NEW ME, NEW MOM; TIPS VOOR ME-TIME!

MEER ME TIME

Neem jij genoeg tijd voor jezelf? De afgelopen jaren heb ik geleerd dat Me-Time zo ONWIJS  belangrijk is als MOM. Vind je het moeilijk om me-time voor jezelf in te plannen? Rule 1 is voel je absoluut niet schuldig. Daarnaast moet je enkele patronen doorbreken.

Een paar dingen anders doen dan je misschien gewend bent. Hierbij mijn TIPS voor meer ME-TIME zodat je lekkerder in je vel zit én meer energie hebt! En check onderaan de blog ook nog even een hele fijne aanbieding van magazine.nl waar je heel veel korting op items krijgt waar je veel me-time mee kan doorbrengen; tijdschriften! 

1. STA EERDER OP

Je wekker een half uur eerder zetten dan iedereen wakker is kan ik echt iedereen aanraden! Je kan dat half uur precies doen wat jij wil! Bijvoorbeeld de dag beginnen met meditatie. Ga een half uurtje hardlopen, of ga lekker een half uur in bad met een tijdschrift. De hele dag door heb je nog profijt van dit extra half uurtje. De dag opstarten zonder gillende kinderen is heaven. 

2. ORGANISEER JE HUISHOUDEN

Zorg voor handige systemen in je huis. Een volle voorraadkast, grote afvalbakken voor plastic, papier en glas, een krijtbord om ‘huishoud to do’s’ op t schrijven. Zorg dat alles vanuit een easy flow gaat.

Ik zweer zelf bij online boodschappen doen met een vast boodschappenlijstje. In combinatie met een werkster die de was en de bedden doet, is het echt een lifesaver en levert zoveel extra tijd op.  Tijd die je aan jezelf kan besteden! 

3. NA 20.00 TELEFOON UIT 

Deze regel die ik mijzelf heb opgelegd en is echt zo heerlijk! Het levert zoveel extra tijd voor mezelf op s’avonds. Probeer het en je zult zien dat het echt heel relaxed is om na 20.00 niet meer met je telefoon bezig te zijn, en niet je avond te vullen met zinloze app conversaties of het scrollen door iemand anders foto’s op Instagram. 

MEER ME-TIME

4. MINIMAAL 2X PER WEEK IN BAD 

Ook deze ‘regel’ heb ik mijzelf opgelegd. Door in bad te gaan ontspan je echt helemaal en heb je lekker even tijd voor jezelf. Je kan over dingen nadenken, mediteren of lekker een tijdschrift lezen. Dat is mijn favo bezigheid in bad.

Ik heb deze regel in 2019 ingevoerd en merkte dat het zo goed werkte, dat ik in 2020 mijn badfrequentie naar 3 keer heb gezet. Het is trouwens ook heel lekker om in bad te gaan voordat je gaat slapen, je wordt er lekker loom van en slaapt sneller. 

5. PLAN ME-TIME IN JE AGENDA

Een halve middag per week plan ik bewust me-time in en ga dan iets doen waar ik op dat moment zin in heb. Dat kan een tentoonstelling bezoeken in een museum, een yoga les, cursus volgen of gewoon lekker wandelen in het Vondelpark.

Het is iniedergeval tijd die ik alleen door breng. Zonder kinderen. Zonder man. Zonder vrienden. Even opladen en iets doen wat IK leuk vind. 

6. LEES IN PLAATS VAN TV KIJKEN 

Heb jij ook dat je voor de tv kan hangen maar na een uur denkt, waar kijk ik eigenlijk naar? Of ‘verspil’ je überhaupt je tijd door slechte tv programma’s te kijken.

Natuurlijk is het heel fijn om een avond te Netflixen en dat doe ik ook nog wel, maar nog maar 1 avond! Ik lees nu ook een paar avonden voordat ik ga slapen!

Het liefst lees ik tijdschriften, ik ben echt een mega tijdschriften fan. Jij ook? Check dan zeker even magazine.nl waar ze een super aanbieding hebben!

Zij hebben namelijk nu een Magazine Marathon, waarbij je de keuze hebt uit ruim 30 tijdschriften. Waaronder mijn favo tijdschriften Eigenhuis & Interieur en Flow! Je krijgt er super veel korting, alle abonnementen voor €15!  What!

Een nieuw tijdschrift op de mat, is meteen een teken dat je me-time kan beginnen! 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

2 Reacties

 1. Rachel Kromdijk

  Wat heb je hier een goed artikel van gemaakt, een goede inspiratie voor andere

  Antwoord
  • Bettina

   dank voor je leuke reactie!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.