5X DE VOORDELEN VAN EEN ELEKTRISCHE FIETS VOOR MOMS

voordelen elektrische fiets

Afstand iets te groot? Harde tegenwind? Gewoon een slechte dag? Motortje aan. Met een e-bike ben je overal in een mum van tijd en dat zonder buiten adem aan te komen. Supersmooth door de CITY heen cruisen met je kids je doe dus op een elektrische fiets! 5 voordelen en tips!

1. Je blijft in beweging

Heb je weleens op een elektrische fiets gezeten? Wie dat ooit heeft gedaan weet hoe fijn het is! Moet je wat verder fietsen? Of vind je het zwaar met twee kinderen op de fiets? Normaal zou je misschien de fiets laten staan maar niet als je een e-bike hebt! Het grote voordeel is dat je dus in beweging blijft en de fiets pakt waar je hem anders zou laten staan.

Tip! Een e-bike is in aanschaf duurder dan een gewone fiets. Maar omdat je minder vaak in de auto stapt bespaar je kosten op brandstof, verzekering, belasting en parkeren.

2. Niet te snel

Fietsen op een elektrische fiets blijft echt fietsen. Alleen wordt je niet moe.  Dat klinkt als muziek in je oren toch? Waarschijnlijk ben je al moe genoeg van het hebben van kinderen… Je hoeft niet hard te rijden met een e-bike. De ondersteuning is begrensd tot 25 km per uur. Dus als je  reactievermogen wat minder is geworden door slaapgebrek kan je ook bij stoppen en scherpe bochten op tijd en goed reageren.

Tip! Als je de fiets besluit te kopen, raak dan eerst vertrouwd met de hogere snelheid voordat je je kinderen meteen meeneemt!

3. Welke prijs?

Fietsen met een voormotor en rotatiesensor zijn goedkoper dan fietsen met een middenmotor of achtermotor en krachtsensor. Daarnaast zijn er andere factoren die de prijs bepalen zoals hoe de fiets eruit ziet, hoe hij is afgewerkt, grootte accu of waar je hem koopt. Het aanbod is groot. Er zijn veel verschillende modellen.

Bij de ene elektrische fiets zit de accu vast in het frame, bij de andere is de accu juist uitneembaar. Bedenk van tevoren waarvoor je de fiets gaan gebruiken, dat bepaalt de keuze voor een bepaalde motor of accu. Voor langere afstanden en in heuvelachtig gebied is een ander systeem geschikter dan wanneer je de e-bike alleen gebruikt in de stad.

Tip! wil je een goedkope elektrische fiets dan kan je die het beste online kopen.

4. Niet te zwaar en niet te laag

Door de elektrische onderdelen is een elektrische fiets al snel vijf tot tien kilo zwaarder dan een gewone fiets. Tijdens het fietsen merkt je hier nauwelijks iets van, wel bij het stallen en op- en afstappen. Welk type frame een e-bike heeft, is van invloed op de manier waarop je op- en afstapt. Met een lage instap wordt dat een stuk makkelijker, dat is dus aan te raden als je met kinderen op je elektrische fiets zit. Maak vooral eerst even een proefrit, voordat je een elektrische fiets koopt.

Tip! Een elektrische fiets met middenmotor – waarbij de motor bij de trapas zit – brengt het zwaartepunt omlaag en dat maakt dit type e-bike stabiel tijdens het rijden en is dus geschikter als je een kind voor en/of achterop hebt!

5. Wordt minder gestolen

In de stad worden nog steeds veel fietsen gestolen. Laatst is het mij nog overkomen. Mijn fiets met voor en achter een kinderzitje werd gewoon voor de deur op klaarlichte dag gestolen. Ja mensen, hij stond op slot! aaaahhhh zo frustrerend! Een voordeel van een elektrische fiets, is dat een dief er wat minder makkelijk op kan springen om weg te fietsen. Voor veel elektrische fietsen heb je namelijk een sleutel nodig, wat een extra obstakel vormt voor de dief.

Kortom een elektrische fiets in de stad is  – juist als je kinderen hebt en ze iedere dag ze naar school en clubjes moet brengen – een aanrader! Je bent er snel, wordt niet uitgeput en staat niet in de file… Kortom je houd meer tijd over.

Om te sporten bijvoorbeeld! 

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA  @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.