5X TIPS OM BOODSCHAPPEN DOEN MET JE KIND TE OVERLEVEN

Vraag een handvol moeders en 99% zal zeggen dat ze het liefst alleen boodschappen doen. Zonder gillende en, vooral, zeurende kinderen. We hebben het hier over het leed dat boodschappen doen met kinderen heet.

LAAT ZE MEE HELPEN

Hartstikke leuk twee kids, maar dit betekent natuurlijk ook dubbel zoveel kans op gedoe in de supermarkt. Twee karretjes die je van je sokken rijden… Mijn beste tip is natuurlijk doe boodschappen zonder kinderen…

Heb je geen keuze dan beide kinderen mee te nemen naar de winkel, kijk dan of ze je kunnen helpen met het halen van de boodschappen. Of laat ze de boodschappen in het wagentje gooien.

NEGEER DRIFTBUIEN

Zijn ze net oud genoeg om driftig op de grond te liggen gillen, maar te jong om te helpen? Sterkte! Maar probeer je niet al teveel aan te trekken van de beste stuurlui, die je aan staan te gapen alsof dit de eerste driftige peuters zijn die ze zien. Mensen vinden toch altijd wel ergens iets van. Negeren is het beste!


EET SMAKELIJK

De sleutel bij veel peuters is het bieden van alternatieven. Maak goed gedrag zo aantrekkelijk mogelijk. Eigenlijk geldt de gulden regel dat je nooit met honger boodschappen moet gaan doen, ook voor kinderen. Kinderen kunnen, mede door een lage bloedsuikerspiegel, vervelend worden wanneer ze honger hebben.

Neem iets lekkers mee wanneer jullie boodschappen gaan doen. Lekker smikkelen is veel interessanter dan het kleine draakje uithangen. Als extra bijkomstigheid zal je kind minder snel om allerlei lekkers gaan zeuren in de winkel.

MAAK WINKELEN BELANGRIJK VOOR JE KIND

Het werd eerder al genoemd, laat je kind helpen. Doe om te beginnen op een rustig moment de boodschappen. Stel thuis samen een lijstje met benodigdheden op. Is je kindje al wat ouder, dan is het misschien leuk om hem of haar het eten van die avond te laten uitkiezen.

Laat je kind zelf eens nadenken welke ingrediënten je dan nodig hebt en ook is het dan leuk om deze door je kind in de winkel te laten verzamelen. Samen maak je er een soort speurtocht door de winkel van waarbij alles op het lijstje gevonden moet worden.

MAAK VÓÓRAF AFSPRAKEN NIET IN DE WINKEL

 

Voor jongere kinderen is het belangrijk om van tevoren af te spreken wat je van het kind verwacht, bijvoorbeeld niet rennen en schreeuwen in de winkel. Is het niet helemaal gelukt om de regels en afspraken te volgen? Volgende keer beter!

Gaat het winkelen normaal niet zo heel goed en nu wel? Beloon je kind dan met iets wat normaal niet mag, bijvoorbeeld een bakje chips eten door de weeks. Goed gedrag tijdens het boodschappen doen, moet natuurlijk worden beloond!

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.