7X DE LEUKSTE DINGEN DIE JE KINDEREN IN DE TUIN KUNNEN DOEN

YESSSSS het is lente en de kinderen kunnen weer lekker buitenspelen in de tuin. Ook al is het wat minder weer, doe ze een jas aan en gooi ze de tuin in! Met dit lijstje zullen je kinderen zich top vermaken. 

1. ETEN IN DE TUIN

Eten in de tuin vind ik een van de fijnste dingen die er zijn! Wat ook leuk is, om een keer niet aan de tuintafel te eten, maar om in de tuin te picknicken! Kleedje op het gras, lekker hapjes erbij! Is het nog een beetje koud, steek dan de vuurkolf aan en schuif er stoelen om heen en eet lekker met het bord op schoot.

2. HUT BOUWEN 

In de tuin is het nog leuker hutten bouwen dan achter de bank. Met oude lakens, het met het tuinmeubilair, dekens, een doos van karton en een struik of boom is zo een coole hut gebouwd. Geef ze lekker snacks voor in de hut en een stapel Donald Ducks! 

3. KUNSTWERK MAKEN 

Buiten kan je lekker kliederen dus geef je kids wat kartonnen dozen, een lading stiften en ze zijn zoet. Ook leuk is een oud wit laken in de tuin leggen en je kinderen daarop laten schilderen. Of lekker vinger- en voetenverven! Daar raken ze lekker hun energie van kwijt! Heb je stenen in de tuin? Versier ze met pennen, stiften en verf.

4. STORMBAAN MAKEN 

Even afhankelijk van hoe groot of lang je tuin is kan je dit doen. Maar heb je oude kussens of tuinkussens, laat je kinderen daar dan een stormbaan van maken. Maar een tunnel met twee stoelen en een laken en een oude matras en je hebt je eigen stormbaan! 

5. TUINIEREN 

Leg een eigen moestuin aan! Het is zo leuk voor kinderen om te zien hoe uiteindelijk hun sla en wortels groeien in de tuin! Ga een middag sla, boontjes, uien of wortels planten. Goed verzorgen en daarna eten en heerlijk van genieten. 

6. HINKELEN 

Misschien is dit net iets beter voor op straat te doen, dan in de tuin..  maar pak het stoepkrijt erbij en laat je kinderen de langste hinkelbaan tekenen die ze kunnen.

7. LEKKER SCHOMMELEN 

Wat is er fijner dan lekker buiten schommelen? Zorg ervoor dat je houten schommels in je tuin hebt staan, zo hoef je nooit meer naar de speeltuin en kunnen je kinderen zich uren vermaken. Het fijnst is als je plek hebt voor een houten frame met daaraan twee schommels. Zo kan je kind of met vriendjes buiten schommelen, of maken je kinderen geen ruzie ‘wie er op de schommel mag’. 

Zelf ben ik fan van de houten schommels van Wickey. Door de diverse opbouwmogelijkheden kan je de set ook uitbreiden en hebben je kinderen hier jaren plezier van. Een babyschommel kan makkelijk omgeruild worden voor een schommelzitje. Wanneer je kinderen groter worden, kunnen de vrijstaande schommels bijvoorbeeld uitgebreid worden met turnaccessoires. Of hang er een grote nestschommel in. Alles is mogelijk! 

Een rondhouten of vierkant houten schommel voor buiten ziet er niet alleen mooi en natuurlijk uit, maar de robuuste balken bieden ook de nodige veiligheid en kwaliteit bij het schommelen. Met behulp van een anker, die in de tuinbodem in beton wordt gegoten, is de stabiliteit ook bij de hoogste schommels gegarandeerd. 

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

This is a sponsored post in partnership with Wickey and all words and opinions are my own. Thank you for supporting the brands that help keep CITYMOM going with fresh content every day.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.