DE SPEELGOED TRENDS VAN 2019; INSPIRATIE VOOR HET KERSTVERLANGLIJSTJE

Afgelopen maand waren Bobbi en ik bij de lancering van het eerste papieren speelgoedboek die offline en online combineert. In ‘Het Grote Speelgoedboek’ van bol is een uitgebreide selectie van het op bol.com beschikbare speelgoed te vinden. Ik neem je mee in alle speelgoed trends van 2019. 

Want ja de kerstman is bijna in het land en dat betekent dat het grote verlanglijstjes maken begonnen is! Dankzij Bol kunnen de kids weer lekker knippen en plakken! Bobbi heeft op het event haar verlanglijst al samen met Jill gemaakt dus zijn kan niet wachten die in haar schoen te stoppen.

Wat er dit jaar op deze lijstjes staat, heeft bol.com op basis van eigen data en marktontwikkelingen in kaart gebracht. Op het event kregen wij alle speelgoedtrends voor de feestdagen te horen en die wil ik graag ter inspiratie met jullie delen.

Wat dit jaar vooral opvalt is dat ondanks de groeiende populariteit van online gaming, spellen – van bord- tot kaartspellen – sterk in populariteit groeien. Naast de klassieke spellen, komen er steeds meer strategische bordspellen op de markt. Deze zijn ook populair bij volwassenen.

Ook ouderwets puzzelen is weer geliefd. Niet alleen ouderen, maar ook kinderen gaan graag samen om de tafel om duizend puzzelstukjes in elkaar te leggen. Kiezen kinderen wel voor een spel met een scherm, dan maakt de nieuwe Nintendo Switch grote kans om op de verlanglijstjes te komen”, aldus Carolien van Brakel, speelgoedexpert van bol.com.

DE 10 SPEELGOEDTRENDS VAN 2019 ZIJN:

 • Comeback van klassiek speelgoed zoals LEGO
 • Gamen zonder scherm; ouderwetse spelletjes
 • Niet weten wat je krijgt; surprise speelgoed zoals LOL
 • Interactief intelligent speelgoed dat aan de smartphone gekoppeld wordt
 • Max Mania; racebanen
 • Films als inspiratiebron; superhelden speelgoed
 • Het jaar van de poppen
 • Verzamelwoede in de schoen;
 • Offline battelen met Nerf guns
 • Van primair naar pastel
 • Poppen en Max Verstappen
BOL.COM | HET GROTE SPEELGOEDBOEK | © Thijshuizer.com |

Klassiek speelgoed is terug van weggeweest.

Barbie, Baby Born en Sylvanian Families staan deze feestdagen weer hoog op de verlanglijstjes van kinderen. Merken als Playmobil en LEGO doen het onveranderd goed, maar ook minder voorspelbare cadeaus – de zogenaamde verrassingscadeaus – scoren dit jaar hoog in de Top 10 van speelgoedtrends. Bijvoorbeeld de minifiguurtjes van L.O.L. Surprise en LEGO.

Van Brakel: “Naast een hang naar nostalgie en gezelligheid, hebben we óók oog voor onze Hollandse helden, zoals Max Verstappen. Er is sprake van een ware Max Mania in speelgoedland. Van racebanen en ‘hot wheels’ tot op afstand bestuurbare auto’s: kinderen kruipen graag in de huid van hun held en bouwen hun eigen ‘Zandvoort’.”

Interactief- en ijsblauw speelgoed

Daarnaast is interactief en slim speelgoed, dat aan de smartphone gekoppeld wordt en zo tot leven komt, in opkomst. “Deze trend is zichtbaar bij LEGO Hidden Side, waar kinderen met behulp van augmented reality een bouwset tot leven laten komen. Met Snapstar, dat kans maakt om één van dé rages van het jaar te worden, kunnen kinderen foto’s maken van poppen voor een green screen, waarna de foto via een app bewerkt kan worden”, legt van Brakel uit.

Ook films zijn een goede inspiratiebron voor verlanglijstjes. Het langverwachte tweede deel van Frozen zorgt nu al voor een groeiende populariteit van de ijsblauwe producten rondom Elsa, Anna en hun vrienden. De populariteit van de film ‘Detective Pickachu’ is goed terug te zien in de verkoop Pokémon speelgoed.

Offline battelen en speelgoed in pasteltinten

Dé hit op het gebied van gaming in 2018 was Fortnite. Dit populaire spel is nu ook in real life te spelen met verschillende Fortnite-speelgoeditems. Vooral NERF Fortnite komt bovenaan de verlanglijstjes te staan deze feestdagen, verwacht bol.com. Ook op het gebied van kleurgebruik doen nieuwe trends hun intrede. Van oudsher heeft veel speelgoed voor kleintjes felle, primaire kleuren. Met de komst van Little Dutch Speelgoed in rustige pasteltinten is hier verandering in gekomen.

QR codes voor actuele prijzen

Het Grote Speelgoedboek van bol.com bevat een aantal leuke ‘tools’ om het nog makkelijker te maken om (online) verlanglijstjes te maken. In plaats van productprijzen, is bij elk artikel een QR-code te vinden die gescand kan worden met de bol.com app. Zo komen gebruikers meteen op de juiste plek in de winkel, waar ze het artikel makkelijk kunnen opslaan in een online verlanglijstje.

Deze kunnen met bijvoorbeeld oma’s en opa’s gedeeld worden en de prijsinformatie is altijd actueel. Kinderen vinden midden in het boek een verlanglijstposter waar zij hun favoriete cadeautjes op kunnen plakken en versieren met bijgevoegd stickervel.

Het Grote Speelgoedboek bol.com is bezorgd bij gezinnen in heel Nederland. Heb je het boek niet niet ontvangen of wil je een tweede boek, dan kun je terecht bij de winkels van Albert Heijn.

BLOG BY BETTINA NESEKER <a href=”https://www.instagram.com/citymomnl/” target=”_blank”>@citymomnl</a> 

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.