NPO ZAPP + KLOKHUIS KOMT MET EDUCATIEVE LIVESHOW + DE BUITENDIENST OVER CORONAVIRUS

TV Kijken

Educatieve programmering 

NPO Zapp en de omroepen zetten zich in om ouders en docenten te ondersteunen met het brede aanbod van educatieve video’s en lesmateriaal. 

Schooltv Thuis biedt ouders de video’s van Schooltv, zodat zij zelfstandig met hun kinderen aan de slag kunnen om bijvoorbeeld tafels te leren met Fruit op Tafel, te leren lezen met Letterjungle en de Snapje?-video’s te bekijken voor handige ezelsbruggetjes.

Docenten kunnen afspeellijsten maken en doorsturen naar hun leerlingen en zo hun noodgedwongen ‘onderwijs op afstand’ verlevendigen. Schooltv is beschikbaar via schooltv.nl, waar eenvoudig op leeftijd, leerjaar, vak of thema geselecteerd kan worden, of via NPO Start.

Ondertussen blijft ook het NOS Jeugdjournaal, met het ochtendjournaal om 08.45 uur en het avondjournaal om 19.00 uur, de vertrouwde plek waar kinderen op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws. 

Programmering op Zappelin

Ook voor de allerkleinsten is de programmering aangepast. Kinderen uit de onderbouw kunnen ’s ochtends terecht bij Zappelin. Op het themakanaal Zappelin Extra zijn de hele ochtend programma’s voor peuters te zien en ’s middags voor zowel peuters als kleuters. 

Voor een totaaloverzicht van Zapp-programma’s over corona kunnen kinderen terecht op zapp.nl/corona. 

Ook nieuw: De Klokhuis Masterclass – elke doordeweekse dag LIVE

Met elke dag een creatieve opdracht hoeft niemand zich de komende weken te vervelen!

Uitzending:  elke dag om 14:00 uur LIVE op Facebook, Instagram, YouTube,  Twitter, TikTok en hetklokhuis.nl


Je eerste game bouwen? Een vette goocheltruc leren? Varkentje Rund tekenen? In de bijzondere weken die gaan komen, weten we één ding: alle kinderen van Nederland zitten thuis en hebben heel veel…TIJD.

Hoe ga je die tijd vullen? Doe live mee aan de Klokhuis Masterclasses! Je maakt dingen waar je anders nooit aan was begonnen, en leert dingen die je anders nooit had begrepen. En, je hebt even contact met de rest van Nederland.


Elke dag gaat om 14:00 uur live op het YouTube-, Instagram-, TikTok-, Facebook- en Twitterkanaal van Het Klokhuis èn op hetklokhuis.nl, waar een Klokhuispresentator vanuit zijn/haar huis een creatieve opdracht geeft die uitgevoerd kan worden met spullen die iedereen in huis heeft.

Vanuit een andere locatie in Nederland is er een live-verbinding met een expert. Hij/zij neemt de deelnemers bij de hand, laat ze het naadje van de kous zien en beantwoord alle denkbare vragen.


Iedereen die vragen heeft, kan ze live stellen. Een heel interactieve Masterclass dus, waarin kinderen (en ouders) uit heel Nederland één tot anderhalf uur tegelijkertijd aan de slag gaan om iets moois te maken.

Gezelligheid en humor staan voorop. Gaat het fout? Ben je knutselkneus? Struikel je over je eigen voeten? Maakt niet uit, Het Klokhuis trekt je er wel doorheen.

De afgelopen dagen hebben ze kunnen testen met de livestream, en het werkt! Onderwerpen in de aankomende masterclasses zijn onder andere striptekenen, jazzdansen, nepwonden maken, chips bakken, karate en games bouwen.

De Buitendienst gaat het coronavirus te lijf; wat het coronavirus in ons lichaam doet, op speelse wijze uitgelegd.

te zien op    zapp.nl/debuitendienst


De meeste kinderen zitten nu thuis vanwege COVID-19, een nieuw virus waar we nog niet alles van weten. In Het coronavirus te lijf van De Buitendienst vertellen presentatoren Matthijs en Sosha meer over dit onbekende virus. Ze leggen op speelse wijze uit wat er gebeurt in je lijf als je het virus krijgt, hoe mondkapjes werken en waarom dit virus anders is dan andere griepvirussen.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.