickers, raamviltstiften, kleurplaten of vakantie doe boeken. Je hebt handige hangtafeltjes die je kunt ophangen aan de stoel voor je of schoottafeltjes, waarop kinderen kunnen tekenen of de tablet op kunnen zetten. Installeer ze voordat je weg gaat en je kinderen hebben uren speelplezier.

5. ZOEK UIT WAAR JE KAN STOPPEN

Zorg voor voldoende pauzes onderweg en zoek van tevoren uit welke stopplekken kindvriendelijk zijn zodat je kids even hun energie kwijt kunnen! Een handige tool daarbij is de Breakzy app die inzicht geeft in de kwaliteit van duizenden stopplaatsen op weg naar je vakantiebestemming. Door de filters die in de app zitten kun je op een eenvoudige manier zoeken naar onder andere tankstations, speelplekken of kampeerplekken.  Ook aan de achterbank wordt gedacht, want speciaal voor een lange reis met kinderen heeft Breakzy kidszakken, vol met leuke (ingepakte cadeautjes). Zelf naar de winkel voor het ‘laatste vermaak’ is dus niet meer nodig, want dat hebben zij al voor je geregeld!

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.