MUSTHAVES VOOR MOEDERS MET EEN TWEELING

MUSTHAVES VOOR MOEDERS MET EEN TWEELING

En toen was ik in verwachting van een tweeling… Dat was even schrikken! ‘Had je er geen rekening mee gehouden dat het een tweeling kon zijn?’ vragen mensen dan.. Ja, natuurlijk! Net zoals ik er rekening mee houdt dat de bliksem in onze auto kan slaan en we daarom een Allrisk verzekering af moeten sluiten.

Juist die kans is er.. maar ook niet erg groot.. Van nummer 1 had ik gelukkig nog alles bewaard en voor een tweeling zouden we gewoon een paar spullen erbij kopen. Ik ging ook actief op zoek naar handige producten  speciaal gemaakt voor tweelingen. Dat viel eigenlijk best tegen.. Maar na goed zoeken heb ik er verschillende kunnen vinden! 

All-in-one Kinderwagen

De Bugaboo Donkey is en blijft mijn favoriet! Bij nummer 1 hadden wij een Bugaboo Cameleon en bij nummer 2 en 3 ben ik de deze al snel in gaan ruilen voor de tweeling versie, de Donkey. Niet alleen mooi, maar ook super fijn, praktisch en zo klein/smal mogelijk.

Nieuw inderdaad erg prijzig, maar via marktplaats zijn ze een stuk goedkoper te vinden. Ook fijn: ga je een keer met 1 kindje wandelen, dan kan je het andere zitje vervangen door een boodschappenmandje.

Voedingskussen

Via de website www.twin-things.nl zijn er speciale voedingskussen te koop voor tweelingen. Handig voor zowel borstvoeding als flesvoeding. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk(er) kan? Op deze website zijn tevens nog meer leuke producten voor tweelingen te koop!

Wieg of Cosleeper voor 2

Kindekeklein heeft te gekke wiegjes voor tweelingen. Deze zijn aan het plafond te bevestigen waardoor je ze op en neer kunt wiegen. Het merk Babybay heeft zelfs een Maxi Cosleeper waar een tweeling in past.

Ook zijn tweelingwiegjes her en der te huur. Dan heb je toch een mooie wieg voor een betaalbare prijs. Ze liggen er ten slotte toch maar een aantal maanden in.

Zwemband

Een speciale zwemband voor 2 kids, maakt het net wat gemakkelijker om te gaan zwemmen! Ze kunnen hier zowel in zitten als in liggen. Als ze zitten is er zelfs nog ruimte tussen beide om te spelen (met ballen)!

Draagzak

Draagzakken en draagdoeken winnen steeds meer in populariteit. Ook voor tweelingen zijn daarin vrij veel opties te vinden. Ik durf het zelf nog niet aan om er twee tegelijk te dragen, daarvoor vind ik ze nog te mini en ben ik eerlijk gezegd nog te onhandig..

Eentje tegelijk in de draagdoek werkt momenteel perfect voor mij! Maar mocht je interesse hebben, zoek dan de volgende merken op voor draagzakken: Twingaroo, Tweego & Twingo. De prachtige draagdoeken van ByKay zijn ook te gebruiken voor het dragen van een tweeling. Ze hebben ook een speciale Twin Wrap.

Milestone Twin Cards

Wist je dat de leuke bekende Milestone Cards ook verkrijgbaar zijn voor tweelingen? Tweelingen worden natuurlijk vaak te vroeg geboren. Voor prematuurkindjes zijn er ook nog speciale mijlpaalkaarten verkrijgbaar.

Baby Brezza Formula Pro

Niet speciaal voor tweelingen, maar wel mega handig! Omdat de borstvoeding met een tweeling en een rondlopende peuter al snel teveel werd, ben ik langzaam overgestapt op kunstvoeding. Met een tweeling zijn dat in het begin minimaal 12 flesjes per dag..

Old Skool flesjes maken is prima voor 1 kindje. Maar voor 2 kindjes en een ongeduldige peuter die rondloopt pak je alles aan om tijd te besparen. Dit Espresso apparaat voor baby’s is een geschenk uit de hemel! Binnen 30 seconden heb ik de flesjes klaar en ’s nachts gaat hij gewoon mee naar boven. Nieuw +/- €209, maar via Marktplaats zijn ze met wat geluk voor de halve prijs te koop.

LEES OOK: Mom and daughter twinning in Icecream Bandits. 

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

1 Reactie

 1. Saskia Buring

  Hi Maartje,

  Bedankt voor je fijne blogs!
  Wij hebben ook een tweeling met een peuter en uiteindelijk besloten om de BabyBrezza Advanced te kopen.
  Nu kan ik alleen niet goed de formula instellingen vinden.
  Op de ene site staat een andere instelling dan op de andere.
  Kan jij me hier meer uitleg over geven? En moet je de poederinstelling aanpassen als je de ML instelling aan past?

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.