7 GOUDEN TIPS VOOR HET VLIEGEN MET EEN BABY

tips voor het vliegen met een baby

Tijdens een rondleiding in het flight training centre van Lufthansa kreeg ik de mogelijkheid om al mijn vragen te stellen aan de stewardessen. De stewardessen gaven mij 7 gouden tips als je gaat vliegen met een baby! Hier komen ze! 

1. Na 6 weken mag je vliegen met een baby

vanaf 6 weken mag je kleine mee. Baby’s raken snel gewend aan hun omgeving en slapen nog veel dus zijn een ideale reispartner. Hoe jonger je baby is, hoe beter om mee te vliegen!

2. Een baby mag gratis mee

een fijne bijkomstigheid, tot twee jaar mag je kind gratis vliegen.

3. Neem alles voor je baby mee in je handbagage

een baby heeft wel wat spullen nodig… Stop alle spullen voor je baby in 1 tas. Neem voldoende luiers, voeding, extra babykleding, hydrofiele luiers, zakjes voor vieze luiers, speeltjes, billendoekjes, een slab, dekentje en fles mee. Stop je eigen spullen in een andere tas.

4. Kleed je baby in het vliegtuig warmer aan

in het vliegtuig is het vaak wat kouder. Kleed je baby daarom wat warmer aan dan je normaal zou doen. Neem ook een deken mee (zie tip hierboven wat je niet moet vergeten!).

5. Reserveer een wieg voor je baby

in vliegtuigtermen ook wel een basinet genoemd. Dit bedje zet je vast aan de muur voor je of kan je voor je op de grond zetten. Reserveer dit vooraf tijdens het boeken van je vlucht!

6. Laat je baby veel drinken

het is in het vliegtuig wat droger, zorg dus dat je baby genoeg drinkt. Als je borstvoeding geeft moet je zelf ook extra veel drinken in het vliegtuig. Tijdens het stijgen en landen is het goed ook je baby te drinken te geven, dit helpt voor de oren.

7. Heb zelf geen stress!

een baby voelt als jij gestrest bent. Blijf dus relaxed, het komt echt wel goed. Wissel ook dingen met je partner af zodat je zelf ook even rust kan nemen en als de baby slaapt, slaap dan mee.

Nog twijfel of je wel of niet met baby moet gaan reizen? Ik zeg boeken! En dus met je baby!

LEES OOK: 

 

BLOG BY JORINDE VAN ‘T ZELFDE  

 

 

4 Reacties

 1. Melissa Klaase

  handige tips Jorinde, binnenkort zelf vliegen met me kleine voor de de eerst keer spannend!

  Antwoord
  • Bettina

   Wat fijn om je te kunnen helpen met de tips! Heel veel plezier en succes de eerste keer vliegen met de kleine. Maar met alle tips van Jorinde komt het vast goed 🙂 Lfs Bettina

   Antwoord
   • Maureen

    Dankjewel voor dit nuttige artikel!

    Antwoord
    • Bettina

     Graag gedaan!

     Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.