FLOATEN VOOR JE BABY BIJ DE NEWBORN SPA

Een dagje spa is voor veel vrouwen de ultieme verwennerij. Maar ook baby’s hebben hier baat bij. Newborn Spa is de eerste baby spa & wellness van Nederland. Een fijne ervaring voor ouders en hun baby, die ook nog eens bijdraagt aan de fysieke en mentale ontwikkeling van het kindje.

Bij Newborn Spa kunnen baby´s onder andere terecht voor hydrotherapie, waarbij zij heerlijk ontspannen in verwarmd, gezuiverd en chloorvrij water. Dit bevordert het slaapritme en heeft een kalmerend effect. Het bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn. Ook zijn er diverse lichamelijke voordelen. Zo heeft de zachte tegendruk van het water een positieve invloed op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes, wordt de longcapaciteit vergroot en worden spieren en botten sterker.

EERSTE NEWBORN SPA IN NEDERLAND

Babymassage

De meeste kinderen vinden het heerlijk om aangeraakt en gemasseerd te worden. Daarom wordt er ook babymassage aangeboden, waarbij de ouder zijn of haar kind masseert, onder professionele begeleiding. Dit versterkt de band tussen ouder en baby, verlicht fysieke ongemakken zoals reflux en krampjes, verbetert het immuunsysteem en versterkt de emotionele en psychomotorische ontwikkeling. Een hele waardevolle en mooie ervaring.

LEES OOK: EEN CURSUS BABYMASSAGE KAN NU OOK ONLINE!

EERSTE NEWBORN SPA IN NEDERLAND

Newborn Spa is een initiatief van Sarita Langenhof, 32 jaar oud en moeder van twee kinderen. “Ik was radeloos en op zoek naar een oplossing voor mijn dochter, die slecht at en sliep. Toen kwam ik erachter dat het fenomeen baby spa in Azië heel normaal is. Ik ben met mijn kind naar het buitenland gevlogen om zelf te ervaren wat het voor haar zou betekenen. Ik was meteen overtuigd: dit moet in Nederland ook mogelijk zijn.” vertelt Sarita, die zowel pedagogisch als in de wellness gecertificeerd is en in beide werkvelden ruime ervaring heeft.

Binnen een mum van tijd haalde ze diverse aanvullende diploma’s, zoals docente babymassage en EHBO voor kinderen. Een paar jaar later maakte ze haar droom werkelijkheid met de opening van de eerste Newborn Spa in Nederland.

Nieuw; floatsessies voor baby’s

Is je kleintje onrustig, huilerig of last van krampjes, reflux of obstipatie? Dan bieden de floatsessies van Newborn Spa uitkomst. Voorheen richtte het bedrijf zich enkel op baby’s tot 7 maanden oud. Maar goed nieuws voor kleine waterratjes, want de spa breidt uit met een Relax & Play Float voor kinderen tot 12 maanden.

Bij Newborn Spa voelen de allerkleinsten zich als een vis in het water! En is jouw kindje geen fan van in bad gaan of angst voor water? Dan helpt Newborn Spa jouw kleintje watervrij maken.


Tijdens de Relax & Play Float drijven, trappelen en bubbelen kindjes tussen de 7 en 12 maanden een half uur in speciaal bronwater. Het zachte water verzorgt en verzacht het huidje van je kleintje optimaal; erg fijn dus als het last heeft van een gevoelige huid of eczeem gerelateerde klachten.

Newborn Spa biedt tijdens de float speelgoed aan om zowel de grove als de fijne motoriek te verbeteren. Doordat de baby’s tijdens het floaten zelf de balans en coördinatie besturen kunnen, wordt tegelijkertijd de mentale én de fysieke ontwikkeling gestimuleerd. Daarnaast is de float goed voor het sociaal contact met leeftijdsgenootjes.

Voordelen van floaten


Floaten bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn en heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes. Na een float volgt een ontspannende babymassage. Een liefdevolle aanraking is voor een baby net zo belangrijk als voeding en versterkt de band met de ouder.

Babyyoga of een voetdrukpuntmassage behoort ook tot de mogelijkheden. Bij yoga wordt de ontwikkeling van o.a. de spijsvertering, hersenen, bloedsomloop en zenuwstelsel van je baby gestimuleerd. Voor kinderen die moeilijk in slaap komen of in de avond een terugkerend huiluurtje hebben, bieden de bezoeken in de avond een uitkomst. Deze sessie mét massage vindt enkel plaats in de avond, om de baby in een sfeervolle omgeving voor te bereiden op de nacht.


Alle medewerkers van Newborn Spa zijn pedagogisch gediplomeerd en gespecialiseerd in wellness met meer dan 16 jaar ervaring. Tijdens de massages wordt er enkel 100 % biologische massageolie gebruikt. Voor ouders is er altijd een deskundig advies op maat.

Bekijk de mogelijkheden en lees de ervaringen op www.newborn-spa.nl.

LEES OOK; 

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.