IKONIC TOYS WOODEN ANIMALS FLORIS HOVERS

Ikonic Toys Wooden Animals Floris Hovers Ikonic Toys Wooden Animals Floris Hovers 2 close up ant eater detail croc table

Ontwerper Floris Hovers (1976) heeft voor het Nederlandse speelgoedmerk Ikonic Toys een serie houten dieren ontworpen. De serie bestaat uit 13 dieren, en draagt de kenmerkende signatuur van Floris Hovers. De vormen van de dieren zijn teruggebracht naar de absolute essentie, en de combinatie met het sterke kleurgebruik resulteert in een krachtige compositie waar de ontwerper bekend om staat!
De ontwerpen van Floris Hovers komen voort uit een proces van maken, en zijn speels, gedurfd en verassend, en zijn te herkennen in zijn meubel- en productontwerpen. Deze kenmerken komen echter in de meest geconcentreerde vorm samen in zijn grote passie: het ontwerpen van speelgoed. Voor Ikonic Toys is het de tweede samenwerking met de ontwerper, Floris Hovers heeft eerder een lijn van 6 houten auto’s voor het merk ontworpen. Deze serie werd eveneens door middel van een succesvolle crowdfunding campagne op Kickstarter gefinancierd en is op het moment in productie.

Ikonic Toys

Het Nederlandse speelgoedmerk Ikonic Toys is opgericht in 2015 door ontwerper Maurice Doorduyn. De kleine collectie wordt verkocht in binnen- en buitenland, van de museumshop van Het Stedelijk Museum Amsterdam, tot The Conran Shop Japan tot het Petersen Automotive Museum in Los Angeles. Het merk staat bekend om de detaillering en de typisch Nederlandse thema’s. Een samenwerking met de bekendste Nederlandse speelgoedontwerper Floris Hovers lag dan ook voor de hand. Met de verschillende collecties van Floris Hovers hoopt Ikonic Toys internationaal voet aan de grond te krijgen bij design- en museumwinkels.

Floris Hovers

Floris Hovers (1976) studeerde aan de Design Academy en heeft zijn atelier en werkplaats in Raamsdonksveer. Hij brengt zijn ontwerpen terug naar de absolute essentie, zonder dat het object aan kracht inboet. Zijn gevoel voor kleur, compositie en vorm komen tot uiting in zijn speelse ontwerpen. Floris kreeg internationale bekendheid door zijn iconische Archetoys, deze miniatuurvoertuigen worden geproduceerd door het Italiaanse designlabel Magis, en zijn opgenomen in de vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Mocht je de campagne willen steunen dan kan dat nog een paar dagen
via kickstarter.

LEES OOK: 12 X HET MOOISTE HOUTEN SPEELGOED WAT IEDER KIND ZOU MOETEN HEBBEN

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster van CITYMOM en hoofdredacteur is Bettina Neseker: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kids. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.